|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην αγχώνεσαι και προπαντώς μην βιάζεσαι. ¶ρχισε να διαβάζεις παλαιότερα ποστ, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τον τρόπο λειτουργείας και τις φυσικές διαδικασίες που συμβαίνουν στο ενυδρείο σου. Φώσφορο δεν θα έβαζα αν δεν ήξερα τί τιμες φωσφόρου έχω στο ενυδρείο μου. Αγόρασε τα τεστάκια σου, αγόρασε και τα λιπασματάκια σου και μετά από μετρήσεις και εφόσον δεις κάποια έλλειψη μπορείς να ρίξεις...
Τα λιπάσματα που ανέφερες δεν τα έχω δουλέψει και δεν τα γνωρίζω
|
||||
|
||||
![]()
Οπως αναφερα παραπάνω εδώ στην Ρόδο δέν φέρνουν πολλά για ενυδρεία, και αναγκαστικά πήγα σε αυτά .. .τωρα πρίν λίγο παραγέιλλα απο Αθήνα το seachem flourish , και seachem φωσφορο κάποιο άλλο χρειάζεται ?Ολα σχεδόν τα φυτά που έχω είναι εύκολα ,...
|
|
|||
|
|||
![]()
Για εύκολα φυτά φτάνει το seachem flourish (γενικό λίπασμα), άντε και λίγο seachem excel, το οποίο είναι υγρό υποκατάστατο του CO2.
Θεωρώ ότι το επόμενο σε χρησιμότητα στην σειρά της seachem είναι το seachem potassium (κάλιο) και μετά το seachem iron (σίδηρος). Υπάρχουν και τα seachem trace, seachem nitrogen, seachem phosphorus, αλλά πολύ σπάνια θα χρειαστούν σε εύκολα φυτά. Μην ξοδεύεσαι, πολύ πιο σημαντικός είναι ο καλός φωτισμός και καμμιά ταμπλετίτσα για τα φυτά που τρέφονται από τις ρίζες. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα φυτά με ρίζες είχα βάλει υπόστρωμα flourite, το γενικό δεν καλύβει σε κάλιο τα φυτά ??? Κάτι άλλο να χαμηλώσω τις ώρες στα φυτα ? Τις είχα 12 ωρες.. να το βάλω 11 ωρες , παρατήρησα οτι έχει και στον κορμο green spot alge ... Απο τα έτοιμα πχ της api alge control τα ξεχνάμε ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Εντελως ομως..
Για τα φυτα 8 ωρες φωτισμου ειναι αρκετες..οι υπολοιπες ειναι για να χαιρομαστε εμεις το ενυδρειο. Η καλυτερη και πιο ευκολη λυση αν το προβλημα ειναι μονο στην ανουμπια, ειναι η μετακινηση της σε σημειο με σκια. |
|
|||
|
|||
![]()
Με το flourite δεν χρειάζεσαι τίποτε άλλο για τις ρίζες.
Τις ώρες μπορείς να τις μειώσεις ακόμη και σε 8, οι παραπάνω δεν ωφελούν τα φυτά, μόνον τις άλγες. Με πρόλαβες Αλέξανδρε. |
|
||||
|
||||
![]()
OK τοτε μπορεί η αιτία να είναι απο τον φωτισμό . Απο τον κορμό πως μπορώ να βγάλω την green spot alge ??? Στις ανουμπιες τι καθάρισα λιγο με χαρτί και ψιλοεφυγε.. ενοειται εξω απο το ενυδρειο...Αλλη μια άλγη που πρέπει να έχω είναι η καφέ , την βλέπω μόνο στο τζάμι του ενυδρειου , 2 εκατοστα κατω απο το χαλικι , με το που μετακινησω λιγο το χαλικι πανε τα apple snails και την εξαφανίζουνε..
Λοιπόν μειώνω τον φωτισμό σταδιακά σε 8 ωρες .... και προσθέτω και το 1/3 απο την δοσόλογία που λέει το seachem po4 και βλέπω στην πορεία ... πως θα πάνε οι αλγες . Εντάξει δεν είναι ? Να ρώτήσω θα δοκιμάσω στο ενυδρείο φυτό cuba ειναι σαν γκαζόν κατω... θα αναπτυχθεί η τζάπα το αγοράζω ... Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Από τον κορμό θα την βγάλεις εύκολα, τρίβοντάς την με σφουγγαράκι wettex καινούριο, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί με απορρυπαντικά.
Με τον φωτισμό που έχεις, ούτε που να το σκέφτεσαι για cuba, θα πετάξεις τα λεφτά σου, αν τον διπλασιάσεις, κάτι μπορεί να γίνει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Anubia sp. | Alusa | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 28-03-08 15:58 |
Τι έχει η anubia;; | pantelis51 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 04-01-08 01:06 |
Anubia???? | Trelamenos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 23-09-06 22:09 |
anubia | inser | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 23-10-04 13:55 |
Anubia | inser | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 05-10-04 16:42 |