|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
για αρχή
1) κανε μια πολύ μεγάλη αλλαγή και τώρα αν γίνετε γύρο στο 50 % το νερό θα έχει την ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο 2)μόλις κανεις αυτό θα βάλεις πάλι νερό να προετοιμάζεται να πάρνη θερμοκρασία αν το κανεις με μίξη ζεστού νερού κάντο το απόγεμα και ξανά κανε μια αλλαγή 30 % 3) θα πάρεις test αμμωνίας θα μετράς κάθε μέρα και θα προσπαθείς να την έχεις στο 0 4)επείγον να βρείς μπόλι 5)ελπίζω να άναψες το θερμοστάτη στους 26 είναι μια χαρά 6)τάιζε λίγο 7)καθημερινές αλλαγές 30% μπορεί και 2 φορες τη μέρα μέχρι να μετράς αμμωνία και να δείχνει το test 0 ------------------------- τα φυτά και η διακόσμηση τώρα είναι βλακείες σε ενδιαφέρει περισσότερο να στρώσεις το φίλτρο και τα ψαρια να ζούνε καλά χωρίς να έχουν πρόβλημα με την αμμωνία ο διάκοσμος και τα φυτά μπορείς να τα βάζεις σιγά σιγά το να έχεις χαλια νερό και άρρωστα ψαρια και να έχεις ένα πανέμορφο ενυδρείο για μένα είναι ανώφελο
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 07-01-10 στις 13:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Να μια καλή απάντηση στο ερώτημα τι κάνω αν έχω άστρωτο ενυδρείο!!!!
Απαντήσης του τύπου δίαβασε, κάνε παρουσίαση, τι ΝΗ4 έχεις? σε ένα αρχάριο, το μόνο που κάνουν είναι να αφήνουν τα ψαράκια να αργοπεθαίνουν σε ένα άστρωτο ενυδρείο. Πραγματικά όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν βοηθάνε κάποιον άμεσα.Όλα αυτά (διάβασμα, μετρήσεις, κτλ) ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, αλλά καλό είναι να δίνουμε και κάποιες ενέργιες , που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα. Εμένα π.χ. παρόλο που έκατσα όλο το βράδυ και διάβαζα, έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα για το στρώσημο του ενυδρείου, για τα ψάρια και τις ανάγκες τους, αλλά τίποτα που θα με βοηθούσε Αμμεσα. Τέλος αν κάποιος με μεγαλήτερες γνώσεις από μένα, μπορεί να φτιάξει ένα ποστ που θα γράφει,αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος άμεσα, οπως και τις επόμενες κινήσης, θα είναι πολύ καλό και χρήσιμο, γιατί αυτό είναι ένα φαινόμενο που θα το συναντάμε συχνά. |
|
|||
|
|||
![]()
Θα ήθελα να συμπληρώσω στα μέχρι τώρα λεχθέντα, οτι αφού ο φίλος g7f έχει ενυδρείο που δουλεύει, μπορεί κάλλιστα να στύψει το σφουγγάρι από το φίλτρο του πρώτου ενυδρείου στο φίλτρο του νέου ενυδρείου, και έτσι θα έχει το περιπόθητο μπόλι που ψάχνει. Ούτως ή άλλως η ιχθυοφόρτηση που έχει μέχρι τώρα στο μεγάλο δεν είναι πολύ βαριά.
|
|
|||
|
|||
![]()
Και επλίζω σε όλες τις αλλάγες να βάζει αντιχλώριο πριν έρθει σε επαφή, το νερό της βρύσης με το ψάρι και το νερό
του ενυδρείου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εγώ προσωπικά το έχω γράψει αρκετές φορες όταν λέμε διάβασε δεν εννοούμε να διαβάσεις όλο το φορούν όλα τα θέματα πατάς αναζήτηση και στα βγάζει αν και καλο είναι να κάτσεις και να διαβάσεις όλα όσα σε ενδιαφέρουν εγώ προσωπικά περνάω πολλές ώρες στο φόρουμ διαβάζω για προβλήματα που έχουν κάποιοι και της λύσεις που βρήκαν αχρείαστα να είναι ποτε κάτι που μαθαίνεις δε πάει τσάμπα μπορεί να βοηθήσεις ένα φίλο στο μέλλον άμεσα ------------------------- Παράθεση:
το αντιχλωριο το βάζεις πρώτο στο δοχείο που προετοιμάζεις το νερό το αφήνεις αρκετή ώρα και μετά το βάζεις στα ψαρια γιατί το κάνουμε αυτό ?? (απάντηση) το χλώριο που περιέχεται στο νερό δικτύου σκοτώνει τα ωφέλιμα βακτηρίδια που τρώνε την αμμωνία οποτε αν βάλεις το νερό πρώτα και μετά ριξεις αντιχλωριο είναι ανώφελο είναι σα να μη το έριξες ποτε
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 07-01-10 στις 15:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Με υγρά τεστ που μου έδωσε ένας φίλος μου πήρα πριν από λίγο μετρήσεις και αφού το μεσημέρι έκανα αλλαγή 30% νερού και έστιψα μέσα στο φίλτρο το σφουγγαρι από το άλλο ενυδρείο. Αυτή τη στιγμή έχω ΝΗ3/ΝΗ4=0 Νο2 = 0,25 - 0,50 Νο3 = 40 - 80 Gh και KH δεν το κατάφερα αλλά είναι μικρά και τα δύο ΚΗ στις πέντε σταγόνες περίπου αλλαξε χρώμα και το GH ενώ μου λένε οι οδηγίες ότι ξεκινάει από πορτοκαλί αυτό ξεκιναει και παραμένει κίτρινο. |
|
||||
|
||||
![]()
είδες τι σου έχω γράψει παραπάνω να κανεις ??
|
|||
|
|||
![]()
1ο Το ΝΟ3 που είναι μεγάλο δε πειράζει;
και 2ο σε κάποιο σημείο του φορουμ μιλάνε για αντιχλώριο 5 ml για 120 lit νερό. Το δικό μου γράφει 10ml για 20 με 30 Lit νερό. Ισχύει το πρώτο ;;;; υπάρχει τέτοιο αντιχλώριο ;;; |
|
||||
|
||||
![]()
γι αυτο σου λέω να κανεις αλλαγή νερού
βάζε όσο λέει το συγκεκριμένο που έχεις ------------------------- για αρχή 1) κανε μια πολύ μεγάλη αλλαγή και τώρα αν γίνετε γύρο στο 50 % το νερό θα έχει την ίδια θερμοκρασία με το ενυδρείο 2)μόλις κανεις αυτό θα βάλεις πάλι νερό να προετοιμάζεται να πάρνη θερμοκρασία αν το κανεις με μίξη ζεστού νερού κάντο το απόγεμα και ξανά κανε μια αλλαγή 30 % 3) θα πάρεις test αμμωνίας θα μετράς κάθε μέρα και θα προσπαθείς να την έχεις στο 0 4)επείγον να βρείς μπόλι 5)ελπίζω να άναψες το θερμοστάτη στους 26 είναι μια χαρά 6)τάιζε λίγο 7)καθημερινές αλλαγές 30% μπορεί και 2 φορες τη μέρα μέχρι να μετράς αμμωνία και να δείχνει το test 0 στα εχω γραμμενα ![]()
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 07-01-10 στις 23:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τόσες αλλαγές νερού τι να τις κάνει harris??? Καλύτερα να κάνει μια 100% έτσι που του λες αν μιλάμε για το 120λιτρο ενυδρείο, δεν έχει και τίποτα μέσα (7 γκαπακια). αφού λέει ότι αμμωνία έχει μηδέν τι να εκμηδενίσει ; τις άλλες μετρήσεις, ναι πρέπει να κάνει καμιά αλλαγή νερού ανά δυο μέρες μέχρι να φτάσει στο μηδέν δηλαδή μετά από 2-3 αλλαγές νερού, απόλυτο μηδέν δεν υπάρχει .
Σε βρίσκω πολύ απόλυτο και αποτρεπτικό σε κάποιον νέο, με το χόμπι Χωρίς παρεξήγηση βεβαίως Τώρα στον φίλο μας g7f 1ον πειράζει που είναι εκεί η τιμή του ΝΟ3(να κάνεις αλλαγές νερού με μέτρο πάντα) 2ον δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο αντιχλωριο, της τετρα που χρησιμοποιώ εγώ είναι τα 5 για 10 λίτρα νερού |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η πραγματικοτητα ειναι οτι δεν εχει στρωσει ακομα το φιλτρο του φιλου μας! Τωρα που το λες μια πολυ μεγαλη αλλαγη θα βοηθουσε αρκετα!! ![]() Απο αντιχλωριο παρε αυτο ... http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=551 1 ml για καθε 40 λιτρα!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΡΩΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | g7f | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 06-01-10 22:20 |
Παω για δευτερο ενυδρειο στο τριτο κεγομαι | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 04-01-10 10:58 |
δευτερο | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 27-06-09 10:47 |
Δευτερο ενυδρειο | Dionysia | Χρυσόψαρα | 7 | 19-01-09 09:30 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ (συνεχεια) | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:23 |