|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
Γεγονός είναι ότι δεν θα χρησιμοποιήσω νερό βρύσης αλλά εμφιαλωμένο....ακούγεται δαπανηρό αλλά πραγματικά μετά απο μιά οικονομοτεχνική έρευνα που έκανα και κυρίως λόγο της μαζικής παραγγελίας εμφιαλωμένου νερού που κάνουμε πολλοί γείτονες μαζί μου έρχεται πολύ φτηνότερο να χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό παρά συστήματα καθαρισμού του δημοτικού νερού...... ![]() Μάλιστα τα 200 λίτρα τα υπολόγισα με λογική ότι το μέγεθος είναι ΟΚ για το χώρο που διαθέτω και με 20-30 λίτρα την εβδομάδα αλλαγή νερού θα είναι ΟΚ (αν δεν κάνω λάθος) ![]() Απο εκεί και πέρα μου αρέσουν τα φυτεμένα ενυδρεία περισσότερο απο τα πετρώδη και τα σχετικά ήρεμα ψάρια περισσότερο απο τα υπερδραστήρια -γιαυτό και άλλαξα ρότα απο τα μαλάουι που αρχικά σχεδίαζα..... Μετά μου αρέσουν διάφορα ψάρια απο εμφάνιση αλλά ή είναι απαιτητικά ,όπως οι δίσκοι ή δεν ταιριάζουν σε φυτεμένα ενυδρεία.... ή γεννάνε σαν κουνέλια ![]() οπότε απο δώ κι απο κεί κατέληξα ,μέχρι στιγμής στα Κριμπς και τώρα ψάχνω για το στήσιμο ενός βιότοπου για αυτά.... τα φυτά απο όσο διάβασα δεν τα πολυτρώνε για αρχάριους είναι σχετικά ευκολα τι άλλα ψάρια όμως συμβιώνουν με αυτά? και τι φυτά υπαρχουν στους βιότοπούς τους...? πιο πολύ απο όλα μου αρέσουν τα πολυμελή κοπαδάκια μικρόψαρων όπως τα νέον τέτρα και άλλα παρόμοια .... αλλά αυτά είναι αμερικάνικα μαλλον..... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(εννοείται οτι κάνω πλάκα)
|
||||
|
||||
![]()
και σοβαρά να το έλεγες φίλε μου....την σήμερον καλύτερα να σε χαρακτηρίζουν τρελό παρά οτιδήποτε άλλο.....
Κι όμως αν αναλογιστείς το αρχικό κόστος αγοράς Α.Ο. και την συχνότητα αλλαγής των υλικών της ενώ επεξεργάζονται νερό με πολύ TDS τρελλή αγωγιμότητα και κάργα Na Cl αλλά και Ca Mg θα ανακαλύψεις έκπληκτος ότι για 0,1 το λίτρο συμφέρει καλύτερα + ότι γλυτώνεις κι απο τα εργατικά της όλης φάσης και το νερό όντας σε 20λιτρη φιάλη διαχειρίζεται πιο ευκολα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όμως-όπως και να έχει |
|
||||
|
||||
![]()
Αμα δεν βαζεις του δυκτιου και βαζεις εμφιαλωμενο τοτε μπορεις να βαλεις pelvicachromis pulcher ή Hemichromis lifalili που τα βρισκεις συχνα σε μαγαζια και αντεχουν σε λιγο σκληρο νερο
αν βαλεις σκληρα φυτα μπορεις να βαλεις και ενα κοπαδακι congo tetra δες και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43216 |
|
||||
|
||||
![]() ![]() thanks!!! ------------------------- υπέροχα ψάρια και κατατοπιστικότατο λίνκ!!! ------------------------- οπότε μιλάμε για ένα ζευγάρι kribensis και 6 congo tetra σε 200 λίτρα νερό όμορφο το βλέπω να γίνεται .... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikrosaquaristas : 30-12-10 στις 01:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εμφιαλωμένο νερό δεν πίνουμε πλέον ούτε οι ίδιοι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν πας για εμφιαλωμένο νερό, προτιμότερα είναι τα σκουρόχρωμα μπουκάλια και ακόμη καλύτερα τα σκουρόχρωμα γυάλινα μπουκάλια |
|
||||
|
||||
![]()
σημαντική παρατήρηση και ευχαριστώ πολύ
![]() Να επισημάνω όμως ότι το νερό που αγοράζω είναι σε χαρτοκιβώτια τα οποία θεωρώ ότι δεν επιτρέπουν στο φώς να περάσει. Το φώς είναι το πρόβλημα ή η θερμότητα? ... γιατί για αυτήν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν αποφευγεται Και τι ακριβώς είναι το πρόβλημα? ουσίες του μπουκαλιού που περνάνε στο νερό? --------------------------------------------------------------------------- Απο φυτά βρήκα ανουμπιες,βαλισνέριες, ferns και ελαιόχαρις - είναι όλα τους "σκληρά" και βρίσκονται εύκολα? |
|
|||
|
|||
![]()
Οι νομοθετικές απαιτήσεις, όπως αυτές παρουσιάζονται στον σχετικό Οδηγό του ΕΦΕΤ, όσον αφορά την αποθήκευση των εμφιαλωμένων νερών.
Έχω ανεβάσει όλο τον Οδηγό, μιας και δεν μπορούσα να κόψω το κομμάτι για τις απαιτήσεις κατά την αποθήκευση (μου έβγαζε αλαμπουρνέζικα ιερογλυφικά), οπότε μπορούμε να ανατρέξουμε και στα υπόλοιπα θέματα του Οδηγού σχετικά με το εμφιαλωμένο νερό. |
|
||||
|
||||
![]()
Αφου πας για Δυτικη Αφρικη οι ανουμπιες,οι βαλλισνεριες,οι bolbitis heudeloti και η ελεοχαρις ειναι μια χαρα,επειδη τα λιτρα σου το επιτρεπουν βαλε και κανα κρινουμ,το calamistratum ειναι υπεροχο.
|
||||
|
||||
![]()
και γιατι αντι για κριμπς που θελουν πιο μαλακο νερο δε βαζεις κιχλιδες κεντρικης αμερικης με παρομοια συμπεριφορα?? μαζι με φυτα κεντρικης αμερικης...το λεω για να μην εχεις εξοδα εμφιαλωμενου. 20 λιτρα τη βδομαδα σε 200αρι τα θεωρω λιγα για αλλαγη...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 30-12-10 στις 19:07 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκάρια-Ενυδρείο με Κιχλίδες Αφρικής | evaggelos | Tanganyika | 5 | 05-05-10 14:16 |
Eπιστροφή στις κιχλίδες Αφρικής. | Nik25 | Malawi | 18 | 04-07-09 13:11 |
Συμβατές νανοκιχλίδες | didymos | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 06-11-06 00:44 |