|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους,
Πριν απο μία ώρα έκανα μετρήσεις στο νερό .. ΄στην γεννήστρα που έχω το ζευγάρι μου. Το πεχά έπεσε 4 και 4,5 Για να σιγουρευτώ το μέτρησα με το τέστ τηςJBL και το τέστ της SERA. Το ένα έδειχνε 4 και το άλλο 4,5. Τα νιτρικά μου πολύ λίγα και η αμμωνία λίγη και το KH 3. (για αυτά δεν ανήσύχισα γιατι ΄θα έκανα την καθημερινή αλλαγή νερού σήμερα. Με έπιασε πανικός.... μέτρησα το πεχά κατευθείαν απο το νερό απο όσμωσης και είναι 6,5. Τους αφαίρεσα γρήγορα το 70 τοις εκατόν του νερού τους και το πεχά επανήλθε στο 6,5. Γιατί άραγε συναίβηκε αυτό? Pritani δεν έβαλα τύρφη ακόμη γιατί σήμερα σκόπευα να αγοράσω. Τι το προκάλεσε αυτό? Φοβάμαι για την υγεία των ψαριών μου εκεί στο μικρό ενυδρείο...τα ταλαιπωρώ τα καημένα. Μήπως θα ήταν καλύτερα να τα βάλω πίσω στο μεγάλο ενυδρείο? Κάνω κάθε μέρα αλλαγές νερού 50 ή 70 τοις εκατόν..κάνω ότι πρεπει να κάνω.. τι να συμβαίνει άραγε? σας παρακαλώ βοηθείστε με.. πάω και έρχομαι και κάνω συνέχεια τέστ πεχά απο τον φόβο μου... Ευχαριστώ Νόνη
|
||||
|
||||
![]()
α. Σε γεννηστρα δεν πρεπει να υπαρχει ΚΑΘΟΛΟΥ αμμωνια. Βελτιωσε το φιλτρο/ πιο συχνες αλλαγες.
β. Παρε ηλεκτρονικο ph μετρο. Δεν γινεται δουλεια με τα υγρα τεστ αμα θες συνεχεις μετρησεις. Η καλυτερη λυση ειναι ενα pinpoint μονιμα μεσα. γ. Λογικο ειναι με KH 3 να επεσε το Ph... δ. Η μετρηση του ph της οσμωσης δεν εχει καμμια σημασια και ειναι μια τυχαια τιμή. ε. Οι δισκοι ειναι ψαρια που αρεσκονται σε χαμηλό ph ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ οτι οι μεταβολες γινονται ΑΡΓΑ. Πηγαινοντας απο το 4 στο 6.5 σιγουρα ειναι ενας καλος τροπος να τα στειλεις κανονικα.. Καλυτερα ενα KH 4 για σταθεροτητα... ΥΓ Πιστευω οτι το ph 4 που μετρησες ειναι μαλλον λαθος μετρηση... |
|
||||
|
||||
![]()
netblues ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Φοβήθηκα πολύ που μου έγραψες ότι με αυτό που έκανα θα σκότωνα τα ψαράκια μου... Τι να κάνω για να τα διορθώσω όλα? πως να ανεβάσω KH στο 4? για σταθεροτητα... Πως επίσης μπορώ να ανεβάζω το πεχά άμα πάλι πέσει χωρίς να κινδινεύουν τα ψάρια μου? Αλλαγές νερού κάνω κάθε μέρα μια φορά την ημέρα..πρέπει να κάνω περισσότερες? Ευχαριστώ Νόνη
|
||||
|
||||
![]()
Το Kh ανεβαινει ευκολα χρησιμοποιωντας μαγειρικη σοδα. (baking soda) απο σουπερμαρκετ.
Το Ph ανεβαινει αναλογα με το kh. Δοκιμασε το σε νερο οσμωσης πρωτα για να δεις ποση χρειαζεσαι.. Αλλαγες νερου καθε μερα.. Γενικα δεν ειναι κακο, φτανει να μην στρεσαρονται τα ψαρια. Για ενυδρειο γεννηστρα μια ιδεα ειναι να κανεις καθημερινα ενα 30% με καποιον αργο, αυτοματοποιημενο τροπο, με καθαρη οσμωση, προσθετωντας λιγη σοδα για να διατηρειται το KH στο 4, και με λιγα αλατα ανασυστασης ωστε να εχεις ενα gh 2-3 π.χ. http://www.aquaristic.net/tropic-mar...al.html?lang=1 Νομιζω οτι σε μερικες μερες το φιλτρο θα στρωσει πληρως ωστε να μην εχεις αμμωνιες.. Απο κει και περα, χρειαζεσαι τοσες αλλαγες ωστε τα νιτρικα να ειναι κατω απο 10ppm... ισως και λιγοτερα. |
|
||||
|
||||
![]()
αντι να μπλεκεις με σοδες ,προσθετε λιγο νερο δικτυου ωστε να ανεβαζεις το ΚΗ αλλα και να εχεις νερο με μεταλλικα αλατα που χρειαζονται τα ψαρια...... Παρολαυτα ειναι περιεργο που το πεχα κατεβηκε τοσο, ασχετα του ποσο μικρη ηταν η σκληροτητα αφου δεν εχεις φιαλη διοξειδιου, φυτα ή οτιδηποτε αλλο να μπορουσε να εκκλυει διοξειδιο τοσο ωστε να κατεβασει το πεχα σου...... ΚΑτι δεν παει καλα με τις μετρησεις σου ή με το νερο σου.....
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους,
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας, Απλά ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πεχά σταθεροποιήθηκε απο την τελευταία μου μέτρηση χθές το βράδυ. Οι δίσκοι φαινονται καλύτερα σήμερα και άρχισαν να καθαρίζουν τον κώνο τους. Περιμένω με ανυπομονησία να γεννήσουν. Οι συνθήκες φαίνονται καλύτερες τώρα. Δεν ξέρω τι συναίβηκε με το πεχά μου.. Το άλλο που ήθελα να ρωτήσω εσένα Pritani είναι το εξής: Στις πληροφορείες που δίνεις για την προστασία των αυγών με το μπλέ του μεθυνέλαιου... το κάλυμμα που βάζεις στον κώνο που είναι τα αυγά (εκείνο που έχεις της βότκας έχει πάτο απο κάτω? έτσι φαίνετε στην φωτογραφεία... και επίσης είναι πιο μικρό απο το ενυδρείο σου και το έκλεισες με καππάκι και έβαλες σωληνάκι αντλίας , και ένα άλλο για επιστροφή του αέρα.. κάτι παρόμιο με την αναπαραγωγή αρτέμιας? και μετά το σφράγισες με σιλικόνη νερού.... ψάχνω και δεν μπόρεσα να βρω κάτι ανάλογο που να είναι ψηλό και να βγαίνει επάνω στο ενυδρείο.. φυσικά λίγο πιο κάτω απο καππακι ενυδρέίου. Αν κάνω μια τέτοια κατασκευή ..δεν θα έχω πλέον τον φόβο να διαφύγει το μπλέ του μεθυνέλαιου στο ενυδρείο μου . ( ή τουλάχιστον να βάλω κάτι σαν μακρόστενο βάζο με πάτο απο κάτω?) Ο λόγος που το αφήνουμε μέσα με τους δίσκους είναι για να μην χάνουν την επαφή τους με τα αυγά τους? Είναι σωστά που κατάλαβα? ή έκανα λάθος? Σε παρακαλώ ανέλυσε μου το καλύτερα για να καταλάβω. Φυσικά αν δεν προλάβω και με προλάβουν τα δισκάκια θα το αφήσω στην φύση αυτή την φορά και ότι γίνει. Εδώ στην Ισπανία δεν βρήκα μπλέ του μεθυνέλαιου ακόμη..ελπίζω να βρώ μέχρι αύριο..γιατι κάποιος φαρμακοποιός μου υποσχέθηκε ότι θα φέρει. Κ'άτι άλλο που δεν κατάλαβα καλά.. Οταν τοποθετήσουμε αυτό το κάλυμμα γύρω απο τον κώνο και βάλουμε το μπλέ του μεθ... πόσο το αφήνουμε? Και πως το αφαιρούμε μετά? Λίγο τοτοερωτήσεις ![]() Αυτά λοιπόν Θα σας ενημερώνω για εξελίξεις.. Ευχαριστώ Νόνη
|
||||
|
||||
![]()
το καλυμμα αυτο ειναι για την ακριβεια μια διαφανης σωληνα..... Το φορας πανω απο τον κωνο..... Ενα προβλημα που πρεπει να λυθει ειναι πως θα στεγανωσει ωστε να μην χανει το Μ Μ απο την ενωση με τον πατο..... Αν ο σωληνας εχει σταθερο καπακι απο κατω τοτε θα εχεις προβλημα πως θα τον απομακρυνεις οταν εκκολαφθουν τα αυγα.... Οποτε πρεπει να βρεις μια βαση - καπακι που να μπαινει και να βγαινει σφηνωτα η σωληνα, οποτε οταν θελεις να την απομακρυνεις να κοντραρεις απο πανω τον κωνο και να μπορεις νατην βγαλεις...... Εγω ετσι βρηκα ενα ταπερ που εχει περιπου την ιδια διαμετρο με την σωληνα . Οταν γεννησουν οι δισκοι βγαζω προσεκτικα τον κωνο τον παταω στο ταπερ και σφηνωνω τη σωληνα ......Μετα παλι πισω στο ενυδρειο....... (αν δεις στο υπομνημα τη φωτο προστασια αυγων ειναι το ταπερ τηε ΒΕΜ θα το καταλαβεις καλυτερα....) Απο πανω δεν χρειζεται τιποτα εφοσον ειναι πανω απο την επιφανεια του νερου..... Αν θες να το κατασκευασεις μπορεις να βρεις καποιον που εχει σωληνες πλεξι γκλας. Ο λογος που αφηνουμε τα αυγα μεσα ειναι οτι οι δισκοι πρεπει να διατηρησουν την οπτικη επαφη με τα αυγα τους και μολις αυτα εκκολαφθουν να μπορουν να αναλαβουν την φροντιδα τους......
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοήθεια γέννησαν οι δίσκοι μου....δεν ξέρω ... | Noni | Δίσκοι | 8 | 30-06-07 21:19 |
Γειά σας και παρακαλώ βοήθεια | Αθηνά2 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 15-06-07 23:58 |
Την βοήθεια σας και την υπομονή σας | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 106 | 07-03-07 09:46 |
Αυγά corydoras εμφανίστηκαν!παρακαλώ την βοήθειά σας! | GIWRGOS | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 01-02-06 19:15 |
Άρρωστα Cardinal. Παρακαλώ θερμά την βοήθειά σας :( | pavloukos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 25 | 12-02-03 13:55 |