|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας Παρουσιάσεις ενυδρείων Ασίας, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ήρθε τελικά ο φίλος με τη Nikon D80 και (μετά κόπων και βασάνων) καταφέραμε να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες τα υπερκινητικά ψαράκια. Παρά την προσπάθειά μας, οι φωτογραφίες τολμώ να πω ότι τα αδικούν (χαζομπαμπάς).
Κάποιες πληροφορίες για τα ψαράκια μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides..._albonudes.htm Τα συγκεκριμένα ψαράκια είναι γέννημα και θρέμα Θεσσαλονίκης (από εκτροφέα στο Καλοχώρι). Είναι μια ομάδα 12 ατόμων (9 αρσενικά-3 θηλυκά) νεαρής ηλικίας. Κρύου νερού λοιπόν δεν είναι μόνο τα χρυσόψαρα (που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αλλά μεγάλες απαιτήσεις σε λίτρα...). |
|
||||
|
||||
![]()
Η αρχική σκέψη ήταν το ενυδρείο εκτός από τα white clouds, να φιλοξενήσει και μια ομαδούλα από γαριδούλες red cherry. Νομίζω ότι οι σκληρότητες του νερού (>10), η θερμοκρασία (20-24 C) και οι μπόλικες άλγες, αποτελούν καλό περιβάλλον γι αυτές τις γαρίδες. Πως θα το βλέπατε, ταιριάζουν; Υπάρχει κανένα "ασυμβίβαστο" που μου διαφεύγει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω οι red cherry θα ταιριάξουν γάντι από κάθε άποψη
|
||||
|
||||
![]()
Παραείναι όμορφο το ενυδρείο, μπράβο!
|
|
||||
|
||||
![]()
... αφού πρώτα σας ευχαριστήσω όλους για τα καλά σας λόγια και τις συμβουλές σας
![]() Πριν 3 βδομάδες μπήκε στο ενυδρείο μια ομάδα 10 ατόμων γαρίδες red cherry. Φαίνεται να προσαρμόστηκαν καλά. Όλη τη μέρα τρώνε άλγες από τη μια άκρη του ενυδρείου μέχρι την άλλη. Μεγαλώνουν γρήγορα και έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Η απορία μου είναι αν θα πρέπει να φροντίσω να τους προσφέρω κάτι ιδιαίτερο για διατροφή ή αν οι άλγες του ενυδρείου είναι αρκετές για να συντηρηθούν και να αναπτυχθούν σωστά (φίλε Raven περιμένουμε και τη συνταγή για diy γκουρμέ τροφή που μας υποσχέθηκες). Νωρίτερα είχα προσθέσει και 4 επιπλέον θηλυκά άτομα tanichthys albonubes για να ισορροπήσω τη σύνθεση αρσενικά - θηλυκά γιατί αρχικά τα θηλυκά ήταν μόνο τρία. Δυστυχώς καθυστέρησα να προσθέσω τα επιπλέον θηλυκά γιατί ο εκτροφέας στο Καλοχώρι τα είχε πουλήσει όλα και έτσι δε πρόλαβα το κακό. Ένα από τα 3 αρχικά θηλυκά παρουσίασε εξοφθαλμία στο ένα μάτι και μετά από 5-6 μέρες (σε 12λιτρο νοσοκομείο με αερόφιλτρο και μελαφίξ), κατέληξε... Περισσότερα γι αυτό θα γράψω στο άλλο θρεντ για τη σύνθεση της ομάδας που είχα ανοίξει. Οι άλγες τελικά υποχώρησαν σχεδόν όλες σε ανεκτά επίπεδα εκτός από την πράσινη τριχοειδή... Τις τελευταίες μέρες που είχα άδεια και έμεινα στο σπίτι νομίζω ότι εντόπισα την αιτία... Νωρίς το πρωί και για κανένα 2ωρο κάποιες (λίγες και αχνές) ηλιακές ακτίνες πέφτουν πάνω στο ενυδρείο. Υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται σ αυτό; |
|
|||
|
|||
![]()
Κούκλες οι γαριδούλες, όπως και τα ψαράκια σου και όλο το ενυδρείο είναι ένα στολίδι, πανέμορφο, μπράβο Αντρέα.
Τώρα για τις άλγες, εγώ είμαι ειδικός στο να τις καλιεργώ, όχι να τις καταπολεμώ και σε διαβεβαιώ ότι γίνεται να γεμίσεις και χωρίς καθόλου ηλιακό φως, χωρίς να θέλω να πω ότι το απευθείας φως δεν τις ευνοεί. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() Πολυ ομορφο αποτελεσμα! Να σου ζησουν οι γαριδουλες!! Λυπαμαι για την απωλεια σου ... Οι αλγη οχι πιθανοτατα αλλα σιγουρα δεν υποχωρουσε αφου το χτυπαγε ο ηλιος ...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάρια κρύου νερου? | wodan | Χρυσόψαρα | 46 | 22-10-07 11:56 |
Κρύου νερού | Foxyfreak | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 11 | 21-03-07 11:12 |
πρωινό ρεπορταζ για κρύου νερού ??? | Μάγγος Θωμάς | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 30-11-06 22:40 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |