|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
βαλτους λίγο flourish excel και μην βρίζεις!
μείωσε ώρες φωτισμού στις 7-8 γιατί δεν σε βλέπω καλά με την άλγη...
|
||||
|
||||
![]()
Αν τα φυτά σου είναι εύκολα, όπως λες, τότε πάρε ένα γενικό λίπασμα και ρίχνε την μισή δόση αρχικά από ότι λένε οι οδηγίες. Το seachem iron είναι σίδηρος και σίγουρα θα σου δημιουργήσει προβλήματα με άλγες.
|
||||
|
||||
![]()
η λάμπα ποσό καιρό είναι στο ενυδρείο?
με 30w στα 120 λίτρα έχεις ελάχιστο φως. θες τουλάχιστον άλλη μια 30w την οποία αν την βάλεις ρωτά πως να κανείς προσαρμογή τα φυτά που πήρες τα ξεφυτεψατε και τα ξαναφυτέψατε ??? μήπως κλαδέψατε τις ρίζες λάθος? τι υπόστρωμα έχεις? πάρε seachem Flourish (το γενικό λίπασμα ) και βαλε την μισή δόση για αρχή με μετρό το seachem ιρον μπορεί να γεμίσεις με άλγες |
|
|||
|
|||
![]()
Θα παρακαλεσω θερμα αν δεν γνωριζουμε και δεν ειμαστε σιγουροι για κατι , να αποφευγουμε να απανταμε και να το αφηνουμε σε πιο εμπειρους. Καποιες συμβουλες που ακουστηκαν θα μπορουσαν να αποβουν καταστροφικες !
Εγω σου προτεινω φιλε tzortzisj να σταματησεις να ριχνεις οτιδηποτε απο λιπασμα προς το παρον, να κανεις μια καλη αλλαγη νερου και να συμπληρωσεις αυτη τη φορμα για τις αλγες ωστε να εχουμε πληρη αποψη και να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε. |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον ,Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σας
και το ενυδρειο μου εναι αυτο: Διαστάσεις: 1,00*030*0,40 Όγκος: 120λ μεικτα Κατηγορία: Κοινωνικο Φυτά: echinodorus,leykokefalus και μερικα αλλα Ψάρια / ¶λλα είδη: 3 congo tetra kai 3 black widow tetra Ασπονδυλα: 6 applesnails ,2 helena clea, διαφορα κωνοειδη Διακοσμητικά υλικά:3 πετρες (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: --- Φωτισμός: 30w ροζε φασμα Διάρκεια φωτισμού: 10 ωρες Φιλτράρισμα: Biobox2 με μακαρονι και υαλοβαμβακα Θερμοστάτης: 100w Λίπανση: seachem flourish (Το ξεκινησα τωρα...) Παροχή CO2: --- Αλλαγες νερου καθε μια εβδομαδα 30% Φωτογραφιες αργοτερα γιατι ειμαι στην δουλεια. |
|
||||
|
||||
![]()
ωραία μόλις γυρίσεις αλλαγή 40-50% και μειώνεις ώρες φωτισμού. είναι πολλές. βάζεις πάρα πολύ λίγο λίπασμα.
|
|||
|
|||
![]()
Βασικα αυτα που ηλπιζα να δω ειναι αυτα που δεν εγραψες...
Χρονος λειτουργιας Μετρησεις (ιδιαιτερα σε ΝΗ3/4-ΝΟ2-ΝΟ3) Θερμοκρασια Αν μετρας με υγρα τεστ ή με στικς. Την φωτοπεριοδο δεν χρειαζεται να την μειωσεις, εχεις ηδη πολυ χαμηλο φωτισμο και το προβλημα σου δεν ειναι οι αλγες αλλα οτι χαλανε τα φυτα. Κοβεις ΕΝΤΕΛΩΣ τα λιπασματα μεχρι νεωτερας. |
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σας.δυστηχως εγω αργω να επαναπαντησω γιατι ειμαι στο γραφειο και στο σπιτι εχω χαλασμενο pc.RAVENτην φορμα σου μετα την ειδα.Τωρα:
χρονος λειτουργειας στον προηγουμενο περιπου 1,5 χρονο,σε εμενα 1 μηνα. Μετρησεις χτες το βραδυ NH3/NH4=0 NO2=0 NO3=O Ολες οι μετρησεις εγιναν με υγρα τεστ απο τρεις φορες επισεις τα φυτα δεν τα επαναφυτεψα. Ενυδρειο υποστρωμα ,φυτα ηρθαν μαζι. Υ.Γ οι μετρησεις αμμωνιας και νιτρωδες απο τοτε που το πηρα 0 ησαν,και τα νιτρικα απο 10 εωσ 30.τωρα γιατι εγιναν 0 ,why ------------------------- Επισεις θερμοκρασια οχι σταθερη. απο 26 εως 28 το μεσημερι μετρηση με ψηφιακο θερμομετρο (τσεκαρισμενο) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tzortzisj : 15-07-10 στις 12:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θέλεις γράψε καλύτερα όλες τις ρουτίνες σου και τα στοιχεία του ενυδρείου σου, για να μη γίνονται μαντεψιές, γιατί μπορεί να είναι έλλειψη καλίου π.χ..
Μην ακούς τι λέω ότι είναι, απλά για να πάρεις πιο σίγουρη απάντηση από όσους μπορούν να σε βοηθήσουν. Και αν μπορείς να βάλεις και φωτογραφίες και από τα φυτά και από την άλγη καλό θα ήταν! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με φυτα | ANEMOS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 28-03-13 10:04 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΦΥΤΑ | Sir George | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 40 | 19-06-10 09:13 |
προβλημα με φυτα | mixalis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 07-10-08 09:14 |
Προβλημα Με Τα Φυτα | kazanasb | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 20-11-05 01:27 |
Προβλημα Στα Φυτα | hoby | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 19-10-05 13:37 |