Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostas82
Αλεξ εχεις κανει φοβερη δουλεια ,οι διαστασεις της γυαλας απλα τελειες για reef και το επομενο θα ειναι περιπου σαν το δικο σου  ,για την κυκλοφορια πιστευω οτι η διατομη της σωληνας πρεπει να ειναι ιδια σε ολο το μηκος της για μεγιστη αποδοση της αντλιας (,εμενα μια eheim+3000compact με το δικο της λαστιχο σε ολο το μηκος της διαδρομης ανεβαζει περιπου 2400λ στα 140 εκ υψος με φοβερη πιεση.)
Ισως να χρειαζεται ενα ιδιο φωτηστικο ακομα απο πανω τι λες ; ή ειναι η ιδεα μου;
|
Για να φωτιστεί σωστά ολόκληρο το ενυδρείο, χρειάζονται άλλα 2.

Ήταν επιλογή μου να φωτίσω μόνο το 1,5 μέτρο από τα 2 έτσι ώστε στη δεξιά μεριά που είναι "σκοτεινή" να μπορέσω να προσθέσω μη φωτοσυνθετικούς οργανισμούς.
Πάντως, έχω στη καβάτζα ένα φωτιστικό με 2 ΜΗ x 150 W + 2 T5 x 54 W ακτινικές.
Αν δω τα σκούρα, θα το κρεμάσω κι αυτό.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από almost
Το ενυδρείο έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει τέλειο.. να το χαίρεσαι.
Κάτι δεν κατάλαβα όμως: τις επιστροφές τις έκανες μεγαλύτερες με εξωτερικό σωλήνα. Τις σωλήνες τις υπερχείλησης πως τις μεγάλωσες; Η διατομή του σωλήνα δηλαδή που οδηγεί το νερό στο σαμπ δεν κατάλαβα πως μεγάλωσε.
|
Η μοναδική σωλήνα της υπερχείλισης δεν πειράχτηκε.
Ήταν εξαρχής Φ50 και κατεβάζει άνετα όλη την ποσότητα του νερού που ανεβάζουν οι 2 αντλίες επιστροφής.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix
Εγώ αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν η αστοχία στις διατομές οφείλεται σε δική σου επιλογή ή της εταιρείας που πλήρωσες για την κατασκευή.
|
Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω κανέναν, θα έλεγα μισό φταίξιμο δικό μου (που δεν το σκέφτηκα εξ' αρχής), μισό φταίξιμο δικό του (που δεν το σκέφτηκε εξ' αρχής)