|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα!!!!
ελπιζω να ειστε καλα ολοι... σκεφτομαι τι ψαρια να βαλω στο 360λιτρα ενυδρειο που εχασα τα ψαρακια μου... εχω σκεφτει να βαλω 5-6 botia ( εχω 3 τωρα ) και να βαλω και 4-5 σκαλαρια + τις γαριδουλες που αντεξαν.... τι λετε??? αν εχετε καμια ενδιαφερον προταση μπορει να με βαλετε σε σκεψεις.... ![]() ![]() ![]() ευχαριστω!!!
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν πας για δίσκους.Τα λίτρα σου νομίζω κάνουν για ένα κοπαδάκι.
|
|||
|
|||
![]()
...αφου εχεις τα botia και θελεις να βαλεις κι αλλα,γνωμη μου να το πηγαινες πιο "βιοτοπικα".
![]() υ.γ....δες για "Κυπρινιδες" ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τις Κυπρινιδες δεν τις ξερω καθολου σαν ψαρια, συμπεριφορα, τι φροντιδα θελουν και ολα τα σχετικα...
για τους δισκους το σκεφτηκα αλλα επιδη πρωτη φορα θα πρεπει να κρατησω ψαρια σε χαμηλες σκληροτητες εχω σκεφτει αν εφτιαχνα ενα ενυδρειο με σκαλαρια και αν ολα πανε καλα να κρατησω ενα ζευγαρι και να προσθεσω και 2-3 δισκους.... μιας και τεριαζουν μαζι αυτα... εξαλου το ενυδρειο το σκεφτομαι με ξυλα, ελαχιστα φυτα, και με μικρο φωτισμο... οποτε θα ειναι ετοιμο και για δισκους.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ναι καλή η σκέψη σου αλλά απο ότι έχω διαβάσει αυτά είναι και τα δυο κοπαδόψαρα και δεν είναι και τόσο καλό να τα έχεις σε μικρό αριθμό.
|
||||
|
||||
![]()
εγώ είμαι της γνώμης οι δίσκοι με τους δίσκους μονο ....
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω και εγω για βιοτοπικο-γεωγραφικο νοτιοανατολικης ασιας με 6-7 botia αλλα τοσα Puntius denisonii (υπεροχες κυπρινιδες,με συμπεριφορα απροβληματιστη) και 1 ζευγαρι giand gourami η ακομα καλυτερα perl gourami...
Με ενα ph κοντα στο 7 εισαι σουπερ!
|
|||
|
|||
![]()
Θα συμφωνησω κι εγω για βιοτοπικο χαρακτηρα Ασιας. Πολλες επιλογες σε φυτα και ζωντανα που κανουν σε νερο δικτυου.
Ανησυχω ομως για τις γαριδουλες ! τα περισσοτερα απο τα ψαρια που αναφερθηκαν θα τις κατασπαραξουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα έχετε δει ποτέ σε μαγαζί; Γιατί εγώ τουλάχιστον όχι...
|
||||
|
||||
![]()
Πανο τα φερνουν πολυ συχνα τα PET CITY,τα εχω δει κατα καιρους σε πολλα PET CITY και κανουν γυρω στα 8-9 ευρω το ενα.
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!!! σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα...
τα φυτα δεν τα πανε καλα μαζι μου. ( οσες φορες προσπαθησα ![]() ![]() σκεφτομαι ενα ενυδρειο με ξυλα να κρεμοντε απο πανω σαν ριζες και λιγα πιο χοντρα ξυλα κατω στο βυθο πανω στην αμμο... σκωτεινο φωτισμο και σκουρο νερο.... και σκεφτομαι για σκαλαρια με δισκους η καποιο απο τα δυο σε κοπαδακι... απλα στο θεμα των δισκων το σκεφτομαι επιδη ειναι πιο ευαίσθητοι... και επιδη αυτα τα ψαρια ειναι στο μεσον και πανω του ενυδρειου σκεφτηκα να φτιαξω και ενα κοπαδακι με τα βοτια για χαμηλα... για ασιας δεν το βλεπω. σας ευχαριστω παντος... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οχι δισκοι με μποτια καλυτερα σκαλαρια
|
||||
|
||||
![]()
θα τους στρεσαρουν λες ε??
κι εγω για σκαλαρια σκεφτομαι.... αν παω σε σκαλαρια τι αριθμο να βαλω??? 5-6 θα ειναι καλα???
|
||||
|
||||
![]()
το ίδιο ρωτούσα και εγώ ήθελα να βάλω κλόουν με δίσκους ήταν κατηγορηματικοί και για το στρές αλλα και για άλλους λόγους τώρα το 29 - 30 θερμοκρασία και μερικές φορες παραπάνω τα αλλα ψαρια τα ζορίζει
νομίζω 6 σκαλάρια είσαι μια χαρά αλλα θες όσμωση
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() μονο ενα απλο φιλτρο νερου... και επιδη πολλοι θα πουν πως?? στα νησια σχεδον ολα τα σπιτια εχουν στερνες ( μεγαλες δεξαμενες που μαζευουν το νερο της βροχης ) οποτε αυριο ξεκιναω την αλλαγη στο ενυδρειο( βγαζω πετρες και αλλαζω την αμμο ) και ξεκιναω με νερο με χαμηλο ph και καινουργια αμμο και ξυλα... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αμα μπορεις και μαζευεις βροχηνο εισαι αρχηγος ph κατω του 7 σιγουρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και ηρθε η αναγκη.... εχω μεσα 40 κυβικα.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και εγω γεματη την εχω αλλα ειναι μακρια και βαριεμε να κουβαλαω
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κλεινω την μια βανα του δημου και ανοιγω τις στερνας και ειμαι ετοιμος... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
το εχω ξανα δει στην πατμο αυτο το κολπο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικα τα σκαλαρια πανε σε ομαδες τουλαχιστον 7-8 ψαριων....
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χτυπα ενα τηλεφωνο στον Μανθο www.starfishaquariums.gr να σου βρει...
Σιγα το δυσκολο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ο μανθος ειναι φιλος τωρα ποια.... σε ευχαριστω παντος... απλα τα θελω μεχρι την γιορτη μου... μην εχω αδειο το ενυδρειο... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
E κανε το ακουασπειπ μεχρι την γιορτη βαλε και τα botia και εισαι κομπλε!
|
||||
|
||||
![]()
Θα ελεγα δισκους μονο!!
![]() ![]() Ειδα κατι ομορφα ξυλα που εχεις!! Για μετρα το βροχινο ... αν ειναι το περνας απο τα προφιλτρα της οσμωσης!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλο θα ειναι τα Puntius denisonii να μη τα συμβουλευουμε ως κατοικους ενυδρειων. Δεν εχουν αρχισει ακομα να (ανα)παραγονται μαζικα σε αιχμαλωσια, κι επειδη ειναι οντως υπεροχο ειδος, πιανονται μαζικα αγρια, και η πιεση στον αγριο πληθυσμο τα τελευταια χρονια εχει χτυπησει πολλα καμπανακια.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μην ορκιζεσαι οτι εχω τα ξυλα που καποτε ειχες δει... ![]() ![]() ![]() το βροχινο θα το περναω απο φιλτρο σιγουρα... αλλα οχι απο Α/Ο αν και για να ειμαι σιγουρος θα κανω μετρησεις πρωτα!! (σημερα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γνωμες... | aiptek | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 51 | 06-01-10 23:05 |
γνωμες | Kunkka | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 16-12-09 13:26 |
Παρουσιαση Rio 100Lt (γνωμες και προτασεις) | john922 | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 18-10-09 16:43 |
γνωμες | Mary-z | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 31-01-09 22:07 |
Γνωμες? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-01-08 13:55 |