|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο είναι στο στρώσιμο άρα δεν υπάρχουν προς το παρόν άλλα ψάρια μέσα.Αργότερα σκεφτόμουν να το έκανα αφρικάνικο.
Τα Loach είναι κρίμα να τα βάλλω μόνο για μου καθαρίσουν τα σαλιγκάρια και μετά να τα διώξω. Θα αρχίσω να μαζεύω ότι μπορώ με απόχη αλλά τόσα που είναι σίγουρα θα μείνουν πολλά στην άμμο. Από τα Anentome helena πόσα πρέπει να βάλλω;Θα δω σίγουρα αποτέλεσμα ή μετά θα προσπαθώ να απαλλαγώ από αυτά; ![]() Μπορείτε να μου προτείνεται μια σαλιγγαροπαγίδα;Bokostas αυτό με τα πιατάκια δεν το έπιασα, πως δουλεύει; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα, όσο να χωράνε να μπουν μέσα οι σαλίγκαροι και το πρωί βγάζεις όσους μαζεύτηκαν και τους πετάς. Επαναλαμβάνεις την διαδικασία αρκετά βράδυα, μέχρι να μειωθεί ο αριθμός τους, είναι αυτοσχέδια παγίδα που επινόησε η Lucy. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα αρχίσω να τα μαζεύω με την απόχη και τα πιατάκια του καφέ. ![]() Αν δεν τα καταφέρνω θα επιστρατεύσω και τα Anentome helena. |
|
||||
|
||||
![]()
Για ψαρακια υπαρχουν και τα dwarf puffer που τρωνε σαλιγκαρια και ειναι πολυ μικρα σε σχεση με τα clown.Προσωπικα παλευω μηνες με τα σαλιγκαρια και δεν μπορω να τα ξεφορτωθω εχω ριξει 3 φορες φαρμακο,εχω βαλει μεσα helena,παγιδες,μαζευω με την αποχη τιποτα.Εγω στη θεση σου ειλικρινα μιας που δεν εχεις ψαρια θα καθαριζα τα παντα μεσα στο ενυδρειο και καινουργια αμμο.Αν φυσικα δεν εχουν περασει μεσα στα φιλτρα σου οπου και το εχασες το παιχνιδι.
|
|
|||
|
|||
![]()
εμένα μου καθάρισαν και τα δύο ενυδρεία με τα helena (έβαλα 10 πρίν 1,5 χρόνο) τώρα πια που έγιναν πολλά και αυτά , μπορώ να δώσω καμμιά δεκαριά σε όποιον ενδιαφέρεται (με πμ).
Τα helena αυξάνονται πιο αργά από τα υπόλοιπα και δεν αφήνουν κανένα άλλο σαλιγκάρι να επιζήσει στο ίδιο ενυδρείο πλήν των zebra . |
|
||||
|
||||
![]()
αφου στρωνεις το ενυδρειο ριξε μια μεγαλη ποσοτητα αμμωνιας και θα στρωσεις το ενυδρειο και θα τα στειλεις στο θεο
απλα μετα καλο καθαρισμα αμμου και φιλτρων
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τόση ώρα την πιο καλή λύση απο τον Χάρη την άκουσα!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Μπολιασα νεο φιλτρο με μπολι απο φιλτρο ενυδρειου με σαλιγγαρια. Περασα το ιζημα (μπολι) απο σιτα πολυ ψιλη και το καθαρισα λεπτομερως απο οτιδηποτε ορατο με μεγεθυτικο φακο (καψιμο ![]() Μετα απο ενα μηνα ειδα το πρωτο σαλιγκαρι στο τζαμι ![]() Ευτυχως περασε μονο το ενα ειδος, τα οχι τοσο ενοχλητικα Gyraulus acronicus και οχι τα σπαστικα Physa acuta. Εξοικονομισα ομως απο το πουθενα (ή δεν τα ειχα παρατηρησει στο παλιο ενυδρειο) τις μικροσκοπικες πεταλιδες γλυκου νερου Acroloxus lacustris (μ'αρεσουνε) που στην αρχη τα περασα για αυγα απο zebra nerite. Παιδια οταν λεμε οτι στρωνει ο βυθος και το εσωτερικο του ενυδρειου σημαινει οτι ζωντανευει. Και δεν ζωντανευει μονο με βακτηρια νιτροποιησης, αλλα και με σαλιγγαρακια, σκουληκακια και λοιπους μικροοργανισμους. Ολα σχεδον αυτα τα ζωντανα ειναι χρησιμα στο συστημα και το μονο που εχουμε να κανουμε ειναι να ελεγχουμε τον πλυθησμο του καθε ειδους (ακομα και των ψαριων) για να κραταμε αυτο το συστημα σε οσο πιο καλη ισορροπια γινεται. Να κανουμε δηλαδη αλλη μια προσπαθεια προσομοιωσης του φυσικου περιβαλλοντος αν θελουμε να πετυχει αυτο το συστημα Καλη προσπαθεια εξισορροπισης γινεται με οχι πολυ περιττο ταισμα, με θηρευτες σαλιγγαριων και χειροκινητα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα το apple snail που μου έδωσε ο alex μας άφησε κάποιες μέρες πριν, αλλά τουλάχιστον άφησε και 2 απογόνους που μεγάλωσαν αρκετά γρήγορα. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτησεις.
Επειδή έχω κι εγώ πρόβλημα με τα μικρά σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες, και όσα κιαν μαζεύω με απόχη και πιατάκια αν μια βδομάδα δεν ασχοληθώ με αυτά ξαναγεμίζουν, σκεφτόμουν τα Anentome helena. Πόσα χρειάζονται περίπου και τι απαιτήσεις έχουν? Με τα apple θα έχω πρόβλημα? Από ψάρια guppies έχω σε 160 λίτρα. Κι αν ας πούμε τελειώσουν τα μικρά τι τρώνε μετά τα Anentome helena? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκάρια | yllop | Σαλιγκάρια | 7 | 03-01-11 21:50 |
Σαλιγκάρια 10-10!!! | Τηλέμαχος | Σαλιγκάρια | 17 | 29-08-10 19:23 |
Σαλιγκάρια | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 13-01-09 12:55 |
Σαλιγκάρια | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 21-04-08 12:31 |
Πρόβλημα με σαλιγκάρια | wertyu5555 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 15-07-07 17:44 |