|
|
|||
|
|||
![]()
Ολα καλα τα ειπατε με το επιπλεον φωτιστικο και τα εξτρα φλαπ.
Ομως δεν κανουν στον φιλο μας pipi διοτι αυτα ειναι για ενυδρειο απο 50 ποντους και πανω, αν δεν κανω λαθος ο φιλος μας εχει το ΡΙΟ 180 (δηλαδη 40 ποντους πλατος). Αν μπορει να ξεπεραστει με καμια πατεντα το προβλημα αυτο θα ηθελα και εγω να μαθω διοτι εχω και εγω το ΡΙΟ 180 και με ενδιαφερει να κανω κατι αναλογο. |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλε μου εχεις δικιο.
Αυτο ,δεν κανει ουτε για σενα φιλε orck,αφου το ΡΙΟ240 εχει 40 cm πλατος. Και δυστυχως ουτε και για ενα ιδιο ενυδρειο που σκεφτομουν να βαλω ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε ενα δεύτερο φωτιστικό της juwel ακριβώς το ίδο που έχουμε τώρα και μετα να κόψουμε τα καπάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να φτιάξουμε 3 κομμάτια και να καλύψουμε τα κενα? Μου φαίνεται το φωτιστικό της juwel είναι και φθηνότερο απο το παραπάνω.
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα και παλι
Το πλατος(εσωτερικα) του RIO180 ειναι 39εκ.Το πλατος του φωτιστικου ειναι 8εκ στο καπακι και 7 ο κορμος..Το πλατος των καπακιων ειναι 16εκ.συνολο 40εκ.Αν βαλεις ενα ακομα φωτιστικο της juwel,θα πρεπει να κοψεις 4εκ απο το ενα καπακι και αλλα 4εκ. απο το αλλο.αυτα τα καπακια τα βαζεις μεταξυ των 2 φωτιστικων.ομως επιδη ακουμπουν σε 3 πλευρες και το ανοιγμα 100εκ ειναι μεγαλο,ενδεχεται να πεσουν μεσα.οποτε στο κεντρο και μεταξυ των 2 φωτιστικων κανεις μια "γεφυρα"9εκ για επιπλεον στηριξη.Στα αλλα 2 κανεις νεα κοψιματα για να μπουν στα φωτιστικα.και το χερουλακι παραμενει μπροστα.Να υπολογιζεις βεβαια οτι για την συντηρηση θα πρεπει να βγαινει το ενα για να μπαινει χερι.Αν θες να αναβουν μαζι περνει ενα Τ και τα βαζεις τα 2 σε ενα χρονοδιακοπτη.αν θες ξεχωριστα αγοραζεις αλλον ενα.Οταν αναψουν με μιση ή μια ωρα διαφορα τους ερχεται πιο γλυκα η μερα και η νυχτα. Η αλλη επιλογη πας και περνεις ετοιμα. Μικρος |
|
||||
|
||||
![]()
Εύστοχη η παρατήρηση των φίλων παραπάνω σχετικά με το συνολικό πλάτος και πολύ πιθανόν όντως να μην ταιριάζει.
Όμως, από την άλλη πλευρά αν κοιτάξετε στο site της juwel θα δείτε ότι δεν υπάρχει ενυδρείο μήκους 100 εκατοστών με πλάτος 50 σε καμία παραλλαγή. Τότε γιατί το δίνει ?? Εκτός αν το πουλάει ως έξτρα φωτισμό ΓΙΑ ¶ΛΛΑ ενυδρεία αλλά όχι για τα δικά της, κάτι για το οποίο η juwel δεν μας έχει συνηθίσει... όλα της τα εξαρτήματα αφορούν τα δικά της προϊόντα. Πάντως εγώ θα στείλω ένα mail στη juwel σχετικά με το θέμα και αν πάρω απάντηση θα σας διαφωτίσω. Τώρα, αν κάποιος φίλος έχει απάντηση στο ερώτημά μου ας τη μοιραστεί μαζί μας. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω αναβαθμισει το δικο μου καπακι και το εχω οπως φαινεται στις φωτογραφιες.Σαν εργοστασιακο ειναι το αποτελεσμα, με εξαιρεση τις βιδες που φαινονται απο μπροστα, αλλα εχω καλυψει με μαυρη σιλικονη.Οι συγκεκριμενες αυτες που δεν εχουν καλυφθει με σιλικονη αλλα εχουν βαφτει με μαυρο μαρκαδορο.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια κατασκευη αλλα δεν ειναι rio
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμός σε Juwel Rekord 70 | xontros | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 21-02-08 07:56 |
Φωτισμός | theodor72 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 03-01-08 09:54 |
Φωτισμός στο Juwel Rio 125 lt | gfdimopo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 20-12-07 15:49 |
Φωτισμός | giagligian | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 10-09-07 23:53 |
φωτισμός | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 18-05-06 11:46 |