Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manos_samos
να ψαρι ειναι ενας ζωντανος οργανισμος!!!! δεν ειναι παιχνιδια! εχουν ζωη και πρεπει να σεβομαστε τη ζωη τους!
εξαλου η ασθενεια μπορει να ξαναεμφανιστει και μετα απο 1 μηνα μεχρι να ξαναγινει ενεργος ο επιβλαβης οργανισμος...
|
Σαφως, οπως κ τα φυτα ειναι ζωντανοι οργανισμοι.
Στη θεωρια ετσι ειναι αλλα αν πραγματικα σεβομασταν τη ζωη αυτων των οργανισμων δε θα επρεπε να ασχολουμαστε με το συγκεκριμενο "χομπυ".
Ακομα κ αν εισαι ο φοβερος συντηρητης ψαριων κ δεν εχεις απωλειες απο αγνοια ή αδιαφορια , στην ουσια διατηρεις φυλακισμενους αυτους τους οργανισμους. Κ για καθε τετοιον οργανισμο που εφτασε στο ενυδρειο μας εχει ψοφισει απροσδιοριστος αριθμος παρομοιων οργανισμων κατα την συλληψη, την μεταφορα απο την αλλη ακρη της γης κ την παραμονη στο pet shop προκειμενου εμεις να κανουμε το "χομπυ" μας. Οσο κ αν νομιζουν καποιοι οτι κανουν το καθηκον τους διατηρωντας το PH κ το ΚΗ στις βελτιστες συνθηκες που διαβασαν στη wikipedia οτι εχει η περιοχη που ζει το ψαρακι, δεν πρεπει να ξεχνανε οτι ειναι οι ηθικοι αυτουργοι για τον χαμο χιλιαδων ψαριων κ τη συντηρηση του εμποριου.
Μιας που εφυγε το ηθικοπλαστικο μερος απο τη μεση, εγω το προτεινα καθαρα απο πρακτικη αποψη για να μην καταστρεψει τα φυτα κ να μην περιμενει στρωσιμο, να κανει κοπο απο την αρχη στο στησιμο (300 λιτρα δεν ειναι λιγα) κλπ κλπ κλπ μιας που η ασθενεια δεν εχει διαγνωσθει οποτε δεν μπορει να πει κανεις με σιγουρια τι ηταν, αν εχει εξαφανιστει ή οχι.
Προσωπικα αν μου ψοφησουν ολα τα ψαρακια θα εχω μονο φυτα, σαλιγκαρια κ γαριδες στο ενυδρειο μου.