Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από JimiDS
Ναι...αλλά (εγώ προσωπικά δεν έχω ΑΟ) απ' ότι έχω δεί μετά την ΑΟ περνάς το νερό και από αντιχλώριο (κάποιοι και από ενεργό άνθρακα αν δεν κάνω λάθος......) Από αυτή τη ταλαιπωρία σε γλιτώνει η συγκεκριμένη συσκευή... Για μένα αποτελεί μονόδρομο γιατί στην Κύπρο (λόγω λυψειδρίας  ) δεν έχουμε την ευχαίρια να πετάμε 75% του νερού για να παίρνουμε ένα 25% που θα μπαίνει στο ενυδρείο...(προσωπικά ήθελα μόνο να βεβαιωθώ ότι θα ήταν ασφαλές για νερό ενυδρείου για προσωπική χρήση) Όσο για τα 600Ε θα σκεφτόμουν ότι είναι αγορά της μίας φοράς με εγγύηση εφ'όρου ζωής σε αντίθεση με τα "περιφεριακά" της ΑΟ αλλά εξακολουθεί να υφίσταται το μειονέκτημα του ρεύματος...Περι ορέξεως λοιπόν.... 
|
Το νερο της ΑΟ ΔΕΝ το περναμε απο αντιχλωριο, αλλα (προαιρετικα απο δευτερο φιλτρο ανθρακα και οχι οταν προκειται για ενυδρειακη χρηση).
Τωρα για το προιον που αναφερεις, αμφιβαλλω οτι λειτουργει με αποσταξη, και δεν λεει και πως λειτουργει.. Λεει ομως οτι χρησιμοποιει ανθρακα, αρα για αρχή εχει και αυτό αναλώσιμα. Επισης λεει οτι ξαναπροσθετει μεταλλικα αλατα, (κατι που χρειαζεται μεν για ανθρωπινη καταναλωση, αλλα σε ενυδρειακή χρήση μαλλον θα περιπλεξει την κατάσταση δε). Επισης αυτά τα αλατα που προσθετει απο καπου προερχονται.. Ειναι βεβαιο οτι εχει και αλλα αναλωσιμα και για αυτά τα άλατα.
Επισης τα 18 TDS που μετρησες (as NaCl ? as CaCo3?) ειναι ενδεικτικά μεν ενός γενικά μαλακού νερού, αλλά χρειαζομαστε και μετρηση GH/KH καθοτι και αυτή η σχέση ειναι κρίσιμη οταν θέλουμε να "παιξουμε" με το νερό.
Οσο για τα απονερα της ΑΟ, εκτος του οτι κανουν για ποτισμα, ξεπλυμα, καζανακι κλπ, ειναι ενα φυσικως ανακυκλωμενο "αποβλητο" με μηδενική περιβαντολογική επιβαρυνση. Σιγουρα οταν το νερό ειναι λίγο πρεπει να κανουμε οικονομια, αλλά αν δεις ποσο νερό θελει ενα παρτερι με γκαζον, το ξανασυζηταμε.
Στην τελική, αφου την εχεις τη συσκευή και βγάζει σαφώς καλυτερο νερό απο την βρυση, τοτε φυσικά και να τη χρησιμοποιησεις... Ακομα καλυτερα αν επιλεξεις ψαρια που θελουν σκληρό νερό τοτε δεν χρειάζεσαι τιποτε απο ολα αυτά ουτως ή αλλως....
Ομως στα 600Ε + κοστος αναλωσιμων + σαφως χαμηλοτερη ποιοτητα νερού η αντιστροφη οσμωση οπως και να το κανουμε παραμενει η κορυφαια λυση για ενυδρειακή χρήση, οπου χρειαζομαστε μαλακό νερό.