|
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για μένα καλύτερο θα ήταν να ξεχάσεις τα πλαστικά φυτά, τα oscar και το στρώσιμο με τα χρυσόψαρα...
Κάνε το στρώσιμο κάπως έτσι http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ta/Ammonia.htm Εάν βιάζεσαι πάλι εγώ από τις 25 και μετά θα είμαι Βόλο και μπορώ να σου δώσω μπόλι! Ξεκίνα να ψάχνεις την ψαροσύνθεση που σου αρέσει (γνώμη μου ζωοτόκα - εμένα τα πρώτα μου ψάρια ήταν αυτά http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm - που αναπαράγονται πανεύκολα και θα σε ενθουσιάσουν στην αρχή τουλάχιστον). Προσπάθησε να κάνεις κάποια αναβάθμιση στον φωτισμό σου , έστω και υποτυπώδη (πχ άλλαξε την λάμπα που έχεις με μια κατάλληληγια φυτά - δοκιμασμένη και φθηνή λύση έιναι η gro-lux της sylvania). Δοκίμασε σιγά σιγά να βάλεις και κανένα εύκολο φυτό και βάλε στην πλάτη του ενυδρείου σου μαύρο (ή μπλε ) χαρτονάκι και όχι αφίσα!
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά όταν λέτε ότι είναι απάνθρωπο,γιατί ??
Τα χρυσόψαρα κανόνισα να τα επιστρέψω μετά από 2 βδομάδες, δεν θα τα πετάξω.. Τώρα όσο αφορά τα OScar διάβασα σε κάποια άρθρα ότι είναι πολύ λίγα τα 120λίτρα για 4 τέτοια αλλά για 2 είναι νορμάλ.. Για ένα είναι μια χαρά,αλλά εντάξει ψέματα δεν λέμε,δεν στήνω ενυδρείο για ένα μόνο ψάρι.. Κοίταξα προσεχτικά τι μου ειπατε.. Οσο αφορά το μπόλιασμα,έχω έναν φίλο με ένα 40αρι ενυδρείο και είναι να κάνει αλλαγή τα μισά λιτρα..Να πάρω καμμιά 10αρια μπουκάλια του νερού ?? Φτάνουν ?? Αυτός μέσα έχει γκάπι νομίζω και από θανάτους κτλ ΤΠΤ ακόμα.. Αρα είναι υγιές όσο αφορά αρρώστειες κτλ..Ετσι ?? Για τα ψεύτικα και τα αληθινά φυτά πάλι έχετε δίκιο.. Απλά λέω να πάρω για αρχή μερικά ψεύτικα ώστε να μπώ λίγο στο κλίμα..Γιατί δεν σας κρύβω ότι έχω όλη την καλή διάθεση να στήσω ένα καλό ενυδρείο,αλλά μαζεύτηκαν τόσα πολλά που με πονάνε τα μάτια κάθε φορά που διαβάζω άρθρα,αφήστε που δεν πολυκαταλαβαίνω ότι αφορά ΤΕΣΤ αμμωνίας,ΝΟ3 πχ κτλ.. Το λάθος μου είναι ότι ξύπνησα ένα πρωί και λέω <<Δεν παίρνω ένα ενυδρείο..??>> Εντάξει,έπρεπε πρώτα να μελετήσω και μετά να αρχίσω..Μη μου το καταλογήσετε,το γνωρίζω ήδη ότι έκανα λάθος σε αυτό.. ![]() Ολοι αρχίσατε από το 0,καταλαβαίνετε πως είμαι !!! Λοιπόν για αρχή.. Βγάζω τώρα κιόλας το ψεύτικο backround με τον βυθό.. Βάζω ένα μπλέ ?? Μπλέ λοιπόν.. Μετά ξεχνάω τα Οσκαρ..Δεν είμαι για τέτοια..(Grammy ίσως ![]() Πλαστικά φυτά δεν τα βγάζω νομίζω εξήγησα γιατί,αν μπορείτε κάπως να με πείσετε κάντε το κι εμένα μου αρέσουν τα αληθινά.. Για ψάρια τώρα θα βάλω μετά από 1-2 βδομάδες,αφού κάνω ένα μπολιασμα με το νερό του φίλου μου.. Μετά θα βάλω μέσα αν είναι τί ψάρια ?? Να βάλω μικρά κοπάδια ?? Να βάλω κάτι άλλο ?? Να βάλω μερικά χρυσόψαρα ή δεν αξίζουν ?? Να βάλω αφρικάνες ?? Τι στο καλό να βάλω ? ![]() Είμαι εδώ μέλος για να μάθω..Αλλιώς αν ήμουν απάνθρωπος ή χαζός θα έκανα ότι μου έλεγαν από το fish-shop και όλα καλά.. Απλά επειδή θέλω να καταλάβετε πώς το θέλω και πώς το πάω να με καθοδηγήσετε σωστά.. Μη μου λέτε να αλλάξω λάμπες και φίλτρα και να βγάλω αντλίες ή δεν ξέρω τί άλλο.. Συγνώμη αν σας κούρασα και ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους που ασχολείστε μαζί μου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Το πιο γρήγορο στρώσιμο είναι το μπόλιασμα ??
Για να πάρω μπόλι θα πρέπει να στίψω το φίλτρο του ενυδρείου του φίλου μου σε ένα μπουκάλι και να το πάω κατευθείαν στο ενυδρείο μου ?? Ετσι κατάλαβα.. Μετά ?? Παίρνω τα ψάρια που είναι να βάλω και τα ρίχνω μέσα ? Ανά πόσες μέρες,πόσα ψάρια ?? Θα βάλω γκάπι - πλατυ - μολυ..Υπολογίζω να βάλω γύρω στα 20 ψάρια τέτοιου είδους..Πολλά είναι ?? Αφού βάλω το μπόλι και τα ψάρια μετά από πόσες μέρες να αλλάξω το νερό ?? Τα φυτά θα είναι ντοματιά - κερατο και μάλλον java moss ?? Αυτά τα βάζω από τώρα λογικά ?? Οσο αφορά τον βυθό..Εχω βάλει χαλικάκι..Αυτά τα φυτά θα πιάσουν ? Πέτρες,σπηλιές καραβάκια τέτοια να βάλω ?? Είναι χρήσιμα με αυτά τα ψάρια ? Αλλαγή νερού πότε θα χρειαστεί να κάνω μετά το μπολιασμα ?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν..
Εκανα μπόλι από του φίλου μου όπως είπα Και μετά από 1 μέρα έβαλα λίγη τροφή μέσα Την επομένη πάλι λίγη τροφή Προχτές πήγα και πήρα 2 ψαράκια goldfish redheads τα οποία τα διάλεξα γιατί είναι όμορφα και θα τα κρατήσω και γιατί με τα γκάπι-πλάτυ-γατόψαρα κτλ είναι συμβατά.. Προς το παρόν θα αφήσω για 10-15 μέρες τα χρυσόψαρα και μετά θα βάλω καμμιά 10αριά από τα άλλα (3 ανά 1 βδομάδα) οπότε στις 3-4 ομάδες που θα βάλω θα μου πάρει περίπου 1+ μήνα.. Απλά έχω κάνει ένα λάθος κατεμέ..Δεν έκανα ακόμα ΤΕΣΤ.. Περιμένω λίγο να βρωμίσουν κτλ τα χρυσόψαρα και μετά Τα Τεστ για να μην βρεθώ προ εκπλήξεως πόσο κάνουν βρε παιδιά ? Αν είναι να τα κάνω,να σας παρουσιάσω εδώ τα αποτελέσματα και μετά να μου πείτε τί πρέπει να κάνω άλλο..Αν πρέπει να κάνω.. Από διακόσμηση έβαλα μέσα 1 βράχο στη μέση γιατί ακόμα δεν είμαι σίγουρος το τί θέλω να βάλω από φυτά.. Περνάει από το μυαλό μου για ψεύτικο,αλλά... Ακούω !!! Η μάλλον διαβάζω.. Υ.Γ. Το ένα από τα δύο εδώ σήμερα κάθεται μονίμως πάνω αριστερά και αρνείται να παίξει με το άλλο ή έστω να κολυμπήσει.. Ασπρα σημάδια πάνω του δεν διακρίνω ώστε να πάμε σε Ick απλά ανυσηχώ μήπως είναι κάτι άλλο που δε γνωρίζω.. Από όρεξη μια χαρά είναι και τα 2..Εχουν πετάξει και μπάκα τα άτιμα !!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά! | Maverick | Bettas | 9 | 09-01-10 02:54 |
Καλή χρονιά σε όλους | Hasky | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 04-01-08 14:22 |
Καλή αρχή!!!! | MiziGr | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 8 | 31-03-07 01:03 |