|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Νιωθω λιγες ενοχες, γιατι εχω κανει τον abrous να νιωθει απογοητευμενος...
(καθοτι εχει φτιαξει πλακετα ηδη.....) αλλα η συζητηση παραμενει ενδιαφερουσα..... Ο λαος θελει modular λοιπον. Το κραταμε αυτό. Να ελεγχει και πανω απο ενα ενυδρεια χμμ... και αυτό ενδιαφερον. Πως ακουγεται μια multiprocessor κατασκευή με διαφορα modules ενωμενα μεσω i2c ή ισως και CanBus... (τσιμπιστε με να ξυπνησω..) |
|
|||
|
|||
![]()
Μηπως ομως κανοντας το περισσοτερο περιπλοκο γινει πιο ακριβο και πιο απομακρο στους πεερισσοτερους ενυδρειοφιλους εκτος αν η κατασκευη δεν απευθυνετε σε αυτους.
|
|
|||
|
|||
![]()
αναρωτιεμαι εχει αναπτυξει κανεις κατι παρομοιο σε καποιο ξενο φορουμ;
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://compudoc97.com/SWNDIY3.html Μέρος 1ο http://compudoc97.com/SWNDIY3pr.html Μέρος 2ο |
|
|||
|
|||
![]()
χρονιά πολλά... υγειά και ευτυχές το νέο έτος με ενα aquarium controller DiY project να μας βρει ελπίζω.
Παιδες εγω εχω χρονο στην διάθεση μου, εαν κατι περνά απο τα χερια μου θα ήθελα να βοηθήσω ωστε να προχωρηση αυτη η κατασκευή (μονο που απο γλώσσες άσχετος) Πανος |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
θα με ενδιεφερε ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μια εκδοση μη SMD (για να μπορεσω να το κανω με το κολητηρι μου)
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση οι 5 γενικης χρησης I/O θα μπορουσαν πχ οι 3 να γινουν εισοδοι για να ανιχνευουν την σταθμη του νερου και μια εξοδος για να δινει εντολη σε μια αντλια να ριχνει νερο για την αναπληρωση (με χρονοκαθυστερηση, μολις πεσει κατω απο ενα οριο να δουλευει η αντλια 5 δευτερολεπτα η μεχρι να ανιχνευσει νερο στο πανω ηλεκτροδιο) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι 5 γενικης χρησης εισοδοι μπορει να κανουν οτιδηποτε αρκει να υπαρχει γραμμενος ο σχετικος κωδικας. Το να υπαρχουν ομως μενου που να μπορουν να περιγραψουν ολες τις πιθανες λειτουργιες ειναι αδυνατον. Για να γινει κατι τετοιο θα χρειαζοταν το controller να μπορει να εκτελει scripts οπως τα PLC ωστε ο καθενα να μπορει σχετικα ευκολα να συμπεριλαβει τις λειτουργιες που θελει. Αυτο ομως ειναι μια αλλη ιστορια. Αυτο που θα μπορει σιγουρα να γινει ειναι να προσθεσεις μονος τις λειτουργιες που σε ενδιαφερουν τροποποιοντας τον κωδικα. Γιαυτο αλλωστε και μιλαμε για open source project ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια και χαρα,
Δοκιμασα εναν απλο scheduler και παιζει μια χαρα. Τελικα πηρα DS1820 για τη θερμοκρασια. Αν καποιος συναδελφος εχει προχειρο κανενα 1-Wire interface module θα βοηθουσε πολυ γιατι ο χρονος ειναι λιγο πιεσμενος με το νεο ετος ... Δυσκολοι καιροι για open projects ... Φιλικα Αγγελος |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξερω αν εχει ξανα αναφερθει καπου, αλλα υπαρχει ενα γνωστο windows προγραμμα το οποιο εκμεταλλευεται 1)X10 για φωτα (αρα θα μπορει να συνδεθει και οτιδηποτε εχει να κανει με ρευμα) και 2)καποιο data acquisition board για water quality tests. Σιγουρα δεν ειναι opensource, αλλα πιστευω θα βοηθουσε καπου/καπως στο diy project μια γρηγορη ματια.
|
|
|||
|
|||
![]()
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ.ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΙ ΞΕΡΩ ΧΩΡΗΣ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΕΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ.ΥΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ Η ΚΑΤΙ ΣΕ ΤΥΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΜΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα και χρονια πολλα σεολους κατι ποιο περιπλοκο σκευτικα εναν controler που να μπορει να ελενχει τα παντα στο ενυδριο και να δινει ενδιξεις επισης για ολα (και για θαλασσινο αλλα και γλυκο) (σταθμη νερου,θερμοκρασια,αγωγιμοτητα,ph,kh,no3,no2,fe,po4 ,cu,gh,nh3/nh4,cl,o2,κτλ)και αναλογος να υρχει και το αναλογο alarm.Να συνδαιεται με το laptop και on line για παρακολουθιση απο αποσταση.Ετσι με ολες αυτες τις πληροφοριες γλυτονουμε ολα τα τεστ και εχουμε τον απολυτο ελενχο του ενυδρειου μας απο παντου.Τι λετε μπορουμε να κανουμε κατι?Υπαρχει καποια βοηθεια για ολο αυτο?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Digital aquarium controller DYI | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 31-12-09 10:10 |
Discus Project | ΧρήστοςΠ | Δίσκοι | 15 | 19-06-07 07:36 |
DIY Aquarium 700 litra | O Souidos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 29-08-05 07:44 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |