Καλημέρα κ καλή εβδομάδα!
Λοιπόόόν..ένεκα έλλειψης χρόνου για να αγοράσω το τεστ στο υπόλοιπο των ημερών από τότε που ανέβασα το θέμα, μες στο σκ που το κατάφερα αυτό, η τιμή του Kh έδειξε 5. (ακόμα δεν έχω ψάξει στο φόρουμ για τις νορμάλ τιμές του).
Την ίδια ημέρα (Σάββατο) έκανα μέτρηση κ στο Ph κ στα νιτρικά κ παραμένουν τα ίδια όπως ανέφερα στο θέμα αυτό.
Εβγαλα χαλίκι από το ενυδρείο του έριξα ξύδι κ ακουα φόρτε αλλά δεν άφρισε καθόλου.
Η συγκεκριμένη τιμή του Κh = 5 κ του Ph = 8 έχει κάποια σχέση?
Κ τελικά μόνη λύση για χαμηλές τιμές Ph (σε περίπτωση που στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ κ με άλλου είδους ψάρια που οι απαιτήσεις τους σε Ph είναι διαφορετικές) είναι μόνο το Α/Ο?? Δυστυχώς απ'όσο βλέπω η τύρφη δεν δούλεψε στον 1.5 μήνα που υφίσταται.
Κ τέλος μπορεί να κάνω κάτι εγώ λάθος?!?!?! Δεν βάζω τπτ άλλο μέσα στο ενυδρείο πλην του αντιχλωρίου κ κάθε 15-20 μιας ταμπλέτας λιπάσματος (μου είχαν πεί μέλη εδώ να αποφεύγω ο,τιδήποτε σε υγρή μορφή ακόμα κ για το λίπασμα).
??
**Κάτι τελευταίο..η λάμπα που είχα κάηκε (15watt) κ αγόρασα μια νέα. Σκέφτηκα μήπως οι 10 ώρες με τόσα watt (ακόμα κ αν απ'οσο έχω διαβάσει για το συγκεκριμένο ενυδρείο δεν είναι πολλα) θα μπορούσαν να ευθύνονται για τα υψηλά νιτρικά κ ξεκίνησα την αναζήτηση μιας με λιγότερη απόδοση (περί τα 10 δλδ) κ κατά την αναφορά του προβλήματος σε κάποιο κατάστημα μου είπαν πως οι 10 ώρες είναι πάρα πολλές κ πως οι σωστές είναι 5-6. Ισχύει η θεωρία αυτή??? :S
|