Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 23-12-07, 11:30
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

Νιωθω λιγες ενοχες, γιατι εχω κανει τον abrous να νιωθει απογοητευμενος...
(καθοτι εχει φτιαξει πλακετα ηδη.....) αλλα η συζητηση παραμενει ενδιαφερουσα.....
Ο λαος θελει modular λοιπον. Το κραταμε αυτό.
Να ελεγχει και πανω απο ενα ενυδρεια χμμ... και αυτό ενδιαφερον.
Πως ακουγεται μια multiprocessor κατασκευή με διαφορα modules ενωμενα μεσω i2c ή ισως και CanBus... (τσιμπιστε με να ξυπνησω..)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-07, 15:06
mpampis 1969 Ο χρήστης mpampis 1969 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: χαλκιδα
Προεπιλογή

Μηπως ομως κανοντας το περισσοτερο περιπλοκο γινει πιο ακριβο και πιο απομακρο στους πεερισσοτερους ενυδρειοφιλους εκτος αν η κατασκευη δεν απευθυνετε σε αυτους.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-07, 15:35
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

αναρωτιεμαι εχει αναπτυξει κανεις κατι παρομοιο σε καποιο ξενο φορουμ;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-12-07, 20:26
Iznogoud Ο χρήστης Iznogoud δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
αναρωτιεμαι εχει αναπτυξει κανεις κατι παρομοιο σε καποιο ξενο φορουμ;
Ναι!

http://compudoc97.com/SWNDIY3.html Μέρος 1ο

http://compudoc97.com/SWNDIY3pr.html Μέρος 2ο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-12-07, 06:03
PanosII Ο χρήστης PanosII δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Londino
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PanosII
Προεπιλογή

χρονιά πολλά... υγειά και ευτυχές το νέο έτος με ενα aquarium controller DiY project να μας βρει ελπίζω.
Παιδες εγω εχω χρονο στην διάθεση μου, εαν κατι περνά απο τα χερια μου θα ήθελα να βοηθήσω ωστε να προχωρηση αυτη η κατασκευή (μονο που απο γλώσσες άσχετος)
Πανος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-07, 00:10
Το avatar του χρήστη abrous
abrous Ο χρήστης abrous δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν.Ηρακλειο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην abrous
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mpampis 1969 Εμφάνιση μηνυμάτων
Μηπως ομως κανοντας το περισσοτερο περιπλοκο γινει πιο ακριβο και πιο απομακρο στους πεερισσοτερους ενυδρειοφιλους εκτος αν η κατασκευη δεν απευθυνετε σε αυτους.
Αυτο ακριβως προσπαθω να αποφυγω. Η αρχικη μου σκεψη μιας και μιλαμε για χομπιστες του ενυδρειου ηταν ακομα και συμβατικη πλακετα και οχι SMD. Σχετικα με το modular της υποθεσης, φοβαμαι οτι θα κανει την αναπτυξη του κωδικα ακομα δυσκολοτερη με αποτελεσμα να μην τελειωσουμε ποτε . Η αποψη μου ειναι να μεινουμε σε αυτες τις βασικες λειτουργιες που περιεγραψα στην αρχη με προσθετο το TDS και Redox που ειπε ο Netblues, κρατωντας για την ωρα την επεκτασιμοτητα που δινει η σειριακη θυρα και η θυρα SPI.Μπορει παντα να φτιαχτει κατι πιο εξελιγμενο στο μελλον αν δουμε οτι αυτο παρουσιαζει ενδιαφερον. Εχω βαλει σαν στοχο στο προσεχες διαστημα να τελειωσω το κοματι των μενου, να κανω τις απαραιτητες μετατροπες για να μπορει να δουλεψει ο bootloader, και να κανω το port σε AVR gcc και ενα σχετικο συμαζεμα ωστε να μπορεσω να δωσω τον κωδικα σε οποιον ενδιαφερεται να βοηθησει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-07, 15:08
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

θα με ενδιεφερε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μια εκδοση μη SMD (για να μπορεσω να το κανω με το κολητηρι μου)

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση
οι 5 γενικης χρησης I/O θα μπορουσαν πχ οι 3 να γινουν εισοδοι για να ανιχνευουν την σταθμη του νερου και μια εξοδος για να δινει εντολη σε μια αντλια να ριχνει νερο για την αναπληρωση (με χρονοκαθυστερηση, μολις πεσει κατω απο ενα οριο να δουλευει η αντλια 5 δευτερολεπτα η μεχρι να ανιχνευσει νερο στο πανω ηλεκτροδιο)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-12-07, 15:35
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
θα με ενδιεφερε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μια εκδοση μη SMD (για να μπορεσω να το κανω με το κολητηρι μου)

θα ηθελα να κανω μια ερωτηση
οι 5 γενικης χρησης I/O θα μπορουσαν πχ οι 3 να γινουν εισοδοι για να ανιχνευουν την σταθμη του νερου και μια εξοδος για να δινει εντολη σε μια αντλια να ριχνει νερο για την αναπληρωση (με χρονοκαθυστερηση, μολις πεσει κατω απο ενα οριο να δουλευει η αντλια 5 δευτερολεπτα η μεχρι να ανιχνευσει νερο στο πανω ηλεκτροδιο)

Οι 5 γενικης χρησης εισοδοι μπορει να κανουν οτιδηποτε αρκει να υπαρχει γραμμενος ο σχετικος κωδικας. Το να υπαρχουν ομως μενου που να μπορουν να περιγραψουν ολες τις πιθανες λειτουργιες ειναι αδυνατον. Για να γινει κατι τετοιο θα χρειαζοταν το controller να μπορει να εκτελει scripts οπως τα PLC ωστε ο καθενα να μπορει σχετικα ευκολα να συμπεριλαβει τις λειτουργιες που θελει. Αυτο ομως ειναι μια αλλη ιστορια. Αυτο που θα μπορει σιγουρα να γινει ειναι να προσθεσεις μονος τις λειτουργιες που σε ενδιαφερουν τροποποιοντας τον κωδικα. Γιαυτο αλλωστε και μιλαμε για open source project ...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 15-01-08, 13:30
Member

Προεπιλογή

Γεια και χαρα,
Δοκιμασα εναν απλο scheduler και παιζει μια χαρα.
Τελικα πηρα DS1820 για τη θερμοκρασια. Αν καποιος συναδελφος εχει προχειρο κανενα 1-Wire interface module θα βοηθουσε πολυ γιατι ο χρονος ειναι λιγο πιεσμενος με το νεο ετος ... Δυσκολοι καιροι για open projects ...

Φιλικα

Αγγελος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-01-08, 17:24
Το avatar του χρήστη kill_bill
kill_bill Ο χρήστης kill_bill δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

Δεν ξερω αν εχει ξανα αναφερθει καπου, αλλα υπαρχει ενα γνωστο windows προγραμμα το οποιο εκμεταλλευεται 1)X10 για φωτα (αρα θα μπορει να συνδεθει και οτιδηποτε εχει να κανει με ρευμα) και 2)καποιο data acquisition board για water quality tests. Σιγουρα δεν ειναι opensource, αλλα πιστευω θα βοηθουσε καπου/καπως στο diy project μια γρηγορη ματια.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-12-09, 14:14
manosek Ο χρήστης manosek δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Περιστερι
Προεπιλογή

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ.ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ.ΥΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ Η ΚΑΤΙ ΣΕ ΤΥΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-12-09, 19:17
manosek Ο χρήστης manosek δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Περιστερι
Προεπιλογή

Καλησπερα και χρονια πολλα σεολους κατι ποιο περιπλοκο σκευτικα εναν controler που να μπορει να ελενχει τα παντα στο ενυδριο και να δινει ενδιξεις επισης για ολα (και για θαλασσινο αλλα και γλυκο) (σταθμη νερου,θερμοκρασια,αγωγιμοτητα,ph,kh,no3,no2,fe,po4 ,cu,gh,nh3/nh4,cl,o2,κτλ)και αναλογος να υρχει και το αναλογο alarm.Να συνδαιεται με το laptop και on line για παρακολουθιση απο αποσταση.Ετσι με ολες αυτες τις πληροφοριες γλυτονουμε ολα τα τεστ και εχουμε τον απολυτο ελενχο του ενυδρειου μας απο παντου.Τι λετε μπορουμε να κανουμε κατι?Υπαρχει καποια βοηθεια για ολο αυτο?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης

Δικαιώματα - Επιλογές