|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αχ! Αχ! Αχ <<γυνναίκες >>!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πρακτικά μπορούν να σκεφτούν μόνο για τα δικά τους, τα γυναικία, θέματα!!! Όσον αφορά το γούστο, ναι, μόνο με το γούστο πράτουν.
Να δεις πρακτικότητα και γουστο όταν αγοράζουν ρούχα και παπούτσια!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πανέμορφο, το έχω μπανίσει και εγώ.
Γιατί δεν το παίρνεις να βάλεις μέσα μονομάχο; Σημ. δεν έχει θερμοστάτη (extra) και δεν ξέρω οι 2 λάμπες των 10 W σε τόσο μικρή απόσταση σε τόσο λίγο νερό πόσο θα ανεβοκατεβάζουν την θερμοκρασία του. Σίγουρα όχι για γαρίδες.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω σκεφτεί και τον μονομάχο, αλλά θα προτιμούσα να βάλω γαρίδες.
Γιατί όμως λες "σίγουρα όχι για γαρίδες"? Το ζητούμενο και με δεδομένο ότι οι πιο πολλές γαρίδες θέλουν σχετικά ζεστό νερό (25 βαθμούς περίπου) είναι να μην μπορούν οι λάμπες να ζεσταίνουν το νερό πάνω από αυτή την θερμοκρασίοα αλλά να βοηθούν στο ζέσταμα του νερού. Όταν οι λάμπες σβήνουν θα ανάβει ο θερμαντήρας, όταν φυσικά χρειάζεται. Σε περίπτωση που οι λάμπες, ζεσταίνουν το νερό μόνες τους πάνω από τους 25, υπάρχει πάντα και η λύση των LED. Έχω ήδη ξεκινήσει την μελέτη της αντικατάστασης των δύο Τ5 που έχω στο 120αρι, και αν χρειαστεί θα βάλω LED και στο μικρό για να ελέγχω καλύτερα την θερμοκρασία. Αυτό που εμένα με προβληματίζει περισσότερο είναι η ψύξη του νερού το καλοκαίρι, δεδομένης της μικρής ελεύθερης επιφάνειας. Εδώ πιθανότατα θα χρειστεί ένα Peltier. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και η ψύξη και το οξυγόνο είναι πρόβλημα σε μικρή ελεύθερη επιφάνεια.
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται ότι μόλις δεις ότι η θερμοκρασία αρχίζει να ξεφεύγει το γυρνάς αμέσως στην ψύξη.
Για την οξυγόνωση πιστεύω ότι με μια καλή ανατάραξη στην επιφάνεια για τόσο λίγα λίτρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει πάντα και η λύση της αεραντλίας, αν και οπτικά δεν μου αρέσει, ειδικά σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό το συστηματάκι ψύξης που λες, που το βρίσκεις;
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Fluval 205 vs 305 | pipis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 15-03-09 13:23 |
fluval 205/305 | pipis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 09-02-08 03:06 |