|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
εχω ενα θερμομετρο μεσα στο ενυδρειο και καθως καθαριζα με εκεινο το αντικειμενο π εχει μαγνητη και ειναι δυο κομματια εννομενα για να καθαριζουν τα τζαμια...το θερμομετρο εσπασε απο την κατω μερια και βγηκε ενα υγρο κοκκινο...το θερμομετρο περιεχει υδραργυρο ειναι επιβλαβες για τα ψαρια που εχω??? Σ.Ο.Σ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ...............
|
|
||||
|
||||
![]()
μεγαλη αλαγη νερου το κοκκινο δεν νομιζω να ειναι υδραργυρος,
|
|
|||
|
|||
![]()
ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΕΣΠΑΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ....ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΚΑΠΩΣ ΣΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
|
|
||||
|
||||
![]()
μεγαλο το ενυδρειο?
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
ΓΥΡΟ ΣΤΑ 200 ΛΙΤΡΑ
|
|
|||
|
|||
![]()
ΦΙΛΕ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ,ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΛΠ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΦΙΛΕ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ..
|
|
|||
|
|||
![]()
ΞΕΡΕΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ Η ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ
????????? |
|
|||
|
|||
![]()
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΙΔΗ ΔΙΑΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΔΙΚΑ ΠΟΥ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ...
ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΑΣΤΑ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ηρεμήστε! Και βασικά όχι άλλα κεφαλαία!
Το κόκκινο δεν είναι υδράργυρος, αλλά οινόπνευμα. Εγώ στη θέση σου θα έκανα κανα δυο μεγάλες αλλαγές νερού και θα έβαζα για κάποιες μέρες και άνθρακα στο φίλτρο. Αν έχεις και σκούπα βυθού και δεν έχει διαλυθεί όλο το οινόπνευμα και το βλέπεις ρούφα το έξω το πολύ, αλλιώς με ένα σωληνάκι! |
|
||||
|
||||
![]()
Ψαξε καλυτερα στο ιντερνετ κ μην κανεις τιποτα που μπορει να σε βλαψει.ψαξτο γιατι ο υδραργυρος ειναι ιδιαιτερα επικινδυνος.δεν ειναι τυχαιο οτι απαγορευτηκε σε ολη την ευρωπη απο τα θερμομετρα!
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά ηρεμήστε! Και βασικά όχι άλλα κεφαλαία!
Το κόκκινο δεν είναι υδράργυρος, αλλά οινόπνευμα. Εγώ στη θέση σου θα έκανα κανα δυο μεγάλες αλλαγές νερού και θα έβαζα για κάποιες μέρες και άνθρακα στο φίλτρο. Αν έχεις και σκούπα βυθού και δεν έχει διαλυθεί όλο το οινόπνευμα και το βλέπεις ρούφα το έξω το πολύ, αλλιώς με ένα σωληνάκι! +1
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Βρε παιδιά ο υδράργυρος έχει χρώμα μολυβί, είναι άοσμος και δε νομίζω ότι βάφεται κόκκινος, μην το τρομάζουμε τόσο το παληκάρι.
Χωρίς να μπορώ να σου το εγγυηθώ 100%, πιστεύω ότι κατά 95% δεν είναι υδράργυρος, κάποιο άλλο υγρό πρέπει να είναι και όχι τόσο επικίνδυνο. Εγώ θα έκανα μια αλλαγή για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και σχεδόν αποκλείω να έχουν βάλει σε ενυδρειακό θερμόμετρο κάτι τόσο επικίνδυνο. |
|
||||
|
||||
![]()
Οινοπευμα ειναι μεγαλες αλλαγες νερου και βαλαι ανθρακα για λιγες μερες.
------------------------- συγουρα οχι υδραργυρος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Χριστόφορος Μίχας : 30-05-10 στις 14:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
κοιταξτε βασικα εβγαλε αυτο το κοκκινο υγρο εσπασε μονο απο κατω δεν ειδα αυτα τα μολυβι μπαλακια τραβηξα με το λαστιχο οτι εβλεπα...λετε να εχω προβλημα με τον υδραργυρο????????
|
|
||||
|
||||
![]()
Με υδράργυρο θα είχες σοβαρό πρόβλημα και εσύ και τα ψάρια, αλλά αφού λες ότι ήταν κόκκινο είναι οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη), οπότε κοίτα αυτά που σου είπαμε ήδη.
|
|
|||
|
|||
![]()
θα εχει κανα 20 λεπτα που εσπασε και το νερο ειχε κατεβει στο ενα τεταρτο μεχρι να αρχισς να το ξαναγεμιζω τωρα γεμισε και το ξανα αδιαζω και τα ψαρια ακομα ζουν
|
|
||||
|
||||
![]()
και θα ζουν τα μπαλακια που πεσανε πρεπει να ειναι μολυβι που πρεπει να βγει οπως διποτε κανε μεγαλεσ αλλαγες και χαλαρωσε
|
||||
|
||||
![]()
κοκκινο υγρο λεει οχι μπαλακια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα μπαλάκια απο το κάτω μέρος του θερμόμετρου μάλλον εννοεί το παλικάρι
|
|
||||
|
||||
![]()
καταλαβα κατι σαν σκαγια .τα δικα μου εχουν μονο υγρο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παιδια αυτα τα σκαγια ειναι ο υδραργυρος που παιρνει αυτη την μορφη οταν ελευθερωνεται απο το θερμομετρο(οταν δηλαδη σπαει).Βεβαια μεσα στο νερο δεν ξερω αν θα γινοταν μπιλιτσες αλλα δεν εχει και τοση σημασια αφου ολα τα απλα ενυδρεικα θερμομετρα ειναι οινοπνευματος.
|
|
||||
|
||||
![]()
τα μπαλακια ειναι οντος κατι σαν σκαγια οχι υδραγυρος ομως(αν ηταν θα γινοταν κατευθειαν μια μαζα...δεν εχετε δει τον εξολοθρευτη
![]() παιζει και να εχει φυγει κιολας ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν ηταν υδραγυρος δεν θα εμενε διαχωρισμενο μεσα στο θερμομετρο γιατι εχει την ταση να συνενωνεται οταν τον διαχωριζεις δεν θα εβλεπες σκαγια μεσα στο θερμομετρο αλλα μια σταγονα
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
τα ''σκαγια'' ειναι αυτα στην μυτη του θερμομετρου και ειναι για να ανιχνευεται η θερμοκρασια καλυτερα...παρε ενα ηλεκτρονικο να εισαι σιγουρος http://www.wilkinsonplus.com/content.../0189470_l.jpg
|
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια αυτα τα σκαγια ειναι μολιβι για να κρατανε το θερμομετρο καθετα ακομα και αμα ξεκολισει αλλα το μολιβι στο ενυδρειο δε κανει καλο
|
||||
|
||||
![]()
βάλε και άνθρακα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σπασιμο κοντρας | kokos125 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 23 | 27-04-10 15:27 |
Σπασιμο νευρων με ελεγκτη σταθμης | Nik25 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 32 | 17-06-08 08:35 |
Επιδιορθωση 15 Λιτρου Απο Σπασιμο. | andreasp | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 24-11-05 16:50 |
Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-07-03 21:36 |