Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-09-10, 12:08
Caede Ο χρήστης Caede δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αργυρούπολη, Αθήνα
Προεπιλογή

Καλημέρα και πάλι

Χθεσινές μετρήσεις:
θερμοκρασία: 27οC - 28oC
NH4: 0
NO2: 0
NO3: 5
PO4: 0,1
Fe: 0
KH: 6od
pH: 7,6

Πρόσθεσα Fe, περίπου 2,5ml. Βάζω καθημερινά πλέον CO2, 1 δισκίο αναβράζον και 1 καπάκι excel εναλλάξ. Η ένδειξη του CO2 επιτέλους άρχισε να δείχνει ότι υπάρχει, γιατί μέχρι τώρα ήταν εντελώς αρνητική.

Δεν αντιστάθηκα και πήρα 2 SAE, ίσως έκανα λάθος ίσως και όχι. Το μέλλον θα δείξει. Πάντως μου έκαναν το ενυδρείο λαμπίκο, έχει εξαφανιστεί σχεδόν όλη η άλγη. Και για έναν περίεργο λόγο, τους αρέσει να κάνουν παρέα με τα red-eye Tetra! Που και που γίνονται κοπάδι όλα μαζί, 7 red-eye και 2 SAE! Τί να πω, μυστήρια η φύση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-10, 14:34
philosopher Ο χρήστης philosopher δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μαρούσι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Caede Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα και πάλι

Χθεσινές μετρήσεις:
θερμοκρασία: 27οC - 28oC
NH4: 0
NO2: 0
NO3: 5
PO4: 0,1
Fe: 0
KH: 6od
pH: 7,6

Πρόσθεσα Fe, περίπου 2,5ml. Βάζω καθημερινά πλέον CO2, 1 δισκίο αναβράζον και 1 καπάκι excel εναλλάξ. Η ένδειξη του CO2 επιτέλους άρχισε να δείχνει ότι υπάρχει, γιατί μέχρι τώρα ήταν εντελώς αρνητική.

Δεν αντιστάθηκα και πήρα 2 SAE, ίσως έκανα λάθος ίσως και όχι. Το μέλλον θα δείξει. Πάντως μου έκαναν το ενυδρείο λαμπίκο, έχει εξαφανιστεί σχεδόν όλη η άλγη. Και για έναν περίεργο λόγο, τους αρέσει να κάνουν παρέα με τα red-eye Tetra! Που και που γίνονται κοπάδι όλα μαζί, 7 red-eye και 2 SAE! Τί να πω, μυστήρια η φύση
Οι μετρητές CO2 δε μετρούν το excel (και όλους τους υγρούς άνθρακες).
Πρόσεξε πολύ τις υπερδοσολογίες (και στα λιπάσματα).

Επίσης έχε το νου σου στα SAE γιατί ενίοτε κάνουν άλματα και μπορεί να βρεις κανένα στο πάτωμα. Καλό είναι να υπάρχουν σε κλειστό ενυδρείο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-09-10, 15:32
Caede Ο χρήστης Caede δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αργυρούπολη, Αθήνα
Προεπιλογή

Χρησιμοποιώ το τεστ που είναι μόνιμα βυθισμένο στο νερό και αλλάζει χρώμα ανάλογα με το CO2 που υπάρχει στο ενυδρείο. Δε ξέρω αν υπάρχει και άλλου είδους τεστ βέβαια, εκτός από την κλασσική μέθοδο υπολογισμού του με το KH και το pH, στην οποία ξέρω ότι δε μπορεί να υπολογίσει τα διάφορα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται. Αλλά και το τεστ που έχω δε μπορεί να συνυπολογίσει το CO2 από το excel και τα δισκία της sera; Αν θα μπορούσες να μου εξηγήσεις τί ακριβώς παίζει με αυτό το τεστ φίλε philosopher θα σου είμαι υπόχρεος. Ο τρόπος μέτρησης του CO2 με έχει λίγο μπερδέψει. Εγώ π.χ. που έχω χαμηλή σκληρότητα (5-6d) και προς το βασικό pH (7,5-7,6) έχω και πολύ λίγο CO2 στο ενυδρείο, οπότε πρέπει να προσθέσω με κάποιον τρόπο CO2 (στη προκειμένη περίπτωση με δισκία και excel). Με ποιον τρόπο, μετρήσιμο, μπορώ να δω την πραγματική συγκέντρωση του CO2 που έχω στο ενυδρείο;

Το ενυδρείο είναι μόνιμα κλειστό οπότε δε πιστεύω να βρω τα SAE στον καναπέ να βλέπουν τηλεόραση

Λιπάσματα δεν χρησιμοποιώ παρά μόνο το Fe. Και από αυτό είχα καιρό να ρίξω, τώρα που μέτρησα μηδενική συγκέντρωση έριξα μισό καπάκι (ενώ η προτεινόμενη δοσολογία για τα λίτρα μου είναι 1 καπάκι).
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές