|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Έφυγε ήδη!!! Απλά φοβάμαι να μην ξαναεμφανιστεί!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από αρκετό καιρό βρήκα χρήματα (καθότι φοιτητής )να συνεχίσω το όλο project. Σήμερα εγκαταστάθηκαν στο ενυδρείο μου (ας είναι καλά ο Vasilakis ο μάστορας) 2 λάμπες sylvania T5 grolux 85cm 39w έκαστη (κόστος από λάμπες ballast και στεγανά ακροφύσια 90 ευρώ). Η Τ8 που είχε αρχικά το ενυδρείο απεγκαταστάθηκε και θα ξαναμπέι μόλις γίνει η προσαρμογή των Τ5. Απλά ήθελα να ζητήσω συμβουλές έτσι ώστε να πετάξω όσο το δυνατόν λιγότερη άλγη!!!
Περιμένω απαντήσεις σας. Ευχαριστώ ------------------------- Κανείς;;;;
Δεν είμαι γυναικολόγος αλλά θα του ρίξω μια ματιά ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MiziGr : 28-04-07 στις 20:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ως καμένος το μονο που μπορω να σου πω με σιγουριά ειναι να αυξήσεις με το μαλακό την φωτοπεριοδο
|
|
||||
|
||||
![]()
Την έχω στις 7 ώρες καλά είναι;;;;
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν εχεις δυσκολα φυτα ξεκινα απο 5 και ανέβαζε ανα βδομάδα μια ώρα εγω ειχα δυο Τ8 και μολις εβαλα τις δυο Τ5 και κρατησα τον ιδιο χρονο 8 ωρες πρασινισα.
Μου εφυγε η ψυχή να το συνεφέρω εκανα δυο μηνες |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω αν τα φυτά που έχω θεωρούνται δύσκολα... Πάντως 5 ώρες μου φαίνονται πολύ λίγες. Θα δώ τελικά τι θα κάνω... Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα με Τ5 και δεν έχω πετάξει (ευτυχώς) καθόλου άλγη ακόμα
|
||||
|
||||
![]()
Δυο μέρες είναι πολύ σύντομο διάστημα για να δεις τι παίζει! ΙΜΟ.
|
||||
|
||||
![]()
Το ξέρω... Εσύ τι λεσ για τη φωτοπερίοδο καλά είναι 7 ώρες ή να τη μειώσω;;;
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ επειδή είμαι πολύ της υπομονής θα ξεκινούσα με 5 ώρες και θα αύξανα ανάλογα των απαντήσεων που θα έπαιρνα από τα φυτά μου μια φορά την εβδομάδα από λίγο.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ θα δοκιμάσω και εγώ 5ωρο τότε!!!! Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει εμφανισθεί καθόλου!!! Θα κάνω και μια αλλαγή αύρι γύρω στο 30%
|
||||
|
||||
![]()
Προτεινω σε περιπτωση που δεις οτι το προβλημα αρχιζει να γινεται αισθητο (μιλαω παντα για την αλγη) οι αλλαγες σου να ειναι πιο γενναιες (π.χ. 50%) ωστε να γινεται και ενα καλο reset στα "ζουμια" που ριχνεις μεσα...
|
||||
|
||||
![]()
Και τα ζουμιά που ρίχνουμε μέσα ανάλογα των απαντήσεων από τα φυτά μας πρέπει να είναι!
|
||||
|
||||
![]()
Συνηθως σε ενα νεο ενυδρειο, οπου τα φυτα δεν εχουν αναπτυξει το ριζωμα τους και γενικα δεν εχουν "προσαρμοστει", δεν απορροφουν ολες τις ποσοτητες ιχνοστοιχειων, νιτρικων, φωσφορικων κλπ με αποτελεσμα να υπαρχει ισως πλεονασμα απο καποια συστατικα που ευνοουν την αναπτυξη αλγης. Σιγουρα θα πρεπει καποιος να ειναι πολυ προσεκτικος στην αρχη με τις ποσοτητες των ζουμιων, αλλα νομιζω οτι ειναι σχεδον ουτοπικο να μη γινει η "στραβη"...
Δε συμφωνεις?
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ όπως και στο οτι σ'ένα νέο ενυδρείο τα λιπάσματα δεν χρειάζονται ακόμη!
|
||||
|
||||
![]()
Δεν έχω πάρει λιπάσματα ακόμα!!! Και εγώ την παραγγελία από aquaristik περιμένω!!!!
![]() ![]() ![]() ------------------------- Καλημέρα και καλό μήνα!!! Το ενυδρείο μου τρέχει με τις 2 Τ5 από την παρασκευή. Έχω κάνει 2 φορές αλλαγή νερού από 50% και η φωτοπεριόδος είναι 7 ώρες. Ακόμα δεν έχω παρατηρήσει ίχνος άλγης (φτου να μην το ματιάσω). Είναι δυνατόν ή απλά είναι ακόμα πολύ νωρίς και δεν έκανε τηνεμφανισή της;;;; ![]() ![]() ![]()
Δεν είμαι γυναικολόγος αλλά θα του ρίξω μια ματιά ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MiziGr : 01-05-07 στις 11:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα τίποτα από άλγη. Μήπως ξέρει κανείς γιατί δεν έχει εμφανισθεί ακόμα;;; Πριν τις βάλω όλοι με έιχαν προετοιμάσει για ένα μικρό χαμό από άλγη μέσα στο ενυδρείο μου
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() αλλα για να σοβαρευτω και λιγο,κανε εσυ αυτα που πρεπει να κανεις και μην ανησυχεις......ολα θα πανε καλα,και χαλαρα με τη φωτοπεριοδο.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θείε εσύ που ξέρεις τα πολλά και ο νους σου κατεβάζει κάθε πότε πρέπει να κάνω αλλαγές νερού τώρα;;; Πότε θα πρέπει να αρχίσω να αυξάνω την φωτοπερίοδο και από πόση ώρα;;;
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ανυπομονος δεν εισαι ρε φιλε ?
Εσυ δεν λες στους αλλους να κανουν υπομονη ? ![]() ![]() ![]() ![]() Αστες για λιγο καιρο ετσι τις λαμπες μεχρι να σταθεροποιηθει το οικοσυστημα και βλεπουμε για αυξηση.
|
||||
|
||||
![]()
Αμέσως να μου την πείς!!! Απλά ρωτάω για να ξέρω στο περίπου!!!
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
setup νερου | kosa11 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 16-01-06 10:02 |
Προτάσεις για setup ενυδρείου | rockulas | Malawi | 11 | 02-11-05 21:36 |
Υφαλμυρο setup | Pritanis | Υφάλμυρο νερό, ένας ξεχωριστός κόσμος | 5 | 21-08-05 01:21 |
Setup φίλτρου | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 31-08-04 22:59 |
sxetika me to setup.. | inser | Malawi | 22 | 21-04-04 01:20 |