|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω δεν θα προτεινω καποια ρατσα στον tzimako, απλως θα του προτεινα να το σκεφτει καλα πριν αποφασισει να παρει σκυλο και αυτο λογω της τεραστιας, κατ΄εμε, δεσμευσης του ιδιοκτητη ενος σκυλιου.
Το λεω αυτο γιατι και εγω εδω και 8 χρονια εχω σκυλο και ειλικρινα εχω κουραστει, ειναι σαν να εχω και δευτερο παιδι μονο που το παιδι οπου και να πας(διακοπες,εξοδους ακομη και στο σπιτι σου απο τους διαφορους γειτονες) ειναι καλοδεχουμενο ενω το σκυλι οχι και αλλα πολλα τα οποια δεν χρειαζεται να τα αναλυσουμε σε αυτο το ποστ Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα ετοιμασου και για τις απειρες χαρες που θα σου προσφερουν αυτα τα υπεροχα ζωα αλλα και για τις δυσκολιες που θα προκυψουν κατα την συμβιωση μαζι τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Δειτε και μια φωτογραφια του.
|
|
||||
|
||||
![]()
το κυνηγοσκυλο αλλα μηπως νυσταζει?εγω λεω λυκοσκυλο βελγιου η αλσατιας ...αλλιως κοπρακι!
![]() μου αρεσε και της Σονιας...παρε ενα γιορκσαιρ ποκετ...θα το βαζεις και στην τσεπη σου..!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη melitropos : 27-09-06 στις 19:03 |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι δεν νυσταζει
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ο σκυλος πρεπει να ταιριαζει με το αφεντικο του ... υπαρχουν πιο ενεργητικα και πιο τεμπελικα σκυλια ...το ιδιο και ανθρωποι
![]() Εγω ας πουμε σκεφτομαι για μικροσωμο μπουλντογκ ... ![]() Παλια ηθελα ενα μπουλ τεριε και ημουν ετοιμος να δωσω 1000ευρω για ενα ...παρα την ομορφια του , θα ηταν εντελως λαθος επιλογη αφου το σκυλι αυτο ειναι πολυ ενεργητικο ... Απο μεγαλοσωμα ψηφιζω σαρπει και μποξερ (πολυ σαλιο) ...για πιο ντεμπελικο κατι σε τσοου-τσοου (αν δεν υπαρχει προβλημα με την τριχα) Απο μικροσωμα , μπουλ τεριε Ντομπερμαν και πιτ μπουλ δεν μου αρεσουν σαν εμφανιση .Σαν το χοντρο και το λιγνο ειναι ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() κλεινοντας δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι οποιος βρεθει να ζει με ντομπερμαν ,αν ξαναπαρει σκυλο παλι και μονο ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά γιατί κανένας από σας δεν κάνει αναφορά στα τσιουάουα;;;; Πλάκα κανω!!!! Πολύ όμορφα σκυλιά είνια και τα pinzer...
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας φιλοι μου!
Ειπα να επεμβω και εγω στην κουβεντα και να εκφρασω τη γνωμη μου για ολα αυτα! Ακουω μονο για ρατσες και αγορα κουταβιων ενω ανετα ανοιγοντας περιοδικα σκυλων,ιστοσελιδες σκυλων και απλα κανοντας μια βολτα στους δρομους θα βρειτε χιλιαδες πανεμορφες ρατσες με οτι χαρακτηριστικα θελετε! Προκειτε για τα γλυκητατα αδεσποτα που και μυαλο εχουν και εκπαιδευοντε αψογα σε βασικη υπακοη και φυλαξη και ιατρικα την βγαζουν καθαρη! Μαζεψτε ενα αδεσποτο και τα λεφτα που θα δινατε στον εκτροφεα δωστε τα για την εκπαιδευση το σκυλου και τη δικια σας! ![]() Συγνωμη για το παραληρημα αλλα οτι ειπα ειναι παντα σε φιλικη βαση! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πωπω γλυκααααααααααααααααα
να σας ζησει!!! και γω συμφωνω.. τα αδεσποτα ειναι τα καλυτερα..εκτιμουν και περισσοτερο, ειναι και ποιο ανθεκτικα.. και επισης ειμαι κατα της αγορας σκυλιων-γατιων απο πετ σοπ..
|
||||
|
||||
![]()
για τα ροτβαιλερ θέλω μόνο να πω πως είναι όντως πολύ άγρια σκυλιά από την φύση τους και σχεδόν μισούν τον άνθρωπο. πολύ εύκολα ένα ροτβάιλερ στα χέρια ενός άπειρου ιδιοκτήτη θα γυρίσει μιά μέρα να δαγκώσει ακόμα και τον ίδιο. μου αρέσουν πολύ εμφανισιακά, θαυμάζω την δύναμή τους αλλά δεν τα συνιστώ σε κανέναν, ιδίως σε άτομα που δεν έχουν διαβάσει για το πως ανατρέφεις σωστά έναν σκύλο και χτυπάν έυκολα το ζώο αν κάνει κάτι κακό. Φυσικά υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις αλλά δεν θα το διακινδύνευα...
για μεγάλο σκύλο θα πρότεινα μπόξερ ή μεγάλο Δανό (ΠΟΛΥ καλά σκυλιά σε όλα) ή αν θέλεις κάτι σε μακρύτριχο: βέλγικο ποιμενικό (όμορφο σκυλί και καλός φύλακας) Υ.Γ.: και τα ντόμπερμαν είναι πολύ καλά, στρατιώτες! 11 επιλεκτικές ράτσες έχει μέσα... κι αυτοί οι διπλοί κυνόδοντες επάνω... τι να πω... ε κλαζ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 27-09-06 στις 19:08 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ναι φτιαχτηκε για φυλακαςμε ενα μερος του dna του παρμενο και απο ροντβαιλερ,αλλα επειδη στην πορεια φανηκε περισσοτερο το αγριο του ροντβαιλερ,μπηκε το αιμα του αγγλικου σεττερ,και ετσι εγινε το ντομπερμαν που ολοι μας γνωριζουμε.......
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ποτε δεν εγινε κατι τετοιο.!!!!! ο εγκεφαλος του ντομπερμαν ειναι στο χιλιοστο ακριβως ο ιδιος με αυτον ενος κολλευ(λασυ)...γιατι δεν ακουστηκε ποτε οτι ενα κολλευ τρελλαθηκε....
απλα υπαρχει η ιστορια του 2ου παγκοσμιου πολεμου,οπου πολλα ντομπερμαν χρησιμοποιηθηκαν στις μαχες,και αφου τα αφεντικα τους σκοτωθηκαν αυτα αρχισαν να περιπλανιουνται στα πεδια των μαχων και να τρεφονται με ανθρωπινα μελη...........αυτο βεβαια ειχε σαν αποτελεσμα,να γινουν εντελως επιθετικα,και να στραφουν εναντιον ολων των ανθρωπων...... δυστυχως λοιπον ο μυθος με την τρελλα των ντομπερμαν ζει και βασιλευει μεχρι σημερα..... αυτα προς ενημερωση ολων αυτων που ισχυριζονται''τι τα παιρνετε αυτα τα σκυλια..?αφου μετα τα χχχ χρονια τρελλαινονται...'' ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
χωρις παρεξηγηση παντως, τα πιτ-μπουλ τα θεωρω καθαρη ανωμαλια της φυσης, και ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω για ποιο λογο καποιος θα επελεγε ενα τετοιο....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ντόμπερμαν δεν είναι ροτβάιλερ απλά περιέχει γονίδια του όπως και από άλλες 10 ράτσες. έχουν πάρα πολλές διαφορές. τα ντόμπερμαν όπως και τα πιτ-μπουλ γίνονται άγρια ΜΟΝΟ αν το επιδιώξει ο ιδιοκτητης από νεαρή ηλικία ή απλά δεν ξέρει από σκυλιά και τα κάνει έτσι άθελά του από κακή διαγωγή. αντιθέτως τα ροτβάιλερ το έχουν μέσα τους να μην "γουστάρουν" κανέναν άλλο εκτός από το αφεντικό τους και μερικές φορές μπορεί να του την "βγουν" κι αυτού... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 28-09-06 στις 15:31 |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω παντως οσα ροτβαιλερ εχω δει (κι εχω δει αρκετα) ηταν γλυκυτατα, και με εμενα και με αλλους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
edit:να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο σκυλί χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη με καλό χαρακτήρα, κοινωνικό, να μην χτυπάει τον σκύλο του ποτέ, να ξέρει πως θα τον μαλώσει όταν κάνει κάτι λάθος, να φέρνει τον σκύλο του συχνά σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να ασχολείται πολλές ώρες μαζί του και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα, διαφορετικά αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνει ο σκύλος του πολύ κακός. Δύσκολα βρήσκεις τέτοιο ιδιοκτήτη στην Ελλάδα... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Strahos : 28-09-06 στις 15:46 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Διαβασα της 2 απο τις 4 σελιδες του post και πραγματικα μου κανει εντυπωση πως ανθρωποι που προσεχουν και αγαπουν ζωα με τα οποια η επικοινωνια ειναι πολυ περιορισμενη (ψαρια) εχουν αποψη για ρατσες οπως τα pit bull, rottwailer, οι οποιες δυστηχως εχουν πεσει τις περισοτερες φορες σε εντελως ανικανους ιδιοκτητες οι οποιοι αγορασαν τις ρατσες αφτες σαν αποτελεσμα της ξενοφοβιας που μας εχουν περασει απο τα μιντια (οποτε τα παρατησαν σε αυλες, ταρατσες η σε αυθαιρετα στη Λουτσα κτλ να τρεφοντε με 3ης διαλογης ξηρα τροφη και να εχουν επαφη με κοσμο φιλικο προς αφτα(
![]() Ρs:μπορει να ακουγμε απολυτοσ αλλα μετα απο 6 χρονια συμβιωσης με 2 rottwailers και 2 pit bull σε σπιτι (οχι εξοχικο και χωρις αυλη στο κεντρο της αθηνας ) εχω πολυ διαφορετικα δειγματα γραφης απο τις εν λογω ρατσες πχ, οι αιμοσταγης μου δολοφονοι(και οι 4 φοβουνται τις γατες κατι που τους εμαθα εγω για να μην εχω προβληματα στις βολτες,)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το γεγονός ότι εδώ είναι ένα χώρος όπου το αντικείμενο έχει να κάνει με ενυδρεία και ψάρια, δεν συνεπάγεται ότι τα μέλη του, δεν έχουν και κάποια αλλά ζώα, όπως κάποιο σκύλο, πόσο μάλλον, το να μην έχουν άποψη για κάποιες ράτσες. Δεν είναι απαραίτητο ούτε ιδιοκτήτης να είναι κάποιος αλλά ούτε και να έχει ενημερωθεί για κάποια ράτσα για να εκφράσει την άποψή του. Αρκούν κάποιες εμπειρίες προσωπικές ή γνωστών. Δεν είναι σίγουρο ότι η άποψη θα είναι και σωστή, αλλά θα είναι άποψη και πρέπει να τη σεβόμαστε. Αν πιστεύουμε ότι είναι λάθος το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πούμε τη δική μας και να προσπαθήσουμε να την τεκμηριώσουμε έτσι ώστε να πείθει. Το γεγονός ότι εσύ είσαι ιδιοκτήτης 2 pitbull και 2 rottwailer τα οποία φοβούνται τις γάτες σημαίνει ότι είναι και αντιπροσωπευτικά δείγματα τις ράτσας τους? Προφανώς όχι, όπως δεν είναι και ο δικός μου γερμανικός ποιμενικός αντιπροσωπευτικό δείγμα τις δικής του. Φιλικά Δημήτρης Υ.Γ. δεν έχω τίποτα εναντίων των pitbull και rottwailer |
|
||||
|
||||
![]()
ξύνουμε πληγές πάλι
![]() λοιπον, εγώ ότι είπα για τα ροτβάιλερ είναι επειδή ΟΛΑ τα ροτβάιλερ που έχω "γνωρίσει" μέχρι τώρα ήταν όπως τα περιέγραψα και αναγκάστηκα να ρωτήσω και κτηνίατρο και μάλιστα πολύ καλό και μου είπε πως λίγο πολύ το έχει το γονίδιο τους. αν δεν είσαι επιρεασμένος από τα μίντια Αλέξανδρε γιατί αγόρασες ροτβάιλερ και πιτμπουλ, οι 2 ράτσες δηλαδή που φημίζονται για το πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν? Επίσης τόνισα πως μπορούν να είναι μιά χαρά σκυλάκια (ειδικά τα πιτμπουλ) αν εκπαιδευτούν σωστά και δεν πέσουν στα χέρια κανενός άσχετου. Αν πέσει στα χέρια ενός άσχετου ένα φοξ τεριέ δεν πρόκειτε να κινδυνέψει κανείς, ένα ροτβάιλερ όμως μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Αν διαβάσετε βιβλία που μιλούν για ράτσες όλα περιγράφουν ένα γενικό χαρακτήρα για κάθε ράτσα, αυτό σημαίνει κάτι. δεν είναι όλα τα σκυλιά ίδια αλλά οι ράτσες έχουν σε γενικές γραμμές κάποια χαρακτηριστικά. έτσι και τα ροτβάιλερ απ'όσο ξέρω μέχρι στιγμής χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη επιθετικότητα από τα υπόλοιπα σκυλιά. σε λάθος χέρια αυτό το χαρακτηριστικό παίρνει σάρκα και οστά σε κάποιον άλλο μπορεί να αποφευγχθεί τελείως πάμε τώρα ROUND TWO! FIGHT!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
to giati pira afta ta skilia, den itan thema modas itan skilia pou panta ithela na exo ke den mporusa logo idieteris agapis tis oikogeeias mu se kolley megalosa me 4 apo dafta...oso afora tora tin apopsi tu kathenos ego tha simfoniso me afto oso omos afto den ekfrazete me protasis tu typou "afta ta skilia tha dagosun to afentiko tus ke ine epikindina ktl" epikindinoi sinithos ine oi anthropi pou ta exun ke den xeroun ti pernun, telos oso afora tin elipsi xorou ektos apo 100 metra veranta{retire} liga skilia akoma ke se exoxika kanun to kopo na perpatisun pano 5-6 xlm tin imera, idika rotti afta filoi mu
ke signomi an ethixa kapoion den itan aftos o skopos mu
|
||||
|
||||
![]()
κανείς δεν θίγεται (ή τουλάχιστον δεν θα'πρεπε να θίγεται) μην στεναχωριέσαι. το μήνυμα που πρέπει να περάσει και νομίζω συμφωνούν όλοι είναι οτί όταν θέλουμε τέτοια σκυλιά να είμαστε διατεθιμένοι να πληρώσουμε και εκπαιδευτή, να έχουμε μεγάλους χώρους, αρκετό χρόνο και μεράκι για να ασχοληθούμε μαζί τους, αλλιώς θα καταλήξουμε με ένα ροτβάιλερ (π.χ.) σαν αυτά που έχω δει εγώ μέχρι τώρα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Τώρα το διατύπωσες σωστά. ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυσική(?) επιλογή. | joker | Bettas | 7 | 24-09-05 07:42 |
Επιλογή εξωτερικού φίλτρου | thanos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 29-08-04 15:11 |
Παρακαλώ τα φώτα σας για επιλογή ψαριών | ΓΙΩΡΓΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 28-04-04 16:15 |