|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το ενυδρείο μου! Δέχομαι παρατηρήσεις και οποιαδήποτε βοήθεια, είναι αποδεκτή.
Καταρχήν φαίνεται από όλες τις πλευρές του( χωρίζει κουζίνα με καθιστικό),200λ, εξωτερικό φίλτρο serafil 900,θερμοστάτη στο 27, ph7, λάμπα φθορίου 18w. Υπόστρωμμα χαλίκι, πέτρες ποταμίσιες, 2 ρίζες(από pet shop).Αλλαγές νερού 1 φορά την εβδομάδα και αντιχλώριο 50ml. Αυτή την στιγμή φιλοξενούνται: 4 αγγελόψαρα(τα 2 είναι ζευγάρι με αρκετές γέννες αλλά απόγονος ουδείς! Μια φορά μόνο είδα 2 ψαράκια αλλά δεν άντεξαν), 5 ζεβράκια, 6 γκάμπι (με τους 15απογόνους τους σε δίχτυ), 1λαμπέο,1κλόουν, 2γατόψαρα, 1 πλακόστομο. Αυτά! Θέλω να βάλω φυτά. Τι πρέπει να κάνω; Να αφαιρέσω ψάρια και ποιά; ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπορείς να βάλεις και κάποια φωτογραφία?
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πολύ δυσκολο να βάλω φωτο τώρα! Δεν έχω τα μέσα να περάσω φωτο στον Η/Υ ούτε ψηφιακή εχω.....! sorry!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το συγκεκριμένο φίλτρο το έχω 4 μέρες μόνο! το βρήκα κ εγώ σε μισή τιμή! Καθαρίζει πολύ καλά το νερό κ γρήγορα. Μειονεκτήματα για μένα: δεν ξέρω πως να βολέψω τους σωλήνες, θέλει φυσικά να είναι χαμηλότερα απ' το ενυδρείο για να δουλεύει. Παιδεύτηκα πολύ για να το κάνω να ξεκινήσει!!!! Έχει μια μικρή τρομπίτσα και προσπαθούσα ένα τέταρτο να το κάνω να τραβήξει το νερό. Μήπως είμαι άσχετος;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Συγγνώμη για αυτες τις άσχετες ερωτήσεις αλλά ποτέ μου δεν είχα εμπειρία από εξωερικό φίλτρο και θέλω να πάρω γνώμες... Εγω που έχω ήδη τοποθετημενο το ενυδρείο και γεμάτο με νερό + ένα μεγάλο καππάκι από πάνω θα δυσκολευτώ πολύ..ε.? Το καλό είναι ότι το έπιπλο από κάτω έχει τρύπα για να περάσουν οι σωλήνες του φίλτρου... ![]() Moderator note: Παρακαλώ μείνετε εντός θέματος.
![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Liolios : 09-05-07 στις 18:25 |
|
|||
|
|||
![]()
έχεις πάρα πολλά ψάρια στο ενυδρείο σου. Κανονικά θα έπρεπε να υπολογίζεις 80 λτ. για το κάθε σκαλάρι.
Τα λαμπέο είναι αρκετά επιθετικά προς τα υπόλοιπα και σε τόσο λίγα λίτρα, θα σου εμφανίσει πρόβλημα, οι κλόουν γίνονται μεγάλοι και πρέπει να κρατιούνται τουλάχιστον τρεις- τέσσερις μαζί...τα γκάπυ θέλουν σκληρό νερό, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που θέλουν όξινο, ο πλακόστομος κατά πάσα πιθανότητα είναι ο liposarcus pardalis (είναι ο πιο κοινός, συγγνώμη για την αυθαιρεσία της υπόθεσης). Τα ζεβράκια ποια είναι? zebra danio? Γενικά θέλουν χαμηλότερη θερμοκρασία από τα σκαλάρια. Τρώνε και γόνο και αυγά... Στη θέση σου θα κρατούσα το ζευγάρι τα σκαλάρια και τα γατόψαρα (να προσθέσεις άλλα 4 του ίδιου είδους), και θα αποχωριζόμουν τα υπόλοιπα ψαράκια, τα οποία δεν θα περνάνε καλά για πολύ καιρό ακόμα. έτσι θα έχεις την ευκαιρία να μεγαλώσεις και σκαλαράκια, που δεν είναι και μικρό πράμα... Πάντα φιλικά |
|
||||
|
||||
![]()
Περα απο τα παραπανω, μιας και ειπες οτι θες φυτά, κατι πρεπει να γινει με το φωτισμο σου. Με 18w σε 200 λιτρα το μονο φυτό που θα διατηρηθει ειναι java moss και java fern. Για ολα τα αλλα χρειαζεται τουλαχιστον αλλη μια για να μην πω δυο λαμπες. Επισης, μιας και ερχεται καλοκαιρι, θα χρειαστεις πιθανοτατα ανεμιστηριακια για να διατηρηθει η θερμοκρασια του ενυδρειου σε ανεκτα επιπεδα. Οποτε πρεπει να ξεκινησεις με μελετη τροποποιησεων για το καπακι.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|