|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα και καλη επιτυχια με το νεο σου δισκοενυδρειο
Σε οτι αφορα το PH σου η γνωμη μου ειναι οτι ο ασφαλεστερος τροπος μειωσης του ειναι η χρηση του GO και ιδιαιτερα μαζι με PH CONTROLLER. Ειναι ενα παραπανω εξοδο αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο απο πιθανες πτωσεις του PH. Βαλε ικανο αριθμο φυτων και ξυλων ωστε να προσφερεις στους δισκους μερη να κρυβονται.Κανε μετρησεις να δεις τις παραμετρους του νερου σου.Οσο αφορα για UV η γνωμη μου ειναι για μια 9V [2213] Προσεξε σαν αρχη την φωτοπεριοδο σου στο ενυδρειο[λιγες ωρες] ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οσο αφορα το στησιμο του ενυδρειου, εγω θα σου προτεινα ενα υποστρωμα απο οψιδιανο (ωραιο μαυρο που τονιζει τα χρωματα των δισκων και τους προσφερει ηρεμια) και πολλα ξυλα...... Απο φυτα καποια λιγα που ψηλωνουν πολυ και δημιουργουν σκιερα μερη (υγροφιλια, νυμφεα λοτους)...... Σε ενα ενυδρειο με δισκους ο κεντρικος πρωταγωνιστης πρεπει να ειναι οι ΔΙΣΚΟΙ..... Τωρα οσο αφορα συγκατοικους εγω σου προτεινω οπωσδηποτε αρκετα κορυντορας (στερμπαι εχω εγω) για να κανουν τη λαντζα στο βυθο και ενα κοπαδι ροδοστομα (15-20) για να εχεις κινηση στο ενυδρειο.....Πλεκος και συναφη οχι γιατι μπορει να την πεφτουν στους δισκους..... Απο κει και περα αν βαλεις πολλα φυτα θα χρειαστεις και οττοκυκλους και ΣΑΕ για τις αλγες....
|
||||
|
||||
![]()
ξεχασα να ρωτησω και κατι αλλο. αεραντλια να βαλω?σε πετ σοπ της βεροιας μου ειπαν οτι ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
αεραντλια,μπαινει εφοσον εχεις ανεβασει αρκετα θερμοκρασια(επειδη υπαρχει αρρωστεια...φτου-φτου μακρυα μας...)και θελεις να βοηθησεις τα ψαρια σου παρεχοντας οξυγονο,μιας και το οξυγονο ελλατωνεται οταν ανεβει υπερβολικα η θερμοκρασια.....δηλαδη αυτην τη στιγμη δεν χρειαζεσαι....
|
|
||||
|
||||
![]()
τι ειναι το οψιδιανο?πουλιεται σε πετ σοπ?ξυλα εχω 3 μεγαλες ριζες ειναι πολυ εντυπωσιακες.φυτα δεν τρελενομαι να βαλω και πολλα.(φωναζει η γυναικα μου)κορυ αλπινο μπορω να βαλω?(μου αρεσει το χρωμα τους) και ροδοστομα καπου στα 15 υπολογιζα.(βεβαια ουτε ξερω πως ειναι.εχουν χρωμα οπως τα νεον?)
|
|
|||
|
|||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έπειδή για τον οψιδιανό ενδιαφέρομαι και εγώ μήπως μπορεί ο Κος Pritanis να μας διαφωτήσει λίγο παραπάνω;
Υπάρχει σε λεπτόκοκο 0,5-1 mm και γενικά μήπως είναι ακριβός; Τον βρίσκει κανείς εύκολα στα μαγαζιά; Υπάρχει κάποια φωτό από ενυδρείο να τον δούμε; Ευχαριστώ και συγνώμη για την σφήνα... ![]() Klaz me πρόλαβες στο klik..... |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι αρκετα λεπτοκοκος....μοιαζει με μαυρη αμμο...και λιγουλακι τραχυς......το εχω και εγω σε ενα μου ενυδρειο.....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι σχετικα λεπτοκοκκος και δεν επηρρεαζει ph και σκληροτητες...... Εχει και τη γυαλλαδα της κομμενης πετρας..... Απο τιμες οπως παντου εξαρταται απο το καταστημα.... Γενικα εχει την ιδια τιμη με το απλο χαλικι για ενυδρεια (1-2¤ το κιλο) Το τοπιο δεν θυμιζει με τιποτα Σεληνη φιλε Κλαζ..... και αναδεικνυει τα εντονα πρασινα φυτα..... Φωτο δεν βαζω γιατι το χρησιμοποιω στη γεννηστρα των δισκων και υπαρχει η γνωστη καταρα...... Για δισους ειναι καλο γιατι γενικα οι δισκοι δεν θελουν ανοιχτοχρωμο υποστρωμα που τους αγχωνει και θυμιζει τη μουργα που εχει στο φυσικο τους περιβαλλον......
|
||||
|
||||
![]()
το μαυρο φοντο δεν γινεται να το αποφυγουμε? αγορασα μαυρη πλατη της JUWELL αλλα το αλλο μου μισο μου ειπε οτι αν τη βαλω θα με
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alan boy : 28-07-06 στις 21:21 |
|
||||
|
||||
![]()
τον οψιδιανο θα τον βρεις στον azores.οσο για τα αλπινο.....αν σου αρεσουν..οι ροδοστομοι ειναι....http://www.aquarist.gr/mambo/index.p...1&limitstart=3
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο τανκ με δισκους | inser | Δίσκοι | 23 | 22-03-05 20:53 |
παω για δισκους βοηθεια! | stratos | Δίσκοι | 17 | 22-11-04 12:05 |
Φιλτρο βυθου | newfish | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 20-05-03 15:10 |
ΒΟΗΘΕΙΑ..... ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ!!! | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 20-12-02 12:20 |
φωτιστικο για νεο ενυδρειο με ΔΙΣΚΟΥΣ | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 11-12-02 04:14 |