|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ προσωπικά δεν θα πρότεινα να αφήσει 1 μέρα το ενυδρείο με σκέτο αποχλωριωμένο νερό. Ο λόγος είναι πως η βιολογία που θα έχει μόλις αναπτυχθεί δεν κάνει να μείνει χωρίς τροφή τόσες ώρες, θα αρχίσει να υποστρέφεται (είναι σαν να είχε 24ωρη διακοπή ρεύματος). Εκτός αν μετά την αλλαγή ξαναβάλει αμμωνία (όχι τροφή, γιατί μέχρι η τροφή να σαπίσει και να γίνει αμμωνία...) στα 2ppm περίπου και όχι 4ppm, γιατί τώρα δεν θέλουμε πια πολλαπλασιασμό της βιολογίας, αλλά απλά συντήρησή της. Καλύτερα όμως είναι να έχει προετοιμάσει από πριν το νερό της αλλαγής (στις συνθήκες pH, σκληρότητες & θερμοκρασία που θέλουν τα ψάρια), να κάνει την μεγάλη αλλαγή το πρωί, και μετά, αφού αφήσει λίγο να κατακάτσει ό,τι μπίχλα σηκωθεί από την είσοδο τόσου νερού, να βάλει αμέσως τα πρώτα ψάρια μέσα.
|
||||
|
||||
![]()
... Οι οδηγίες για το στρώσιμο είναι απελπιστικά σαφείς (βλ. υπομνήματα στο φόρουμ ή το site του tsamisaquarium).
Υπάρχει λόγος που η μέθοδος "ρίχνω όλο το μπουκάλι" δε συνίσταται για αρχάριους. Ακολούθα την "κλασσική" μέθοδο όπως σου έγραψα και παραπάνω, και όλα θα πάνε καλά. |
|
|||
|
|||
![]()
παιδια πηγα σε ενα πετ σοπα πολυ εμπειρο και τεκμηριομενα και απο παιδια του φορουμ και μου ειπε να παρω τα βακτηρια της API. εριξα περασαν 2 μερες και ακομα τα ιδια. τελικα to no2 ηταν 2 και οχι 1 το εβλεπα λαθος. τι να κανω? να παω να παρα δυο χρυσοψαρα να ριξω μεσα? μπολι τι?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συνεχίζεις κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Το στρώσιμο με αμμωνία θέλει γύρω στις 40 μέρες, και δεν υπάρχουν "σύντομοι δρόμοι", εκτός αν βάλεις μπόλι. Χρυσόψαρο μη βάλεις σε καμμία περίπτωση πάντως... |
|
|||
|
|||
![]()
Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ ΣΤΡΩΘΗΚΕ
no2=0 ammonia=0.25 no3=10 ακουω τις επομενες κινησεις μου |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα ξανά τις οδηγίες για το στρώσιμο λίγο...
Περιμένεις να μηδενισει ΚΑΙ η αμμωνία ΚΑΙ τα νιτρώδη ταυτόχρονα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αυτο το εχω δει. αλλα το πρωι εριξα λιγη αμμωνια γιατι δεν ηξερα οτι μηδενιστικαν το νιτρικα. τωρα τι κανω? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
no2 αμωνια | Satriani | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 31 | 20-07-08 18:02 |
στρωσιμο με αμωνια(βοηθεια!!!) | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-01-08 21:00 |
Στρωσιμο με αμωνια | nik0s7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 16-12-07 00:32 |
ανεβασμενη αμωνια | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 03-12-07 15:21 |
αμωνια | tsagod | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 30-10-07 18:58 |