|
|
|||
|
|||
![]()
ο clown ειναι πολυ χαλια δεν ξερω αν θα αντεξει για αυτο σου ειπα αν πρεπει να τον βγαλω η να ελπιζω σε θαυμα.... ΑΝDREAS για σκορδο που λες θα το ανακατεψω με λιγη καταψυφμενη τροφη και ελπιχω να το γανε..ευχαριστω...δηλαδη υπαρχουν τροφες εκτος απο ειδικες που μπορουνε να ταιζουμε τα ψαρια μας?
|
|
||||
|
||||
![]()
νομίζω ότι έχει έτοιμα ζουμιά σκόρδο στα pet shop,εγώ στο θαλασσινό το έκανα μονος μου, έλιωνα το σκόρδο σε ένα πιατάκι,έβαζα και την artemia μαζί μέχρι να μουλιάσει καλά.. και τάιζα..τρώγανε σαν τρελα,στο θαλασσινό ανεβάζεις την θερμοκρασία,και κατεβάζεις την αλατότητα + σκόρδο για να dιναμό σουν τα ψαράκια + και ένα φάρμακο (metronidazole)που το βάζεις και αυτό στην τροφή,σε 10 μέρες τέλος το ick, αυτό έκανα εγώ στο θαλασσινό.***** ++++ και όλα αυτά που σου λένε τα παιδιά!!!!!!!!
|
|||
|
|||
![]()
Εγω οταν ειχα white spots εβαλα sera ectopur(αλατι)αλλα δεν ειδα διαφορά.βγαλε τον ανθρακα από φιλτρο και βαλε sera costapur,αυξησε την θερμοκρασία σου σιγά σιγα στους 30 βαθμούς και θα δεις διαφορά από την 2η μέρα.θα περάσει υστερα από 7 ή και λίγο περισσότερες μέρες.όταν φύγει το ich βάλε ακόμη μία φορα costapur.Μετά να κάνεις τέστ το νερό σου και να το κάνεις κατάλληλο για τα ψάρια σου.
Το ich εμφανίζεται από το στρες και την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας |
|
|||
|
|||
![]()
Είχα πρόσφατα ich στο ενυδρείο μου.
Αφού είχα διαβάσει αρκετά στο διαδίκτυο για το ich πριν εμφανιστεί στο ενυδρείο μου έκανα αμέσως τα πιο κάτω. Αύξησα την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς από τους 26. Σταδιακή αύξηση για να μην σοκάρεις τα ψαρια. Και έριξα αλάτι. Χρειάζεσαι συγκέντρωση 0.3%. Περίπου 3 κουταλιές του γλυκού ανά γαλόνι η 1 κουταλια του γλυκού ανά λίτρο. Το ανακατεύεις πλήρως στο νερό πριν το βάλεις μέσα. Η αύξηση τις θερμοκρασίας επισπεύδει τον κύκλο ζωής του παρασίτου, ενώ το αλάτι σκοτώνει το παράσιτο σε συγκεκριμένο στάδιο του κύκλου ζωής του το οποιο δεν μπορεί να ρυθμίσει την ωσμωτική πίεση του όπως μπορούν τα ψαρια. Επίσης περιορίζει τον πολλαπλασιασμό του. Αυτή η μέθοδος δεν θεραπεύει το ψάρι αλλα σκοτώνει/μειώνει τον πληθυσμό του παρασίτου. Μετά το ψάρι πρέπει να έχει καλο ανοσοποιητικό σύστημα για να κλείσουν οι πληγές και να μην πάθει άλλες μολύνσεις. Διατήρησε την υψηλή αλατότητα για περίπου 1-2 εβδομάδες μετά που θα εξαφανιστούν τα σημάδια. Τα άσπρα σημάδια είναι το παράσιτο που βγαίνει έχω από το ψάρι. Όταν εξαφανιστούν παρατήρα τα ψαρια για κάποιο διάστημα για να μην πάθουν δευτερεύουσες μολύνσεις. |
|
|||
|
|||
![]()
ph εχω γυρω στο 7,5..θα παρω τυρφη να δοκιμασω..η κανει δουλεια και αυτο της sera Που ρειχνει to ph?
|
|
||||
|
||||
![]()
το πεχα να το ριχνεις με "φυσικες" μεθοδους και οχι με buffers..(το φυσικες καταχρηστικα)....δηλαδη ειτε με χρηση απιονισμενου νερου η νερου απο συσκευη αντιστροφης οσμωσης ..η με παροχη διοξειδιου του ανθρακα η με χρηση τυρφης.....
|
|||
|
|||
![]()
θα μαθω πολλα εδω μεσα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα είναι να διαβάσεις εδώ μέσα
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ δεν θα το πιστεψετε!!!!εκει που το ενυδρειο ειχα προβλημε...τωρα μετεω μετα απο πολλες αλλαγεςκαι προσθετα και ειναι ολα οκ εκτος απο oh που ειναι 8... αλλα το απιστευτοτερο ειναι οτι γεννησαν τα παπαγαλοψαρα μου και δεν αφηνουν ουτε το χερι μου να βαζω στο ενυδρειο!!!!!!καλα πως εγινε αυτο!!!!!!καινουγριο θεμα τωρα τινα κανω?
------------------------- εχουν πιασει μια μερια του ενυδρειου και τσι μπανε οποιον πλησιασει!!!!ακομα και το oscar τρεμει!!!!!τα αυγα τους ειναι πανω σε ενα ξυλο απλωμενα?τι να ![]() ![]() ------------------------- θα ανοιξω θαμα με την γεννα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη orfanos : 17-01-09 στις 23:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- και που να το ξερω βρε σsifnos οταν τα πηρα? τωρα αρχιζω και την ψαχνω....τι να κανω τωρα δηλαδη να τα σκοτωσω? ------------------------- και στο κατω κατω γραφει στο site που μου εστειλες προσπαθηστε να τους χαρισεται μια καλυτερη ζωη... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη orfanos : 17-01-09 στις 23:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οχι φυσικα!δεν τρεχει τιποτα κανεις δεν ηξερε.εγω ειχα υβριδια και χρυσοψαρα σε μια τρυπα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ρε θας τρελλάνεις ή δεν διαβάζεις σωστά ? Μιλάς για κατεψυγμένες τροφές ενώ είπαμε να ταίζεις λίγο επειδή με το φάρμακο έχεις καταστρέψει την βιολογία σου ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
οκ καταλαβα οποτε το βραδυ ξανα αλλαγη νερου και sera nitrivec...τι αλλες μετρησεις να κανω τωρα εκτος απο ph και αμμωνια?
|
|
||||
|
||||
![]()
και Νο2 και Νο3 για να δεις αν βοηθάνε τα βακτήρια καθόλου .
|
|
|||
|
|||
![]()
OK ΧΡΗΣΤΟ θα κανω πληρη αναφορα το βραδυ..
------------------------- πηρα και No2 kai No3 περιμενω να παω σπιτι να μετρησω!!!!θα σας στειλω τις μετρησεις το βραδυ... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη orfanos : 15-01-09 στις 18:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Υποψιν το αλατι δεν ενδεικνυται για γατοψαρα και τετρας.
Επισης καποια φαρμακα ειναι πολυ ισχυρα για ψαρια σαν τους κλοουν. Να διαβαζουμε τις οδηγιες των φαρμακων πριν τα παρουμε (οι πετσοπαδες δεν ειναι υποχρεωμενοι να τα ξερουν ολα) ![]() Καλη συνεχεια.
|
|||
|
|||
![]()
delta τους κλοουν τους εχασα ολους...παραμενει η αμμωνια στο 0,5 με τελευταια μετρηση πριν απο λιγο...θερμοκρασια στους 30..ολα τα αλλα ψαρια φαινονται καλυτερα και στην τροφη πεφτουν με λαιμαργια..συνεχισα και σημερα με sera nitrivec..to πρωι θα ξαναμετρησω...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θόλωσε το νερό λόγω ανακατοσούρας του υποστρώματος | STAMATIA | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 02-06-08 12:41 |
Πρόβλημα διακόσμησης λόγω ενυδρείου! | xxone_17 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 13-03-08 01:39 |
Χάσιμο χρώματος ψαριών λόγω ύπνου;;;; | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 06-04-07 21:45 |
Αλάτι | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 09-08-04 04:42 |
Αλάτι ? ? ? | kassianhv | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 02-10-03 21:43 |