|
||||
|
||||
![]() καλησπερα σε ολους..
εχθες εμφανιστηκε μια διαφανη φουσκαλα περιπου κατω απο το κεφαλι του μονομαχου,σχεδον στο σημειο απο οπου βγαινουν τα περιττωματα..ειναι διαφανης,και σαν να εχει ροζ υγρο μεσα..δεν ξερω πως να το περιγραψω..ειναι ζωηρος,τρωει κανονικα και κολυμπαει συνεχεια.. η φωτο δεν βοηθαει πολυ καθως ειναι απο κινητο,αλλα φαινεται το μεγεθος.. παρακαλω οποιος γνωριζει κατι ας βοηθησει γιατι δεν βρηκα πουθενα τιποτα σχετικο.. σας ευχαριστω προκαταβολικα..
|
||||
|
||||
![]() απλη ενημερωση..με προσθηκη melafix και τα'ισμα με βιταμινες,ο μονομαχος απο προχθες ειναι τελειως καλα..
|
||||
|
||||
![]()
εννοείς να μουλιάζεις την τροφή σε βιταμίνες (αλήθεια ποίες βιταμίνες?) και να ταίζεις ?
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ χρησιμοποιώ sera fishtamin και τα αποτελέσματα είναι άψογα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και εγω τις sera fishtamin χρησιμοποιω,οπως και παρα πολυ αλλοι..νομιζω πως ειναι απο τις καλυτερες.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να συπμπληρώσω λοιπόν για τις βιταμίνες.
Γνώμη μου: Στους μονομάχους ιδιαίτερα, θεωρώ ότι οι περισσότερες αρρώστιες είναι από αδυναμία του οργανισμού τους να τις καταπολεμήσουν. Γενικά είναι πολύ ανθεκτικά ψάρια.. Αλλά για έναν υγιή οργανισμό πρέπει να τους παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία διατροφής. Για να πετύχουμε αυτό πρέπει να ταίζουμε με 4-5 διαφορετικές τροφές με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτό είναι πολλές φορές δύσκολο και αν έχουμε στο πρόγραμμα και κατεψυγμένη τροφή βάζουμε και το ρίσκο μετάδοσης αρρώστιας άλλου είδους, Χρησιμοποιώντας όμως βιταμινούλες παίρνουν πολλά από τα στοιχεία που χρειάζονται... (πάντα προσέχουμε όλοι οι άλλοι παράμετροι του "περιβάλλοντα" χώρο τους να είναι το δυνατόν ιδανικοί) Σημείωση 1) Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από το μυαλό μου(?) και την εμπειρία μου και δεν ξέρω αν είναι απόλυτα σωστό.. Αλλά είχα πρόσφατα τα δύο πάνω παραδείγματα και διαβάζοντας είδα ότι και άλλοι καταπολεμούσαν αρρώστιες πολλές σε μονομάχους με βιταμίνες και το πολύ πολύ αλάτι..Εκτός από σπάνιες δύσκολες περιπτώσεις.. Πρώτα όμως ακολουθούμε τον κανόνα: Το πρώτο πράγμα πριν αντιμετωπίσουμε μια ασθένια είναι να βρούμε τον παράγοντα που την προκάλεσε και να τον διορθώσουμε. Σημείωση 2) Τίθεται το ερώτημα της απορρόφησης των βιταμινών. Όπως και στον άνθρωπο τεχνιτές βιταμίνες δεν απορροφούνται με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ρυθμό. Χρήση βιταμινών πάντως δείχνει να έχει αποτελέσματα σε άρρωστα ψάρια.. Σημείωση 3) Ο καλύτερος τρόπος χορήγησης είναι μούλιασμα της τροφής και μετά τάισμα. Οι οδηγίες της Sera λένε και για ποσότητα στο νερό. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο και το κάνουν ελάχιστοι... Μην ξεχνάμε ότι επιβαρύνεται το νερό με χημικά.. Εγώ πάντως θα το κάνω πριν φύγω για διακοπές. Δεν ξέρω αν θα έχει θετικό ή καθόλου αποτέλεσμα αλλά αρνητικό ελπίζω δεν θα έχει.. Αλλά επειδή θα ταλαιπωρηθεί με πείνα.. Σημείωση 3) Ένα θέμα είναι κάθε πότε βιταμίνες. Κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολή καθημερινα... Εγώ τις χρησιμοποιώ 2 φορές την εβδομάδα.. Αλλά και μία να είναι δεν χάθηκε ο κόσμος. Ταίζω με τρεις τροφές: tetra betta, tetra delica, Dr. Bassleer's biofish food. Την βιταμίνη την χρησιμοποιώ με την tetrabetta (μουλιάζει πιο εύκολα και πιο γρήγορα!). Αυτά.. Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός.
|
||||
|
||||
![]()
καθε αλλο φιλε μου..νομιζω εγινες χρησιμος!!
![]() συμφωνω με ολα..
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
fin rot σε μονομαχο | monomaxos_lover | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 02-05-07 13:47 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 7 | 21-09-05 00:56 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 1 | 18-09-05 23:33 |
Μονομαχος σε βαζο?? | silver | Bettas | 11 | 06-11-04 00:02 |
ΣΠΥΡΑΚΙ ΣΕ ΜΟΝΟΜΑΧΟ | steve_ier | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 04-04-04 01:57 |