|
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω οτι η tunze ψιλοαργεί λίγο να «κοκαλώσει». Εγώ χρησιμοποιώ μια κόλλα της bison. Πιο φθηνή και την βρίσκεις παντού.
Τις εφίλες εγώ τις σφηνώνω στο βράχο έτσι ώστε να μην κουνιέται καθόλου και μπορεί να βάλω και λίγο κόλλα περιμετρικά, να πιάσω κορμό και βράχο. Αυτό που θόλωσε όλο το ενυδρείο δεν είναι καθόλου καλό. Όσο και safe να είναι η κόλλα δεν πρέπει να συμβεί αυτό. Συνιστώ μπόλικο άνθρακα και γρήγορα… Και πάντα λίγες κολλήσεις την φορά... ποτέ όλο το σωληνάριο και πολλές κολλήσεις.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτη την στιγμη την εχω σφηνωσει σε ενα βραχο καπου ψηλα και εχουν ανοιξει και τα 6 τα ``κλαδια`` της αλλα φοβαμαι για το φως μην την επηρεάσει.Θα δουμε το απογευμα.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν ειναι χαλασμενη γιατι δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει κολλα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο εγώ έχω 2 εφύλιες.Η μία είναι κολλημένη σε βράχο (με κλίση) και η άλλη πάνω σε βραχάκι και ακουμπάει στον αραγωνίτη.Τα lps γενικά θέλουν μέτριο φωτισμό και κυκλοφορία.Αν στο σημείο που την έχεις βάλει είναι έτσι άστην εκεί.Όσο πιό πολύ της αλλάζεις μέρος τόσο την στρεσάρεις.Η κόλλα που πήρες όντως αργεί πολύ να σφίξει.Και τέλος κατα την γνώμη μου αν την κολλήσεις πάνω σε βραχάκι θα σε περιορίσει στις επιλογές τοποθέτησης , εκτός αν την έχεις μονιμα στον αραγωνίτη
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τελικα την σφηνωσα σε ενα βραχο προσωρινα αλλα ειδα οτι εκει της αρεσε μιας και εχει ανοιξει για τα καλα.
![]() Ανοιγει περισσοτερο οταν εχω και τα αλλα φωτα ανοιχτα. Επισης εκτος απο την εφυλια ειχε αγοραστει και αυτη η τραχυφυλια ![]() η οποια οταν την ταιζω γαριδες ανοιγει το στομα της και τις τρωει και το βραδυ βγαινουν και καποια μικρα πλοκαμια γυρω -γυρω της. οριστε και μια προχειρη φωτογραφια για να δειτε τις θεσεις τους γιατι ακολουθουν ερωτησουλες: ![]() 1η) Η τραχυφυλια ειναι ακομα μικρη και δεν εχει δωσει α χρωματα της.?(φωσφορίζει με την ακτινικη αλλα μεχρι εκει.) υποτιθεται οτι ειναι πρασινη.. 2η) Να αφησω την εφυλια εκει που ειναι ? Η' επειδη εινι σαν Γ να την γυρισω στο πλαι? 3η)Παρατηρησα οτι οι ζωοανθεσες δεν ανοιγουν και παραμενουν κλειστες τον τελευταιο καιρο. 4η) Ξερεις κανεις πως κοβεται το σαρκοφυτο,γιατι στο τελος θα πιανει ολο το ενυδρειο? ![]() 5η) Και κυριοτερο.Εχω προβλημα με το βελιφερουμ.Δεν μπορω να βαλω αλλο τανκ μικροτερο απο αυτο.Εχει κανει κομμα με τον ΦοξΦεϊς και ηδη σκοτωσαν 2 τανκ.Την μια φορα ενα πυροφερους και μετα στο φτερο εναν μικροτερο μπλου-τανκ. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καποιος!!! μια βοηθεια!!!!!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
1. Δεν έχει σημασία που είναι σχετικά μικρή… Τα χρώματα των κοραλλιών (γενικά) εξαρτώνται και από την τροφή τους, φωτισμό, χημεία νερού.
2. Ναι καλύτερα είναι να την γυρίσεις. 3. Που είναι δεν τις βλέπω! 4. Δεν είχα ποτέ και δεν ξέρω. Απ΄ ότι έχω ακούσει είναι σχετικά εύκολο… Στη θέση σου θα το έδινα όλο…. ![]() 5. Πρέπει να προσέξεις να είναι reefsafe. Πόσα λίτρα έχεις?
|
|||
|
|||
![]()
τα λιτρα ειναι περιπου 300 κατι.
οι ζωοανθους ειναι οπως βλεπεις το ενυδρειο στην τελευταια φωτο μπροστα-κατω αριστερα, στην ανεμωνη μπροστα. Οσο για την εφυλια ευχαριστω για τις συμβουλες.Θα πεσει τορνος σημερα σε βραχο για την βαλω. μια αλλη ερωτηση.Επειδη ειναι καταληγει σε 5 κοματια (αρχιζει ενας σκελετος και καταληγει σε 2 σκελετους σαν V )μπορω να κοψω τον σκελετο της στην αρχη του κατω-κατω για να την χωρισω και αυτην? Επεσε φτωχια και προσπαθω να διπλασιασω τα κοραλια στο ενυδρειο ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|