|
|
||||
|
||||
![]()
Με τί μετράς ΝΟ3? Υγρά ή Stick ? Και πες μας και μάρκα ...
Αν είναι με SERA το πιο πιθανόν να είναι λάθος η τιμή που σου δείχνει ... την έχουν πατίσει πολλοι .....
|
|||
|
|||
![]()
Αφου λεει ο ανθρωπος οτι ειναι απο γεωτρηση το νερο και πιθανοτατα απο καπου περναει με λιπασματα, μην ψαχνουμε να βρουμε απο ερχονται τα νιτρικα.
1 Cryptocoryne undulata "broad leaves", 1 Anubias barteri var. angustifolia ("afzelii"), 2 Anubias barteri var. nana, 1 Microsorum pteropus 'Windelov", Echinodorus Orisis, 1 Tapis De Lilaeopsis, δεν κανουν πολλα για τα νιτρικα γιατι ειναι αργης αναπτυξης - βαλε κερατοφυλλο και αυξησε τος elodea και hygrophila αε βαρος των αργων. |
|
|||
|
|||
![]()
Απο ψάρια έχω 5 danio pearl, 5 danio zebra, 4 colisa chuna και 3 Caradina Japonica. Τα τέστ είναι ύγρα της tetra. Καλά για τα sera το γνωρίζω και επείδη είχα πριν και έκανα ένα δοκιμαστικό χτυπάει κόκκινο... Φτάνει τα 400mg/lt. Αποκλείεται να είναι τόσο... Υπάρχει περίπτωση να μην είναι καλό και της tetra και ούτε αυτό να μου βγάζει σωστές τιμές; Τι να πω δεν ξέρω. Πάντως βλέπω στα φυτά πάνω πιάνει καφέ άλγη, όχι σε όλα, και στο ξύλο το ένα έχει σε μερικά σημεία κάτι σημάδια σαν πράσινη άλγη επίσης η κρυπτοκορυνα φαίνεται αρκετά αδύναμη... Τα φύλλα, όχι όλα, έχουν τρύπες και κιτρινίζουν. Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί στο ενυδρείο έχω CO2, ρίχνω flurish excel και sera florena και έχω και υπόστρωμα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφου εχεις Co2 το Exel ????
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μην υποψιαζεσαι τοσο πολυ τα τεστ, εχεις σιγουρα νιτρικά....
Το ζητουμενο ειναι να βρεθει η ισσοροπια στο ενυδρείο. Με αργά φυτά αυτό είναι μαλλον δύσκολο. Συγκεντρωσου στο κερατοφυλλο και βεβαιωσου οτι αυτό τουλαχιστον παει καλά. Μια αμεσως καλυτερη ενδειξη ειναι να βαλεις καμμια πολυσπερμα και να την παρατηρεις. Καθοτι αντιδρα αμεσως σε αλλαγες, ειναι ευκολοτερο αν βρεις τι φταει, ασε που και τα δυο τραβανε νιτρικα... |
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδη, τα test της sera ειναι αναξιοπιστα; επειδη εγω αυτα χρησιμοποιοω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μια και μιλαμε για No3 και επειδη ειχα παλια μεγαλο προβλημα καποιος φιλος χομπιστας μου ειχε πει οτι το μπλε σφουγγαρι κατακρατει και δεν αφηνει την αναπτυξη των Νο3. Απο τον καιρο που χρησιμοποιω το μπλε σφουγγαρι, τα νιτρικα εχουν πεσει και εχουν μεινει σταθερα. Λετε να ειναι απο αυτο; Γνωριζει καποιος κατι για αυτο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου απαντήσω κυπριακα και ασ με κυνηγήσουν οι μοδερατορες Πελλαρες
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχει αναφερθει σποραδικα αυτη η περιπτωση - ισως οταν ειναι πολυ χαμηλη η ροη σε αρκετον ογκο σφουγγαριου να λειτουργει σαν απονιτροποιητης (μιλαμε ομως για πολυ χαμηλη ροη σε πολυ ογκο).
Με κανονικη ροη δεν υπαρχει επιχειρημα που να αιτιολογει μειωση νιτρικων... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ειπα να ρωτησω αλλα μαλλον εν πελλαρες.Απλως ελληανα (λιγοστεψα) το φαην(τροφη) και εκανα συχνοτερες αλλαγες νερου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
No3 | Yiannis59 | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 26-02-07 23:23 |
PO4-NO3 | panos84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 12-01-07 14:33 |
NO3 | DJK | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 17-12-06 16:03 |
No3-help | Meliteas | Φίλτρανση | 8 | 15-06-06 01:15 |
no3=0 | steady | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 18-05-05 11:41 |