|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε συ Μάκη αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, τώρα που μου το είπες μου μπαίνουν ιδέες......
|
|
||||
|
||||
![]()
Να κάνω μια υπόθεση... :
Λοιπόν, πιστευω πως με τον σεισμό προκλήθηκε ζημιά (πληγή) στο τζάμι, ασπόυμε από κραδασμούς ή απο την ταλάντωση κάποιας πέτρας που ακουμπούσε στο τζάμι. με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας , συστολές-διαστολές, την άλλη μέρα η πλήγή έγινε ρήγμα. Το 10αρι τζάμι είναι πάρα πολύ ισχυρό όμως και τα 120cm μήκος είναι αρκετά, είχες τσεκάρει στο παρελθόν αν καμπυλώνουν τα τζάμια με γεμάτο ενυδρείο ? Αν καμπυλώνουν τότε μειώνεται δραματηκά η μήχανική τους αντοχή και σε συνδιασμό με τα παραπάνω... |
|
||||
|
||||
![]()
Η υποθεση εχει μια λογικη, αλλα χωρις το σεισμο. Δεν εγινε κανενας μεγαλος σεισμος που να δικαιολογει ταλαντωση πετρας/κραδασμους. Πανω απο 5 ριχτερ το συζηταμε.
Και επειδη εχει τυχει να παρατηρησω ενυδρειο στο πως συμπεριφερεται σε σεισμο απο κοντα, οι πετρες αμα ηταν να πεσουν απο το κουνημα, θα τις ειχαν ριξει τα ψαρια προ πολλου... Εξαλλου οι συστολες/διαστολες ειναι ΠΟΛΥ χειροτερες για τα τζαμια. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα ενυδρεια ΔΕΝ σπανε στα καλα καθουμενα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ο σισμός ρε παιδιά ήταν πολύ μικρός, τώρα πέτρες στην πλάτη του ενυδρείου ποτέ δεν ακουμπούσαν ούτε και χθές, απέχουν απο την πλάτη του τουλάχιστον 5εκ. οπότε αν έπεφτε καμία θα την έβλεπα. Τώρα απο συστολές/διαστολές δεν ξέρω πάντως τώρα το καλοκαίρι τρελές αυξομειώσεις θερμοκρασίας δεν έχω, λόγω λειτουργίας κλιματιστικού 12 ώρες το 24ωρο έχω αποκλείσεις θερμοκρασίας απο 24 μέχρι 27 βαθμούς μέσα στο δομάτιο. Και όσο ήταν γεμάτο ποτέ δεν καμπύλωσαν τα τζάμια, εξάλου είχα βάλει 10 κόντρες πάνω κάτω και κυριως κάτω είχα βάλει και μιά κότρα στην μέση του ενυδρείου.
Να και μερικές φώτο |
|
||||
|
||||
![]()
Κρίμα φίλε.... δύναμη και όλα διορθώνονται!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω γιατι ετσι οπως το βλεπω η ρωγμη φαινεται σα να ξεκινησε απο πανω?
παντως εγω για τις πετρες εχω ενσταση γυρνοντας απο διακοπες ειδα μια πετρα πεσμενη η οποια απο ψαρι δεν θα μπορουσε να πεσει με τπτ και οσο ελειπα αποτι ξερω δεν εκανε σεισμο δυνατο αθηνα αν ακουμπουσε πισω πισω πεφτοντας θα μπορουσε να δημιουργησει χαραγματια που με καμπυλωση τζαμιου αυτο θα ητανε θανασιμο αμεσα παντως παιζουνε πολυ μουφα ποιοτητες τζαμιων σε ορισμενα τζαμαδικα μια φορα ενα κομματι που ειχα παρει εσπαγε φλιδα με ελαχιστη παραπανισια δυναμη να το ακουμπαγες καπου παιζει να χει και αυτο μεριδιο
|
|||
|
|||
![]()
[quote=steady;373714]εγω γιατι ετσι οπως το βλεπω η ρωγμη φαινεται σα να ξεκινησε απο πανω?
/quote] ....ναι, γιατι απο τις φωτο δεν φαινεται αυτο που αρχικα ειπε ο Φιλωτας, οτι δηλαδη το ραγισμα ξεκιναει απο την επανω κοντρα... ![]() βρε μπας και επεσε τιποτα απο πανω???εχεις τιποτα μπιμπελα,καδρα που μπορει με το "κουνημα" να εφυγε και να χτυπησε πανω στο παχος της πλατης του ενυδρειου?
|
||||
|
||||
![]()
Πάνω απο το ενυδρείο το μόνο που υπάρχει είναι το κλιματιστικό και αυτό σίγουρα δεν έπεσε, φαντάζομαι να το έβλεπα.
![]() ![]() ![]() Τώρα να το χτύπησε κάποιος με κάτι δεν νομίζω γιατί θα άκουγα τον θόρυβο και μετά απο τον δηλητηριασμό ![]() ![]() Με λίγα λόγια μυστήριο!!!!! ![]() ![]() ![]() Α!!!! Όλοι οι κάτοικοι του ενυδρείου αποδήμησαν ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιατρέ άσε τα χαζόψαρα
![]() Πέρα από την πλάκα δεν σε πάει με τίποτα ρε φίλε ![]() Θα το πω στα παιδιά στο μαρκετινγκ αντί να σε στείλουν σε συνέδριο να σου κάνουν δώρο ένα ενυδρείο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αστο ρε Χρήστο σε ιατρείο δίσκους με θέλεις καρδιακό
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αφρικανικες Κιχλιδες των λιμνων Μαλαουι-Τανγκανικα. | kyriakos giorgas | Malawi | 4 | 14-05-09 22:53 |
Αλατι σε ενυδρειο με Τανγκανικα | panos73 | Tanganyika | 1 | 07-11-06 10:21 |