|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χλωραμινες η ΕΥΔΑΠ τουλαχιστον δεν βαζει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν αμφισβητω οτι ολα πανε μια χαρα, αλλα το να κανουμε τα ψαρια οργανα μετρησης ειναι σαν τους αμερικανους στο ιρακ που κυκλοφορουσαν με κοτοπουλα πανω στα hummer...
Η χλωραμινη ειναι πιο ευκολα διαχειρισιμη σε μεγαλα δικτυα απο οτι το χλωριο Και αποκλειται να μην υπαρχει καποια μεθοδος απολυμανσης στο νερο... Θα χαμε παθει χολερα... Ακομα και αν τελικα βαζουν χλωριο, η διαδικασια να το κραταμε σε ανοιχτα δοχεια για να αεριζεται (to be on the safe side, γιατι μπορει ολα να πηγαινουν μια χαρα, αλλα ΜΙΑ φορα θα τυχει να κανουμε κατευθειαν αλλαγη και θαχει πεσει μεγαλυτερη ποσοτητα και μετα θα ψαχνομαστε... ) ειναι μαλλον πολυ καλυτερα να περναμε το νερο της βρυσης απο ενα φιλτρο ενεργου ανθρακα.. Φτηνό ειναι και βρισκεται ευκολα εκει που πουλανε αναλωσιμα για αντιστροφες οσμωσεις... Λιγο δυσκολοτερο απο αντιχλωριο τελικά. Οσο για το γονο και τα αντιχλωρια, δεν μου κανει και πολυ εντυπωση... Μπορει να μην εχει μελετηθει το γιατι ακριβως, αλλα ο γονος ειναι ουσιαστικα ευαισθητος σε παρα πολλα πραγματα, οποτε γιατι να μην το ενχολει ακομα και αυτό? Δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι παντα καταληγουμε οτι οσο πιο κοντα προσομειωνουμε τη φυση τοσο λιγοτερα προβληματα εχουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι οτι κανουμε τα ψαρια οργανα μετρησης.
Αλλα με το οτι παραπανω αναφερθηκε μεχρι και οτι καθαρισε η βιολογια του φιλτρου με αλλαγη χωρις αντιχλωριο εχει διαφορα... Μην πηγαινουμε απο το ενα ακρο στο αλλο. Προσωπικα πιστευω πως χωρις αντιχλωριο ΤΙΠΟΤΑ δεν θα συμβει στα ψαρια, ΤΙΠΟΤΑ Χ 2 δεν θα συμβει στη βιολογια του φιλτρου και πιστευω και στο γοννο αν τυχων υπαρχει. (φυσικα να μη μιλαμε για 50 η 80% αλλαγη...) ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η προληψη ειναι η καλυτερη θεραπεια. Τα υπολοιπα τα ειπα παραπανω και νομιζω οτι ημουν σαφης.
|
|
|||
|
|||
![]()
...τα βαρεα μεταλλα?Εξατμιζονται κι αυτα?
------------------------- ![]()
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maikl : 12-01-11 στις 16:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι! Δεν το ήξερες; Ειδικά αν κατοικείς κοντά στον Ασωπό...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Θέλω να πω ότι γενικεύσεις του τύπου "στην δική μου περιοχή" ή "η ΕΥΔΑΠ δεν χρησιμοποιεί", ή "εγώ δεν έχω πρόβλημα", δεν αποτελούν κανόνα που θα μπορούσε ν' ανατρέψει την γενικά σωστή κατεύθυνση ότι το νερό της βρύσης μπορεί να περιέχει μεγάλες συγκεντρώσεις χλωρίου, χλωραμίνης και βαρέων μετάλλων. Ποιός μπορεί να είναι σίγουρος ότι η ΕΥΑΘ (Θεσ/νίκη) ή άλλη εταιρία ύδρευσης στην Κάτω Κερασομηλιά δεν προσθέτει υπερβολικές ποσότητες χλωρίου και χλωραμινών?? Κι επειδή μας διαβάζουν και αρχάριοι, που δεν προετοιμάζουν το νερό τους, δεν το αφήνουν σε βαρέλια, δεν το περνούν από φίλτρα άνθρακα και Α/Ο και δεν μένουν στη γειτονιά σας, καλό θα ήταν να τους πούμε ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο και ασφαλές να το ρίχνουν από τη βρύση κατευθείαν στο ενυδρείο τους, όπως τους λέμε σε όλα τα υπομνήματα να μην ξεπλένουν τα υλικά του φίλτρου τους με νερό βρύσης (γιατί άραγε, αφού είναι τόσο ακίνδυνο και δεν χαλάει την βιολογία ???) Και η προσθήκη αντιχλώριου σ' αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί ν' αποβεί σωτήρια, έστω για την μία φορά που θα τύχει εν αγνοία μας οι συγκεντρώσεις να είναι επικίνδυνες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Επισης: Παράθεση:
Παράθεση:
ΙΜΟ ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ Κώστα συμφωνούμε, πράγματι κι εγώ πιστεύω ότι δεν "καθαρίζει" με την μια η βιολογία.
Κι έχεις επίσης δίκιο, κατά την γνώμη μου, για τα ''ζωντανα'' βακτηρια. Αλλά το ξέπλυμα των υλικών του φίλτρου που συστήνουμε να γίνεται με νερό του ενυδρείου, δεν έχει να κάνει με την ζημιά (όση και να είναι αυτή) που μπορεί να προκαλέσει το χλώριο στην βιολογία?? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το απευθειας νερο στα υλικα για ξεπλημα κανει ζημια στη βιολογια.
Αλλα το 30% μιας αλλαγης νερου, εφοσων υπαρχει ηδη το 70% του παλιου νερου μεσα, και περνανε τα δυο υγρα ''αναμειγμενα'' πλεων απο τα υλικα, δεν πιστευω πως μπορει να προκαλεσει τιποτα ΜΕ τιποτα!!! ![]() Οποτε τσαμπα ο πανικος νομιζω? ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι εταιρειες υλικων πχ ελεγαν πιο παλια, πλυσιμο μερους των υλικων με χλιαρο νερο βρυσης. Τιποτα περι νερου απο το ενυδρειο. Τωρα τελευταια το υιοθετησαν αυτο.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αντιχλώριο.. | daron | ¶λλα ζώα | 5 | 19-10-10 21:40 |
Αντιχλώριο | Dukas karolos | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 07-05-10 21:09 |
Αντιχλώριο | sailim | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 12-02-10 17:00 |
αντιχλώριο | deMetrIs | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 22-07-06 00:25 |
βρασμος αντι αντιχλώριο | Θανάσης | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 20-06-06 12:54 |