|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι την άποψης ότι είναι καλά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έβγαλα και απο τα άκρα ότι μπορούσα με ένα κουταλάκι, λίγα πράγματα όμως,μην φανταστείς... Δυστυχώς πρέπει να βγουν οι κολλημένες πέτρες και δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος.
Για πρώτη απόπειρα, so far so good... Θα γεμίσω σιγά σιγά νεράκι για να αρχίσει να δουλεύει ο άνθρακας και απο αύριο αν είναι καθαρό το νερό θα ανεβάσω πάλι φώτος. Ευχαριστώ για την υπομονή και τις οδηγίες σας! |
|
||||
|
||||
![]()
Επειτα απο λιγες μερες η αμμος θα ειναι ομοιομορφη σε ολο τον πυθμενα. Δεν εχει νοημα το αμφιθεατρικο στησιμο.
Οι πετρες σου ειναι λιγες .... Νομιζω οτι καλο θα ηταν να προσθετες μερικες ακομα. Να υπολογιζεις οτι ανα πασα στιγμη το καθε ψαρι του ενυδρειου σου θα πρεπει να εχει την δυνατοτητα να κρυβεται. Αν δεν μπορει να το κανει αυτο τοτε θα στρεσαριστει και πιθανον να ασθενειες να κανουν την εμφανιση τους. Επίσης παρατηρω οτι οι πετρες σου δεν εχουν πολλα κενα, ή κρυψωνες για τα ψαρια. (μπορει βεβαια και η φωτος να με ξεγελανε....). Δες εδω : http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ghlight=malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ghlight=malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ghlight=malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ghlight=malawi |
|
||||
|
||||
![]()
Το οτι χρειάζεται περισσότερες πέτρες, το καταλαβαίνω. Όμως, με τα δεδομένα οτι α)δεν μπορώ επι του παρόντος να αγοράσω πλάτη και β) οι πέτρες "δεν κάνει" να ακουμπάνε το τζάμι, τα περιθώρια στένεψαν αρκετά. Σκόπευα να φτάσω τις πέτρες μέχρι τέρμα πάνω, όμως με τις συγκεκριμένες πέτρες που βρήκα, ήταν αδύνατον... Έχω ήδη αρχίσει να ψάχνω τραγάνες, όμως μέχρι να βρω... Πήγα και σε μερικά μαγαζιά στο Ηράκλειο μήπως βρω κάτι καλύτερο αλλά δεν στάθηκα τυχερός.
Πάντως αν συνυπολογίσουμε οτι θα μπουν στην αρχή 4 και μετά απο περίπου ένα μήνα άλλα 4 ψαράκια, νομίζω οτι δεν έχω θέμα με τις κρυψώνες, υπάρχουν αρκετές και πράγματι δεν φαίνονται όλες στις φωτογραφίες. Μόλις ξεθαμπώσει το νερό θα προσπαθήσω να τις δείξω. Σίγουρα, μέχρι να φτάσουν το τελικό τους μέγεθος δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Πάντως, λόγω του οτι είμαι στην αρχή, δεν θα το αφήσω έτσι για πολύ καιρό, κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον θα το κάνω ακόμη καλύτερο και με ιδανικότερες συνθήκες για τους κατοίκους του. Κάθε αρχη και δύσκολη. Για την εμπειρία μου (ανύπαρκτη), θέλω να πιστεύω οτι είμαι τουλάχιστον σε καλό δρόμο ![]() Να είσαι καλά! |
|
||||
|
||||
![]()
Για του λόγου του αληθές, βάζω μερικές εικόνες απο κρυψώνες. Η κάμερά δεν είναι τπτ το ιδιαίτερο και πάλι δεν φαίνονται καθαρά. Αυτές είναι μόνο μερικές ορατές απο την εμπρός πλευρά, απο πίσω δεν έχω πρόσβαση, σχεδόν ακουμπάει στον τοίχο. Με το μάτι βλέπω κι' άλλες κρυψώνες που δεν πιάνει η κάμερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Πέρασαν σχεδόν 2 μέρες απο τη στιγμή που έβαλα νερό συν το φίλτρο με ένα σφουγγάρι στην αρχή και μετά άνθρακα τον οποίο είχα πάρει μαζί με το ενυδρείο σε "κόκκους", τον έβαλα σε τούλι (ελλείψει κάλτσας) και έχω δύο νέες αποριες (αλίμονο που δεν θα είχα δηλαδή)... 1. Πήρε περίπου 1,5 ημέρα για να φύγει η "θολούρα". Έπειτα, παρατηρόντας το κάτω απο την επιφάνεια, φαινόταν καθαρά μια "γλίτσα" λευκή, σε όλη την επιφάνεια εκτός ενός μέρους όπου βγάζει το νερό το φίλτρο. Διάβασα διάφορους λόγους μου μπορεί να γίνει αυτό, και, παρότι δεν υπάρχει τίποτα το ζωντανό μεσα, είδα οτι η λύση που προτείνουν οι περισσότεροι είναι καλύτερη κυκλοφορία του νερού. Έτσι πρόσθεσα έναν κυκλοφορητή να κοιτάζει προς την επιφάνεια. Θα αλλάξει κάτι; 2. Μετά που έβαλα τον κυκλοφορητή και λόγω της ανατάραξης προφανώς (μιας και μετακίνησα και μερικές πετρούλες) , το νερό πήρε ξανά την "αρχική" του μορφή, πολύ θαμπό δηλαδη... Η απορία είναι, σε κάθε αλλαγή νερού π.χ. ή οτιδήποτε άλλη αλλαγή εντος του ενυδρείου, θα έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα (θολούρα) ή συνέβη επειδή είναι ακόμα αρχή; Ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
προσεχε με το φιλτρο σου.τραβαει απο κατω δεξια κ ισως με τις πολλες πετρες να μην τραβαει καλα!παντος εγινε πολυ ωραιο!!!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βιοτοπικό μαλάουι-ειρηνικότερη συμβίωση? | mikrosaquaristas | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 04-05-09 08:01 |
Στήσιμο ενυδρείου για κιχλίδες Μαλάουι! | Ippokampos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-11-08 00:22 |
Παρουσίαση πριν και μετά GAB - Κιχλίδες Μαλάουι | frits | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 04-01-07 11:39 |
Βιβλίο για Τανγκανίκα | Gorgi | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 6 | 27-05-05 09:06 |
Τανγκανίκα + planted aquaria | newfish | Tanganyika | 0 | 23-12-02 18:34 |