|
|
||||
|
||||
![]()
μεγαλο θεμα η ιχθυοφορτιση.
Τα προβληματα ειναι δυο. - επιβαρυνση της ποιοτητας του νερου απο τα αποβλητα των ψαριων - δημιουργια στρες στα ψαρια το πρωτο μπορει να λυθει με διαφορους τροπους απο τους πολυ εμπειρους στο χομπυ. Βασικα με τα φυτα και την μηχανικη και βιολογικη φιλτρανση. το δευτερο δεν λυνεται και ουτε μπορεις να το δεις μολις βαλεις τα ψαρια, ελεγχεται μονο με πολυ γενικους κανονες , πρεπει να αφηνεις μεγαλα περιθωρια και να κανεις το σταυρο σου |
|
|||
|
|||
![]()
...έριχνα μια ματιά για πρώτη φορά στις "ασθένειες"...
Αυτό που κατάλαβα είναι οτι το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε περίπτωση ασθένειας είναι τουλάχιστον να απομονώσεις τον ασθενή διοτι υπάρχει μεγάλος κύνδινος εξάληψης ακόμα και ολόκληρου του πληθυσμού του ενυδρείου σου.... Ας κάνεις τουλάχιστον αλλού την θεραπεία και ότι γίνει... Και απο οτι κατάλαβα ακόμα και μικρό ενυδρείο να πάρεις πρέπει να είναι "πλήρες" δηλ με φίλτρο/ θερμόμετρο τουλάχιστον ωστε να μπορεί να διατηρήσει 2-3 ζωντανά για λίγες μέρες χωρίς προβλήματα και χωρίς να σε νοιάζει η βιολογία σου αφού το κυρίως ενυδρείο θα είναι ανέπαφο απο ουσίες.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτο βεβαια αν δεν το χρησιμοποιεις ως ενυδρειο-γεννηστρα (οπως οι πιο πολλοι) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Bιολογικο φιλτρο σε ενυδρειο νοσοκομειο ουτε χρειαζεται ουτε συνισταται...
Δεν χρειαζεται γιατι τα ψαρια σπανιως τρωνε οταν ειναι αρρωστα και επειδη ειμαστε απο πανω με αλλαγες νερου κλπ δεν χρειαζομαστε βιολογια.. Δεν συνισταται γιατι πανω στα πορωδη υλικα του βιολογικου φιλτρου μπορει να επιβιωσει και κατι το παθογενες, ενω η απολυμανση βιολογικων υλικων ειναι μαλλον αδυνατη... |
|
|||
|
|||
![]()
Καλή Χρονιά σε όλους...
Σημερινές μετρήσεις πριν την εβδομαδιαία αλλαγή νερού 30% με μόνο απιονισμένο (προσπαθώ να ρίξω το ph και δεν πέφτει με τίποτα το ριμάδι!!!) Την προηγούμενη εβδομάδα στη μέτρηση πριν την αλλαγή είχα κοντά στο "1" το ΝΟ3 οπότε ξεκίνησα προσθήκη 1 δόσης nitrogen.Επίσης έκανα το τάισμα 2 φορές (απο 1 την ημέρα) και πήρα και 7 επιπλέον καρδινάλιους για να συμπληρώσω κοπάδι... Επίσης ρίχνω μισή δόση flourish,iron,potasium kai phosphorus με την εβδομαδιαία αλλαγή και 1 δόση εξέλ.-Έχω και διοξείδιο με μαγιά-. Σήμερα είχα ΝΗ4..........0 ΝΟ2.........0,025 ΝΟ3.........20 GH...........5 Kh...........3 με 4 Ph...........7,2 (ακόμα...???) και πρώτη φορά μέτρησα το PO4 kai to Fe και τα δύο στο "μηδέν" και θα διπλασιάσω την ποσότητα τους στην αλλαγή νερού. Εχω επαναφέρει 250 γρ. τύρφη μέσα στο φίλτρο εδώ και 15 μέρες. Εχω καφέ άλγη περίπου 1 μήνα. |
|
|||
|
|||
![]()
...μια μέρα πριν την εβδομαδιαία αλλαγή περίπου 25% ΜΟΝΟ με απιονισμένο όπως έχει σχεδόν καθιερωθεί και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται..μέσα στην εβδομάδα άλλαξα και το ένα καστσάκι με την τύρφη.
Έτσι λοιπον και σήμερα μέτρησα ΝΗ4.............0 ΝΟ2............0,05 ΝΟ3............15-20 GH...............5 Kh...............4 PH...............7,6 μετρημένο με 2 τέστ!! PO4 kai to Fe και τα δύο πάλι στο "μηδέν"αλλα τουλάχιστον αυτά τα μέτρησα πρώτη φορά πριν 1 εβδομάδα και πιστεύω σιγά-σιγά θα βρώ την ισσοροπία στη λίπανση..Εκτός αυτού έμαθα και οτι φώσφορο και σίδηρος δεν πάνε μαζί όπως τα βάζω εγω.... Για το ph που το παλεύω 2 μήνες παρα μια εβδομάδα τι να πώ???? σε όλο το διάστημα πλην μιας εβδομάδας χρησιμοποιώ και τύρφη στο φίλτρο την οποία και ανανεώνω ανα 20 περίπου μέρες...Τα υλικά (πέτρες- χαλίκι) έχουν ελεγχθεί πριν μπούν στο ενυδρείο.. Το αρχικό γέμισμα είχε γίνει με νερό βρύσης (ph 7,6) μετά μόνο απιονισμένο για αλλαγές.Όταν πέτυχα όξινο λέω καλά είμαι και έκανα τις 2 επόμενες αλλαγές με 50-50% βρύση-απιονισμένο.Είδα όμως αμέσως οτι έπαιρνα την....άνω βόλτα και ξαναγύρισα πάλι σε απιονισμένο... Όπως φαίνεται όμως με σκέτο απιονισμένο σχεδόν έχω....ξεπεράσει το ph της βρύσης μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..................... .......και ποιός ξέρει και που θα φτάσω... Την προηγούμενη εβδομάδα είχα 7,2.Ένα 24ωρο μετά την αλλαγή είχα 7 και 7 μέρες μετά....7,6...Συνήθως έτσι με πάει, αυτό που χάνω απο ph με την αλλαγή νερού, στο τέλος της εβδομάδας σίγουρα το ξαναπαίρνω και κάτι ..παραπάνω.... |
|
||||
|
||||
![]()
Στο ειχα πει με τυρφη - απιονισμενο ειναι δυσκολα τα πραγματα ... μια Α/Ο θα σε "σωσει"!!
Σε φυτεμενα καλητερα να ειχες ψαρια που ζουν σε σκληρο νερο ωστε να μην ειχες το πονοκεφαλο: ph! Θελεις να "παντρεψεις" δυο διαφορετικα πραγματα! Νομιζω πρεπει να επιλεξεις (καποια στιγμη) τι υπερισχυει! Εχεις και αγρια (?) ψαρια! και πρεπει να σκεφτεις σοβαρα ...να τους δωσεις οτι εχουν αναγκη!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |
Επιτέλους!!! | Alusa | Χρυσόψαρα | 4 | 09-01-08 14:56 |
Επιτέλους | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 04-09-03 15:45 |