Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 10-12-10, 23:41
Το avatar του χρήστη magman
magman Ο χρήστης magman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νίκαια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οχι
Λαθος εξ'αρχης σκεψη.
Το νερο μεσα στο φιλτρο δεν ειναι καλο να μενει ακινητο.
Οποτε και η συνεχεια της διαδικασιας που σκεφτηκες με το Ph controller ειναι ακυρη.
Απλα θα βγαλεις ποσοτητα τυρφης (και θα την αφησεις εκτος νερου να στεγνωσει για οταν την χρησιμοποιησεις)
Με λιγοτερη τυρφη θα εχεις λιγοτερη πτωση πεχα.

Επισης δεν χρειαζεται καν να φτασεις στο σημειο να αφαιρεις τυρφη. γιατι ξεκινας με λιγη ποσοτητα τυρφης και αναλογα τις μετρησεις προσθετεις για να ανεβασεις. (οι μετρησεις δεν δειχνουν αμεσα το αποτελεσμα, πρεπει να περιμενεις 2-3 μερες να δεις που πηγε ο τιμη του πεχα με την καθε ποσοτητα τυρφης που δοκιμαζεις καθε φορα).

Αν καταλαβες, τοτε η επομενη ερωτηση σου θα ειναι "με ποση τυρφη να ξεκινησω για 100 λιτρα νερο?"

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-10, 00:21
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από magman Εμφάνιση μηνυμάτων

http://www.aquatek.gr/vb/showthread....115#post491115
Παλιά 19-12-10, 09:29
Senior Member

Προεπιλογή

Εν τέλει έχω βάλει ένα φιλτράκι με κυκοφορία 250lt/h και 40ml τύρφη για 30lt νερό προετοιμασίας. Έχω ένα φίλτρο στο ενυδρείο μέσα με τύρφη και έχω βάλει και στο εξωτερικό. Θα χρησιμοποιήσω ένα μεγαλύτερο για μέσα στο ενυδρείο γιτί δεν θέλω να ανοίγω το εξωτερικό κάθε 15 μέρες.

Απο τις μετρήσεις μου το pH μου παίζει απο 6.5 μέχρι 7 με κΗ 8-10. Το νερό βρύσης μου είναι απο 7.5 έως 8!!! Θέλω να το φέρω μεταξύ 6 και 6.5. Η διακύμανση 0,5 πόσο επιβλαβής είναι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-12-10, 13:31
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Εν τέλει έχω βάλει ένα φιλτράκι με κυκοφορία 250lt/h και 40ml τύρφη για 30lt νερό προετοιμασίας. Έχω ένα φίλτρο στο ενυδρείο μέσα με τύρφη και έχω βάλει και στο εξωτερικό. Θα χρησιμοποιήσω ένα μεγαλύτερο για μέσα στο ενυδρείο γιτί δεν θέλω να ανοίγω το εξωτερικό κάθε 15 μέρες.

Απο τις μετρήσεις μου το pH μου παίζει απο 6.5 μέχρι 7 με κΗ 8-10. Το νερό βρύσης μου είναι απο 7.5 έως 8!!! Θέλω να το φέρω μεταξύ 6 και 6.5. Η διακύμανση 0,5 πόσο επιβλαβής είναι;
Τα 40 ml δεν νομιζω να κανουν τιποτα σοβαρο στα 30 λιτρα. Φυσικα ειναι καλη δοσολογια για να ξεκινησεις να βλεπεις διαφορες.
Η kH 8-10 μου φαινεται "περιεργα" μεγαλη τιμη σε σχεση με το 6.5-7 πεχα. Κατι δεν μετρας καλα απο τα δυο.
Πολλα φιλτρα με τυρφη σημαινει μεγαλη ταλαιπωρια.
Αν δεν θελεις να ανοιγεις το κανονικο φιλτρο καθε 15, πρεπει να βαλεις την τυρφη σε δικο της φιλτρο, ολη μαζι. Και μη σκεφτεις κανενα μικρο φιλτρακι (ιδιως εσωτερικο και φαινεται μια γκουμουτσα επιπλεον μεσα στο ενυδρειο), αλλα να εχει μισο λιτρο τουλαχιστον χωρητικοτητα για παν ενδεχομενο.

Διακυμανση σε σχεση με τι?
Παλιά 20-12-10, 00:13
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Τα 40 ml δεν νομιζω να κανουν τιποτα σοβαρο στα 30 λιτρα. Φυσικα ειναι καλη δοσολογια για να ξεκινησεις να βλεπεις διαφορες.
Η kH 8-10 μου φαινεται "περιεργα" μεγαλη τιμη σε σχεση με το 6.5-7 πεχα. Κατι δεν μετρας καλα απο τα δυο.
Πολλα φιλτρα με τυρφη σημαινει μεγαλη ταλαιπωρια.
Αν δεν θελεις να ανοιγεις το κανονικο φιλτρο καθε 15, πρεπει να βαλεις την τυρφη σε δικο της φιλτρο, ολη μαζι. Και μη σκεφτεις κανενα μικρο φιλτρακι (ιδιως εσωτερικο και φαινεται μια γκουμουτσα επιπλεον μεσα στο ενυδρειο), αλλα να εχει μισο λιτρο τουλαχιστον χωρητικοτητα για παν ενδεχομενο.

Διακυμανση σε σχεση με τι?
Κι όμως μέτρησα πρίν μία ώρα pH με τέστ της Sera και είχα 6,5 και kH με τέστ της API και είχα 8.

Υπάρχει μικρό εξωτερικό φίλτρο για αυτή την δουλειά;

Μιλάω για την διακίμανση στο pH. Αν δηλαδή έχω 7.0pH και την άλλη μέρα έχει πέσει στο 6.5 πόσο κακό μπορεί να είναι για τα ψάρια;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-12-10, 01:26
Professor

Προεπιλογή

Παράθεση:
Κι όμως μέτρησα πρίν μία ώρα pH με τέστ της Sera και είχα 6,5 και kH με τέστ της API και είχα 8.

Υπάρχει μικρό εξωτερικό φίλτρο για αυτή την δουλειά;

Μιλάω για την διακίμανση στο pH. Αν δηλαδή έχω 7.0pH και την άλλη μέρα έχει πέσει στο 6.5 πόσο κακό μπορεί να είναι για τα ψάρια;
Μετρα και με αλλο τεστ το πεχα

ΟΚ

Κανενα κακο
Παλιά 21-12-10, 15:44
Senior Member

Προεπιλογή

Τελικά πήρα ένα ELITE για την τύρφη Μεγάλωσε και ο όγκος της βιολογίας αλλά έχω θέμα με την ροή. Έβαλα Spray bars αλλά και πάλι είναι πολύ για τα Νεον. Το φίλτρο που ήταν στο ενυδρείο μέσα με την τύρφη μπήκε στο βαρέλι.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές