|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
εγώ είχα ρίξει 3 τέτοια στο 12λιτρο κάποτε για να ανακατεύουν τον βυθό και έγιναν εκατοντάδες, μεταφέροντας κάποια στιγμή από το 12άρι στο 100άρι ένα φυτό, παρ'όλο που το ξέπλυνα καλά για να φύγουν τυχόντα αυγά, μετά από καιρό εμφανίστηκαν και στο 100άρι ανά εκατοντάδες. πως έγινε αυτό αν δεν γεννούν αυγά? μου ξέφυγε κανένας νεογέννητος πιτσιρικάς?
|
|
||||
|
||||
Εγώ πάντος όταν είχα αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα απευθήνθηκα σε γνωστό pet shop της Θεσσαλονίκης. Μου έδωσε GASTROPEX και το πρόβλημά μου λύθηκε μέσα σε 4-5 μέρες χωρίς να παρατηρήσω ιδιαίτερες επιπτώσεις σε φυτά και ψάρια
|
||||
|
||||
Εγώ πάλι με το GASTROPEX δεν είχα αποτελέσματα και δεν ξέρω αν χαλάει και την βιολογία του ενυδρείου......
|
|
|||
|
|||
Με 0,3% αλατότητα δεν τα βλέπω να το βάζουν κάτω ... Χτες ξέκανα αρκετά (manual μέθοδος) απ το 20άλιτρο-γεννήστρα που δεν έχει χαλικάκι και δεν μπορούν να κρυφτούν , αλλά αν κατάλαβα καλά , είχαν σχεδόν γεμίσει την πλάτη του ενυδρείου με αυγά (ένα πρασινωπό ημιδιάφανο πράγμα) .
Με βλέπω για round 2 , τον πρώτο γύρο τον έχασααααααα
|
||||
|
||||
Τα σαλιγκάρια δεν κάνουν πρασινωπά αυγά(όχι αυτά που συναντούμε συνήθως στα ενυδρεία τουλάχιστον).Μήπως αυτό που λες ήταν άλγη;
|
|||
|
|||
όχι δεν ήταν άλγη , μη φανταστείς ότι ήταν και καταπράσινο ... ημιδιάφανο , στο τζάμι και πρασίνιζε κάπως ( σαν βλέννα ένα πράγμα ) ...
|
|||
|
|||
Λοιπόν , βρήκα κάτι κουφό σε μια ιστοσελίδα ενυδρειόφιλλων του εξωτερικού και παραθέτω το απόσπασμα :
Παράθεση:
Το έχει ακούσει κανείς αυτό ; Υπάρχει περίπτωση να δουλέψει ; Κουφό μάλλον είναι αλλά .... δεν χάνω τπτ να το δοκιμάσω πάντως (εκτός από μια μπαταρία)
|
||||
|
||||
ενδιαφέρον ακούγεται... ας το δοκιμάσει κάποιος με μικρό ενυδρείο και σχετικά λίγα σαλιγκάρια γιατί...
και πολλή αμμωνία από τα νεκρά σαλιγκάρια που δεν θα βρεθούν, αν όντως δουλέψει τελικά |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|