|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
κιχλιδοενυδρείο (My Fishes)
1o ενυδρείο 200lt 2o ενυδρείο 100lt
1.channa pulchra 1. Flowerhorn (killer) 1.crenicichla xingu orange 1.revulatus 1.heickelli 1.texas 1.firemouth 1.severus 1.frontosa 2.lepurinus 1.pleco leopard περιμένω σχόλια. |
|
|||
|
|||
Εμπειρια πολυ καλη, αλλά για αυτα τα ψαρια θες χαλαρα άλλα 1000 λιτρα...μην πω για συμβατοτητες...
Για το flowerhorn διαβασε εδω http://www.tolibra.com/test/DyedFish.htm |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
μπαίνουν σε 1 μήνα σε 640 λίτρα. πιστεύω να είναι καλά. τα έχω μάθει σε μικρή σκληρότητα και ειναι πολύ καλά τα ψάρια. τώρα για το flowerhorn τουλάχιστον δεν είναι βαμμένο!!! τώρα ότι είναι από πολλές διασταυρώσεις δε με χαλάει καθόλου. τέτοια ψάρια με τέτοια νοημοσύνη μακάρι να υπήρχαν. ευχαριστώ για το σχόλιο. |
|
|||
|
|||
Τη φροντοζα και τα κεντρικης Αμερικης πως τα εχεις μαθει σε μικρη σκληροτητα?
|
|
|||
|
|||
πέρνω ψάρια από ενα δίκο μου ατόμο σε pet shop και είχε σκληρότητα στις φροντόζες 725. το ξέρω ότι οι ταγκανίκες 8έλουν 1400-2000 αλλά το γουστάρω σαν ψάρι γι αύτο και είναι μέσα στα αμερικάνικα. και να φανταστείς μολίς χθες το έβαλα μέσα. Αν και περίμενα άθλια συμπεριφορά της φροοντόζας και τρώει και δεν κρύβεται.
|
|
|||
|
|||
Τα εχεις καιρο τα ψαρια αυτα?
|
|
|||
|
|||
το firemouth είναι το πιο πρόσφατο πριν κανένα μήνα το πήρα και το pulchra
όλα τα άλλα τα έχω 6 μήνες. τα πήρα από 6-7 cm το καθένα και όλα τώρα έχουν φτάσει από 14cm και πάνω. ο flowerhorn 25cm. εσύ τι ψάρια έχεις? |
|
|||
|
|||
Το να παρουσιαζεις ενα μικρο ενυδρειο με σκαφανδρα και με μεγαλες κιχλιδες μη συμβατες μεταξυ τους απο καθε αποψη, απεχει πολυ απο το σκοπο του φορουμ, που ειναι να προσφερουμε στα ψαρια μας οσο δυνατον καλυτερες και πιο κοντα στο περιβαλλον τους συνθηκες.
Προφανως δεν θα συμφωνησεις οτι ουτε στα 640 λιτρα θα βελτιωθει η κατασταση, οποτε εγω δεν εχω αλλο σχόλιο να κανω. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
απλά το είχα και αλλιώς διακοσμημένο αν σε ενδιαφέρει. αλλά θα ήθελα να δω και το δικό σου ενυδρείο αν γίνεται. φιλικά Χρήστος |
|
|||
|
|||
Ειναι ολα στην ιστοσελιδα μου στην υπογραφη μου.
|
|
||||
|
||||
Η φροντόζα βλέπω εχει πιάσει γωνία και καθρεπτίζεται..........ετσι τουλάχιστον δεν νιώθει μοναξιά
|
|||
|
|||
το είδα και από ότι κατάλαβα έχεις μεγάλη εμπειρία στα φυτά.
αλλά τα ψαράκια σου είναι φιλήσυχα και για κοινωνικό ενυδρείο. πάντως μπράβο για το βραβείο. αλλά πιστεύω ότι δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για το δικό μου ενυδρειο μέχρι να δεις το μεγάλο που ετοιμάζω τώρα απλά μπήκα στο forum και ήθελα κάτι να δείξω τα λέμε ------------------------- Παράθεση:
ωραίο ψαράκι αν και δε κοάει με τα άλλα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη cichlidakias : 12-03-08 στις 19:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|||
|
|||
Ελα παππου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου...
Φιλε μου απ'οτι φαινεται εισαι πολυ φρεσκος στο χωρο, υπαρχουν ατομα εδωμεσα που εχουν τα χρονια σου σε εμπειρια. Το οτι διεθεσες καποια ποσα σε εξοπλισμο και ψαρια δεν ανταμοιβει το αποτελεσμα. Διαβασε, διαβασε κι αλλο και θα δεις τα λαθη σου. Μαθε επισης να ακους κιολας, δε στα λεει κανεις για κακο εδω, αντιθετα. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
δεν πιστευω οτι υπηρξε "υφακι" στις απαντησεις που πηρες...
εξαλλου ο γραπτος λογος δε μπορει να μεταφερει τη χροια του προφορικου..οποτε ουτε και τα υπονοουμενα....αν υπαρχουν... εδω οι συμβλουλες δινονται καλοπροαιρετα και το αν θα τις ασπαστεις η οχι ειναι δικη σου επιλογη...οταν παρουσιαζουμε κατι για να το δουνε οι αλλοι αυτοματα τους δινουμε το δικαιωμα να εκφρασουν αποψη..οπως θελει ο καθενας η οπως ξερει ..δε χρειαζεται νομιζω περαιτερω εκταση... απλα θα πω πως αφου το ενυδρειο σου ειναι σε ενα μεταβατικο σταδιο για κατι μεγαλυτερο και πιο σωστο...μαλλον δε χρειαζοταν η παρουσιαση του μεταβατικου αυτου σταδιου...(οπως κι εγω δε παρουσιαζω ακομη γιατι δεν εχει μπει ολος ο εξοπλισμος και δεν εχει "τρεξει" ακομη αρκετα) περιμενουμε να παρουσιασεις ενα ενυδρειο οπως το υποσχεσαι...καλο στησιμο!! φιλικα...
|
||||
|
||||
Αν θελεις πες μου ποιο ειναι το πετ σοπ που μεταλάσσει της αφρικάνες?
Εστω με πμ.... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Αλλα απο την αλλη, επειδη εσυ το γουσταρεις σαν ψαρι,αλλα αδιαφορεις για το κατα ποσο θα συμβιωσει με τα αλλα ψαρια ή κατα ποσο περνάει καλα,μην στραβωνεις με τα σχολια των παραπανω οι οποιοι γουσταρουν και αυτοι να σου κανουν καποιο σχολιο. |
|
||||
|
||||
Σίγουρα ο φίλος μας θέλει διαβασματάκι για να δεί τα λάθη του και να διαμορφώσει ΑΠΟΨΗ για τα ενυδρεία και τους οργανισμούς που φιλοξενεί...
"Keep Reading () " !!! ΥΓ: Τα πολλά χρόνια ενασχόλησης, ΔΕΝ κάνουν τον "σωστό" και "έμπειρο" χομπίστα, όπως "τα γένια ΔΕΝ κάνουν τον παπά" !
|
|||
|
|||
Παράθεση:
συμφωνώ. απλά υπάρχουν οι χομπίστες και ρομαντικοί του είδους. και εγώ ρομαντικός δεν είμαι. |
|
||||
|
||||
το να μαζευεις οποιο ειδος σου αρεσει σε ενα ενυδρειο σε κανει συλλεκτη χομπιστα με τιποτα
|
||||
|
||||
Δεν χωράει και πολύς "Ρομαντισμός" σε αυτό το χόμπυ όταν μιλάμε για συμβίωση οργανισμών... Οι απόψεις των παραπάνω, κατετέθησαν είτε λόγω εμπειρίας είτε λόγω βιβλιογραφικής γνώσης. Υπόψιν οτι μερικοί εξ αυτών έχουν επιτύχει διατήρηση και ακόμη και αναπαραγωγή μερικών ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΩΝ και υπό εξαφάνιση ειδών Κιχλίδων που ούτε καν τις γνωρίζαμε οι υπόλοιποι και είναι ενεργά μέλη Συλλόγων και forum του εξωτερικού...
|
||||
|
||||
Μην πυροβολειτε τον χομπιστα!!!!
|
|
||||
|
||||
παντως εγω παιδια δεν ειδα κανενα ενδιαφερων απο τον φιλο μας οσο αφορα την συμβιωσει των ειδων κικλιδας που εχει μεσα στα ενυδρεια του παρολο που τα ενυδρεια του τρεχουν 6 μηνες και κατα τα λεγομενα του.Η κριτικη που σου εκανε ο ΤΟΛΙΣ φιλε ηταν πολλη ηπιας μορφης και ηταν σε πολλη καλο πνευμα, προσπαθησε να σου περασει το μηνημα οτι το καθε ειδος ψαριου εχει και τις δικες του συνηθειες διατροφης, αναπαραγωγης,συνθηκες νερου ph kh gh και πολλες αλλες παραμετρους που εμεις οι <<ρομαντικοι>> παρατηρουμε και μετραμε σχεδον καθε μερα στα ενυδρεια μας. Στο διαταυτα πρεπει να διαβασεις πολλη οπως καναμε ολοι μας κανενας δεν τα εμαθε σε μια νυχτα μεσα. Εισαι μελος μιας μεγαλης παρεας που εχει σκοπο να διαδοση το χομπι και οχι να πουλα πνευμα και υφακι οπως ειπες πρωτητερα.Προσπαθησε να εκμεταλευτης την πειρα και το μεγεθος των πληροφορειων που δινει αυτο το forum και να εισαι σιγουρος οτι θα γινουμε πολλη καλοι φιλοι
φιλικα chris 129
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Είναι πολύ νωρίς (οι έξι μήνες δηλαδή) για να βγάζεις τέτοιου είδος συμπεράσματα. Η εμπειρία μας έχεις δείξει ότι μια τέτοια περίπτωση επιφυλάσσει μελλοντικά μόνο προβλήματα, είτε αυτά είναι προβλήματα συμβίωσης, επιθετικότητας, διατροφής, κοκ.
Ο σωστός τρόπος θα ήταν να έχεις ένα πραγματικά μεγάλο ενυδρείο (μην ξεχνάς πως όλα σου τα ψάρια μεγαλώνουν με τρομερό ρυθμό) και μόνο λίγες από τις προαναφερόμενες κιχλίδες, συγκεκριμένα μόνο κάποιες που προέρχονται από την ίδια περιοχής (στη φύση) και θα μπορούσαν να συμβιώσουν μεταξύ τους. Επίσης, όλες οι παραπάνω κιχλίδες έχουν ανάγκη να ζουν σε ζευγάρια και όχι μόνα τους (σαν είδος). |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Σήμερα έβγαλα τη φροντόζα και τους δύο λεπουρίνους και έβαλα ένα μπραζιλιένσις!!! |
|
||||
|
||||
υφακι?? δεν νομιζω.
φιλες και φιλοι μια μικρη παραθεση στα προηγουμενα.
η μικρη μου εμπειρια στο χωρο με εβαλε σε ενα αδιακοπο ψαξιμο και διαβασμα σε σημειο να σπαταλαω πολυτιμο ελευθερο χρονο,σε σημειο να εχω γρινια απο τη συζυγο,μετα απο αρκετη ωρα πλοηγησης και ψαξιματος παντου, καταλαβα οτι το συγκεκριμενο site οχι μονο υφακι και ειρωνια δεν ειχε (σε συγκριση με καποια αλλα),αλλα και ενδιαφερον εδειχνε και καλοπιστες απαντησεις-συμβουλες παρειχε. δειχνει ακομα να μην σκεφτεται το πιθανον οικονομικο κοστος περνωντας το μερος των αναγνωστον του, βλ. WATTER INN. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ!! |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Εδώ σου λέμε ότι κάτι πρέπει να κάνεις (ή στήνεις άμεσα πολύ μεγαλύτερο ενυδρείο ή βγάζεις τα ψάρια που έχεις και βάζεις συμβατά για τα λίτρα που έχεις) αλλιώς θα έχεις προβλήματα, και συνεχίζεις να κάνεις λάθος κινήσεις (βλ. μπραζιλιένσις). |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
kribs και dither fishes | Πάνος | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 10 | 19-02-08 02:40 |
Marine fishes by Scott Michael | manosdr | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 0 | 26-06-05 22:46 |
Anemone fishes and their host sea anemones by Fautin & A | manosdr | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 0 | 26-06-05 22:05 |
Sound-Producing Fishes | mikenuke | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 03-03-04 02:01 |
number of fishes | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 17:27 |