|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνει κακό στα ψάρια το ότι μπορεί να μην φτάσουν στο μέγεθός που μπορούν λόγο του χώρου του ενυδρείου?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, λέγεται νανισμός και τους κάνει πολύ κακό, γιατί συχνά τα εσωτερικά τους όργανα συνεχίζουν να μεγαλώνουν, ενώ το σώμα τους έχει σταματήσει.
|
|
||||
|
||||
![]()
+100000
|
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρταται .. στο παρελθον ειχα ψαρια που ειχαν παθει νανισμο ... αλλα και ψαρια που μεγαλωσαν οσο ακριβως το ενυδρειο ...
Το προβλημα παραμενει και στις 2 περιπτωσεις αν τα λιτρα δεν ειναι καταλληλα ... μια που η αναπτυξη τους δεν γινεται σωστα!
|
|||
|
|||
![]()
μου θυμίζει πολύ την ιστορία με κάποιον ο οποίος είχε "δημιουργήσει" τετράγωνα καρπούζια... με το που έβγαινε το καρπουζάκι, έβαζε την άκρη του σε ένα ξύλινο τετράγωνο κουτί 20Χ20 ή ανάλογα τις παραγγελίες του, οπότε αυτό μεγάλωνε στον διαθέσιμο χώρο που έβρισκε, οπότε είχε κατά παραγγελίαν τετράγωνα καρπουζάκια... η αλήθεια είναι ότι έτσι είχε ελαχιστοποιήσει τα κόστη μεταφοράς και αποθήκευσης... η δική μου αλήθεια είναι ότι ήταν ένα "περίεργο" πράγμα, βλέπεις όπως έχει "σχηματιστεί" στο υποσυνείδητο μου ότι μια καλή τομάτα θα είναι πρασινοκόκκινη και όχι ένα απαλό μωβάκι, ή ότι μια πιπεριά θα είναι κίτρινη, πορτοκαλί, κόκκινη ή πράσινη και όχι μάυρη, έτσι και αισθητικά το καρπούζι το θέλω όπως το θυμάμαι, μακρουλό και στρογγυλούτσικο...
όποτε ο άνθρωπος επεμβαίνει στη φύση για να ικανοποιήσει τις ματαιοδοξίες του και να έχει, π.χ. έναν φαλαινοκαρχαρία σε μια κολυμβήθρα, το αποτέλεσμα πάντα είναι χυδαίο αισθητικά... πέρα από το κακό που κάνουμε στους ίδιους τους ζώντες οργανισμούς... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θαλασσινή άμμο… μύθος ή αλήθεια? | lingistis | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 32 | 23-02-16 12:36 |
Φίλτρο βυθού. Μύθος ή αλήθεια?? | frits | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 19-12-06 21:58 |