|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
οκ! ευχαριστω! και απο που θα περνουν το ιωδιο που χρειαζοντε; Ακομα μου αρεσουν παρα πολυ τα χρυσοψαρα που εχουν μεγαλες ουρες σαν τουλια, δεν χερω πως τα λενε θα τα βρω στα pet; μου ειπαν οτι κανουν για λιμνη. μου αρεσουν ποιο πολυ απο τα κοι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου το ιώδιο που κολλάει? Ιώδια και ιστορίες ίσως να έχουν να κάνουν με ενυδρεία αλμυρού νερό. Τα χρυσόψαρα αυτά που λες μάλλον είναι η ράτσα Veiltall. Κάτσε διάβασε λίγο τα υπομνήματα καλό θα σου κάνει. Πολλά από αυτά λένε σωστά και καλά πράγματα. ( κάποια είναι .... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλα μεσα σε μια λιμνη οπως τη δικη σου για να τους κανει καλο ποσο πρεπει να ριξεις??? Ασε που μπορει να σου τσακισει και τα φυτα ![]() Επομενως οπως ειπε και ο POURITANOS αν θες πριν βαλεις τα ψαρια μεσα στη λιμνη (αφου δουλεψει χωρις ψαρια για 4 εβδομαδες) τους κανεις ενα μπανιο με αλατι....και μετα.. μεσα! Απ'εκει και περα εκτος απο αντιχλωριο αν βαλεις νερο απο βρυση δεν χρειαζεται να ριχνεις τιποτε αλλο. Η λιμνη δεν ειναι ενυδρειο!! Ξερεις ποσες φορες ειδα σπυρια, πληγες απο κτυπηματα και με καποιον τροπο επανερχονταν χωρις κανενα προβλημα, χωρις να ριξω φαρμακα, που αν ηταν σε ενυδρειο ενδεχομενως να εριχνα.... Αυτο που θελω να πω ειναι οταν μπουν τα ψαρια στη λιμνη σου, να τα αφησεις στην ησυχια τους ![]() Στην πορεια θα δεις πολλα για το γινεται μεσα σε μια λιμνη και με πολλα απο αυτα που θα δεις....θα μεινεις εκπληκτος!!!! Τα αντισωματα που αποκτουν ειδικα μεσα στις λιμνες τα θωρακιζουν σε μεγαλο βαθμο απεναντι στις ασθενειες σε σχεσει με τα ενυδρεια.... Μιας και η φυση και η μαγεια αυτης ειναι εξω απο τη πορτα σου...........θα δεις πολλα..... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια!
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο το φυτο ονομαζετε zantedeschia aethiopice (καλλα) εμεις την λεμε και παπια. στο ιντερνετ εκει που εψαχνα για φυτα ειδα και αυτο το φυτο και λενε οτι μπενει μεχρι 30 εκ βαθος. Ξερετε αν οντος μπενει σε νερο; Γιατι εχω καλλα στον κυπο μου!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παρε μια μεγαλη γλαστρα κλεισε τις τρυπες βαλε το φυτο μεσα και φροντισε να εχει παντα νερο....και δες το αποτελεσμα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χε χε απίστευτο μου φαίνετε.
Την Κυριακή είχα πάει για κυνήγι και βρήκα αυτό το φυτό στο ποτάμι! Έβγαλα 3 ρίζες και το φύτεψα στην λίμνη μου. Όταν έχω νεώτερα θα σας ενημερώσω |
|
||||
|
||||
![]()
το εχω βαλει μεσα στη λιμνη και μεσα σε 3 μερες τα παει πολυ καλα! ειναι χυμωνα καλοκαιρι πρασινη και την ανοιξη βγαζει κατι μεγαλα ασπρα λουλουδια σαν κρινα και ειναι ολο τον καλο καιρο με λουλουδια. η καλλα με τα ασπρα λουλουδια ειναι ολη την χρονια πρασινη ενω υπαρχει κομα ενα ειδος καλλα με χρωματιστα λουλουδια που δεν λεει για τον χυμωνα
|
|
||||
|
||||
![]()
αν περασεις θεσσαλονικη εχω παπυρο μεγαλο αν θες σου δινω
|
||||
|
||||
![]()
O παπυρος εκτος απο το ποσο καλο ειναι για μια λιμνη ειναι και φοβερα "ευκολος"
Μεγαλωνω τωρα πολλες ριζες και ενα κλοναρι να ειναι θα βγαλει ριζες και θα γινει τερας!... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη κανει να το βαλω μεσα στη λιμνη;
|
|
||||
|
||||
![]()
ισως εννωεις και τα fancy χρυσοψαρα!
|
||||
|
||||
![]()
Για μέσα στο νερό δεν κάνει, γιατι θα σαπίσει, είναι φυτό υδρόφιλο κι όχι υδρόβιο. Αγαπά τα υγρά εδάφη.
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις καποια φωτογραφια;
|
|
||||
|
||||
![]()
Να με συγχωρέσετε, αλλά ,ως διαχειριστής της αυτής ενότητας,με αφορμή αυτό το θέμα, θα παρακαλούσα,να προσπαθούμε να μην "πλατιάζουμε" τις συζητήσεις σε ένα πόστ που "απαιτεί" συγκεκριμένη θεματολογία .Υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργησουμε νέο θέμα ή με λίγη αναζήτηση να βρούμε αυτό το άλλο που ψάχνουμε.
Καλές οι συζητήσεις δεν λέω ,αλλά να λειτουργούμε εκτος με γνωμονα την προσωπικη μας ικανοποιήση και ως αυτόν που προσπαθεί μεσα από χιλιάδες θέματα, να βρει αυτό που τον ενδιαφέρει και όταν το βρεί ,να μην πρέπει να προσπερνάει, μακροσκελες σελίδες, με ατέρμονες συζητήσεις ,με πολλά αδιάφορα σχόλια ,μέχρι δεί αν υπάρχει τελικά "φως στο τούνελ". Επαναλαμβάνω πως αυτή η σύσταση ,δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα ,αλλά αποτελεί όπως προείπα αφορμή για άλλα υπάρχοντα αλλά και μέλλοντα. Ευχαριστώ.
(Ματθ., ζ΄, 12) ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SOCRATIS : 14-12-09 στις 13:21 |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια μια ερωτιση! τι χωμα η χαλικι να βαλω για να φυτεψω την ανοιξη τα φυτα μου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Χωμα απο καπου που δεν εχεις ραντισει και τετοια...
..Τα χωματα του εμποριου εχουν ουσιες που μπορει να επιβαρυνουν τη λιμνη... |
|
||||
|
||||
![]()
αν βαλω χωμα απο κανενα ποταμι που το νερο του ειναι και τρεχουμενο; με σκετο βοτσαλο δεν κανει;
|
|
||||
|
||||
![]()
βοτσαλο κατω-χωμα και μετα ξανα βοτσαλο, για μην το πηραζουν τα ψαρια..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ok! Λιακο!
|
|
||||
|
||||
![]()
να καθεσαι στο τραπεζακι το καλοκαιρι και να πινεις φραπεδαρα σε κουβα ομως!!!!!!!!!!καλα τελεια φιλε.....
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω γιαννη!
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω βαλει νουφαρα και αλλα φυτα αντε να δω τι θα γινει
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Βρε βρε ομορφιές. Θα ρίχνεις και καμιά βουτιά?
![]() Μπράβο Αποστόλη Φρόντισε όπως είπαμε να καλύψεις όλο το τσιμέντο με πέτρες. Τον κύπερο πόσο βαθιά τον έβαλες από την στάθμη μέχρι το χώμα? Παρέλαβα και τα φυτά που μου έστειλες και σε ευχαριστώ πολύ. |
|
||||
|
||||
![]()
θα το καλυψω το τσιμεντο αλλα με μικρο βοτσαλο. Κυπερο εβαλα σε 3 μεροι. το ενα που ειναι κοντα στο καταρακτι 40 cm και τα αλλα 2 στους 60 ποντους. Οσο για βουτια την εκανα ειδη! Για να βαλω τα νουφαρα μπικα μεχρι την μεση ! Μου αρεσε με το ζορι βγηκα!
|
|
|||
|
|||
![]()
Το ύψος από την επιφάνεια του νερού μέχρι το σημείο που ξεκινά το χώμα θέλω να πω. Από εκεί που ξεπετάγεται μέχρι την στάθμη
|
|
||||
|
||||
![]()
περιπου 40 με 50 ποντους
|
|
|||
|
|||
![]()
Ομορφιες!!!!!!!
Τι εξοπλισμο εχεις????
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-1 | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-07-04 17:26 |
S.O.S ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡO | kassianhv | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 05-11-03 12:40 |