|
||||
|
||||
![]()
αρα τα βαζω με το φυλλο στην γεννηστρα και ο θεος βοηθος?
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι...μπορει να εγκαταλειψουν τα αυγα οπως μπορει και να μην αναγνωριζαν τα μικρα και να τα ετρωγαν.,...ενα ρισκο το εχεις...αλλα μη σκας....και να τα χασεις......κατσε και μετρα μερες μεχρι την επομενη γεννα...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και παρε μια αντιστροφη οσμωση! Θα τους κανεις πολυ καλο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
το εβαλα εβγαλα 2 3 φωτο σταβροκοπηθηκα και ο θεος βοηθος..τα εκανα σωστα τουλαχιστον
|
|
||||
|
||||
![]()
Τους γονείς???
|
||||
|
||||
![]()
καποιοι που απαντησαν σε πμ μ ειπαν να βαλλω μονο τα αυγα..αλλοι και τους γονεις..ετσι θα γινει δουλεια ?? ή να βαλλω και τους γονεις..δεν εχω καταλαβει
------------------------- εβαλλα και τους γονεις πριν απο 2 λεπτα..οτι γινει Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη platy : 24-03-10 στις 16:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Κ εγώ εκκολάπτω αρτέμια τώρα ... Είδες Πάνο, άρχισα να μαθάινω σιγά σιγά...Είχα καλό δάσκαλο χεχε!
|
|
||||
|
||||
![]()
νομισα πως για τους γονεις γινοταν ολη η κουβεντα...αν ηταν μονο για τα αυγα δηλαδη τεχνητη εκκολαψη εννοειται πως γινεται..και πανευκολα.
αλλα το ομορφο ειναι να χαρεις τη θεα της γονεϊκης φροντιδας των κιχλιδων σου. χριστινα καλη επιτυχια σε αυτη τη γεννα. προσοχη στη φιλτρανση καθως απο καποιο σημειο και μετα που μεγαλωνουν τα μωρα αρχιζει κι εμφανιζεται αμμωνια... το αρχικο φιλτρο (τις περισσοτερες φορες αεροφιλτρο) συνηθως δεν επαρκει αργοτερα...να κανετε μετρησεις και συχνες αλλαγες.
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμη δεν κατέληξα στο τι έφταιγε στην προηγούμενη γέννα μου Πάνο, είτε το νερό , είτε η τροφή...είτε δεν ξέρω τι άλλο! Περιττό να σου πω ο πετσοπάς μου με βρήκε διαβασμένη αυτή τη φορά.Να στε καλἀ παιδιά μου δώσατε μεγαλύτερη όρεξη για το hobby . Α και Πάνο έχουμε και έναν καφέ ξεχασμένο,ε?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και για αυτο τι χαμηλο ph βοηθαει ακομα περισσοτερο ... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
εννοειται....οποτε θελεις
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Oκ ενημερωσε με ποτε μπορεις μεσα στο σ/κ να το κανονισουμε
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω βαλλει τους γονεις μαζι με το φυλλο της ανουμπιας μεσα στην γεννηστρα ..αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν τα αεριζουν-προσεχουν...θα σκασουν τα αβγα μονα τους.?? (εχω αγχος)
|
|
|||
|
|||
![]()
Μην εχεις αγχος, και εχε υπομονη. Εχεις ενα φτιαγμενο ζευγαρι που αναπαραγεται, κι αυτο ειναι η ουσια. Ακομα και να μη πετυχει τουτη τη φορα, την επομενη θα εισαι εντελως προετοιμασμενος. Αν ειναι σωστα φτιαγμενη η γεννηστρα (στρωμενο φιλτρο, φυτα, μερη για να γεννησουν, μερη για να "αποτραβιουνται" να νιωθουν ασφαλη), δεν θα αργησει και η επομενη. Στο μεταξυ ξαναδιαβασε αυτο http://www.aquarist.gr/articles/Repro/repro.html
|
|
||||
|
||||
![]()
τελικα ολα πανε καλα..οι γονεις ανανγωριζουν τα αυγα και εχουν χαλασει μολις 4,5 ..ΒΛΕΠΩ ΜΑΤΑΚΙΑ..
|
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι σε καλό δρόμο! Εμένα άρχισαν δειλά δειλά να κολυμπούν αλλά με την αρτέμια ακόμη δεν είδα προκοπή! Κοντεύουν 24 ώρες και ακόμη στην ίδια μορφή αυγών είναι...Μάλλον έκανα κάτι λάθος ή να περιμένω κ άλλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
βαλλε μια φωτο αν δεν σου κανει κοπο (εδω στο ποστ)αν δω πως το εφτιαες ..εφφτιαξα και γω και θα το ποσταρω σε λιγο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Δύσκολο για φότο. Κλασσικά σε πλαστικό μπουκάλι την έφτιαξα, αλλα έχει χρόνο εκκόλαυσης 16 ώρες , ενώ ακόμη τζίφος! Θα περιμένω μέχρι το βραδάκι και αν δεν δω προκοπή θα ξανακάνω τη διαδικασία. By the way ήθελε 1 κουταλι σούπας αλάτι στο 1 λίτρο , η γλυκού? Γιατί έβαλα γλυκού
|
|
||||
|
||||
![]()
του γλυκου..οριστε και φωτο..εγω το εφτιαξα αλλιως..εβαλα το σωληνακι απο πανω μαζι με καλαμακι απο φραπε..και ειναι οκ..
|
|
||||
|
||||
![]()
α και να μην ξεχασω.για να καταλαβεις αν εχουν εκολλαφθει σταματα την αεραντλια και ασε τα για 10λεπτα κατω απο ενα πορτατιφ να ηρεμησουν..τοτε θα δεις τις αρτεμιες να κολυμπουν
|
|
||||
|
||||
![]()
Για τη θερμοκρασία έβαλες θερμοστάτη ή κάτι αυτοσχέδιο? την άφησα να ηρεμήσει αλλά τζίφος, 1 άσπρο βλέπω μόνο να κολυμπάει...όλα τα άλλα αυγά
|
|
||||
|
||||
![]()
ποσες ωρες το εχεις ???
σε τη θερμοκρασια ??? τη μαρκα αυγα ???
|
||||
|
||||
![]()
Artemia Salina της Tropical . Από χτες το μεσημερι, ακριβώς 24 ώρες δηλαδή. Θερμοκρασία 28 βαθμούς. Αλλά δεν έγινε τίποτα απολύτως. Να τα ακυρώσω και να ξαναξεκινήσω τη διαδικασία ή να τα αφήσω?
|
|
||||
|
||||
![]()
Μερικες φορες δεν πετυχαινει! Γενικα σε τετοιες περιπτωσεις ειναι καλο να κρατας 2 καλλιεργειες αρτεμιας που θα υπολογιζεις να ξεκινας την αλλη οταν πλησιαζει η ωρα που θα τελειωνει η πρωτη ... σκεψου οταν τελειωσουν οι αρτεμιες ποσο θα περιμενεις να κανεις και αλλη καλλιεργεια αν δεν πετυχει κιολας .. τα μικρα σου θα μεινουν αταιστα και αυτο δεν ειναι καθολου καλο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Προς το παρόν τους έδωσα κατεψυγμένη αρτέμια. Να ακυρώσω τη διαδικασια εκκόλαυσης και να ξεκινησω νεα?Ωστε αυριο να εχω (πρώτα ο θεός) έτοιμη?
|
|
||||
|
||||
![]()
σε μενα μερικες φορες κανει και πανω απο 30 ωρες για εκκολαψη....στο 24ωρο αρχιζουν συνηθως να εμφανιζονται οι πρωτες...
θα περιμενα κι αλλο...αν και γενικα ειναι καλο μεχρι να βρεις τον τροπο σου να εχεις 2 καλλιεργειες...εξαλλου θα χρειαστεις 2 καλλιεργειες...γιατι οταν θα θελεις να ετοιμασεις καινουρια φουρνια τα σκαλαρακια δε μπορουν να περιμενουν 12-24-36 ωρες αταιστα.....απο το ενα ταιζεις στο αλλο μπουκαλι ετοιμαζεις καινουρια...
|
||||
|
||||
![]()
γυρισα πριν απο λιγο και απογοητευτηκα κοιταζοντας το αδειο φυλλο ..παει λεω τα εφαγαν..για καλη μ τυχη ομως οι γονεις τα εχουν μεταφερει σε μια γωνιτσα και εχουν σκασει κ οι ουρες..οριστε και φωτο
|
|
||||
|
||||
![]()
σος ..μετα απο οικογενειακη αποφαση θα αναχωρισω για διακοπες εντος του σαββατοκυριακου..αυτο συνεπαγεται πως ττα ψαρακια δεν θα μπορεσουν να επιβιωσουν...υπαρχει καποιος τροπος να ταιζονται>?? υπαρχει περιπτωση να τα φιλοξενισει καποιο μελος.?βοηθηστε παρακαλω.
|
|
||||
|
||||
![]()
μα μεχρι να κολυμπησουν ελευθερα δε θα εχεις γυρησει???
|
||||
|
||||
![]()
ειδες τις φωτος.??εχουν σκασει ουρες που σημαινει οτι σε 3 αντε το πολυ 5 μερες κολυμπανε ..εγω θα ερχομαι πισω καθε 5 μερες...θα αντεξουνε χωρις αρτεμια απο την στιγμη που θα κολυμπανε
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γεννα σκαλαρια | kanarini | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 19-07-08 14:26 |
Γεννα-Σκαλαρια | maikl | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 03-05-08 19:25 |
ΓΕΝΝΑ Σκαλαρια !!! | Stilatos | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 23-01-07 02:53 |
ΣΚΑΛΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ | PSILOS | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 25-05-04 22:04 |