|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ με την συνιστώμενη δοσολογία δεν είχα κανένα πρόβλημα με τις red cherry.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βασικα ειναι ευαισθητες (εκτος απο τις παραμετρους που χρειαζονται -ειδηκα μερικα ειδη) αλλα και στις αλλαγες των παραμετρων αυτων οπως π.χ. μια μεγαλη και αποτομη αλλαγη ph η θερμοκρασιας η σκληροτητας στο νερο συνηθως καταληγει σε τουμπαρισμενες γαριδες με ψηλα τα ποδια!
Με αυτη τη λογικη και μια ξαφνικη αυξηση του CO2 η οτιδηποτε αλλο στο νερο θα δημιουργησει -λογικα- προβληματα! Γνωμη μου ειναι να το χρησιμοποιησεις με λιγη δοση και καθε φορα να την αυξανεις σταδιακα! Βεβαια οι red cherry ειναι "σκυλια" αλλα .. οπως εχω διαπιστωσει δυο φορες με το δυσκολο τροπο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όντως οι red cherry ειναι πολυ ανθεκτικό είδος. Αυτο που σκεφτομουν, αν ξεκινουσα το excel, αν όντως αξιζει (ειτε οικονομικα ,είτε ως αποτέλεσμα φυτών), μια κ πρεπει να χρησιμοποιείται καθημερινα.. Τα φυτά που έχω είναι χαμηλών απαιτήσεων (κερατοφυλλο-ξερω οτι ειναι ευαισθητο στο excel-, ανουμπιες, βαλισνεριες, σαγκιταριες, java moss, java fern, ντοματιά). Καλό θα μου κανει το excel ή να μην το ξεκινήσω καθόλου; Χρησιμοποιώ ήδη αλλα δυο λιπασματα της ίδιας εταιρίας (comprehensive και κάλιο).
Θα ήθελα να ακουσω γνωμες σας. Θα με βοηθούσαν αρκετα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Βάλε, αλλά ξεκίνα με το 1/3 από τη συνιστώμενη δόση και βλέπεις...
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχει κάποιος σχετική εμπειρια με τη χρήση του προιόντος σε μικρές δοσολογίες; Δηλαδη, ειχε διαφορα στα φυτά του σε τέτοιες δόσεις σε σχέση με πριν που δεν το χρησιμοποιούσε; Αξιζει να το δοκιμασω έτσι με φειδώ;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 10-11-17 στις 23:55 |
|
||||
|
||||
![]()
Tο excel κάνει δουλειά. Τώρα όσο για τις τόσο μικρές δόσεις δεν το γνωρίζω. Ούτως η άλλως σε κάθε αλλαγή νερού θα πρέπει να ρίχνεις αρκετό από αυτό και σε καθημερινή βάση μικρότερη δόση, σαν συμπλήρωση. Προσωπικά προτιμώ την διαχυση με μαγιά ζάχαρη, που μου κρατάει και για αρκετές βδομάδες.
Η αλαζονεία προηγείται της συντριβής και το υπεροπτικό πνεύμα της πτώσης Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lingistis : 10-11-17 στις 23:55 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() 1000 φορες καλυτερα diy CO2 με μαγια και ζαχαρη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |
Γενικά θέματα | syphon | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 30-08-10 12:14 |
Νεος με πολλα θέματα.... | pavlos_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 31-01-09 13:56 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |