|
#1
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ξέπλυμα με απεσταγμένο νερό και διατήρηση σε ηλεκτρολύτη KCl (χλωριούχο κάλιο) |
#2
|
||||
|
||||
![]()
οχι καλε,αυτο που εγραψα ηθελα να πω,
με την λογικη οτι δεν θα μετρησει ξανα σε 1 μηνα. η μεθοδος που ειπες ειναι η σωστη για ενα ηλεκτροδιο που θα παιζει μπαλλα σε αραια διαστηματα. για πολυ συχνη χρηση παιζει ετσι και μαλιστα μια χαρα. |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Συζήτησα με μία χημικό φίλο μου και μου είπε πως αφού το ηλεκτρόδιο είναι γυάλινο δεν παίζει το στέγνωμα...τί να στεγνώσει; Το δικό μου το phμετρο έχει γυάλινο ηλεκτρόδιο και δίπλα ένα σφουγγαράκι που μετράει θερμοκρασία. Το λέω με σιγουριά ότι το γυάλινο είναι το ηλεκτρόδιο γιατί έτσι δείχνει και το φυλλάδιο που έχει η συσκευασία.
Επι πλέον, αν ήταν να διατηρείται υγρό το ηλεκτρόδιο, δεν είναι υποχρεωμένοι να το αναγράφουν στις οδηγίες; Οι οδηγίες τώρα λένε καλό πλύσιμο με απεσταγμένο πριν και μετά από κάθε χρήση και απλή αποθήκευση.
__________________
Νεκτάριος ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ θα σου πω κάτι απλό και την απάντηση δώστην μόνος σου. Αν ηταν ερμητικά κλειστό το γυαλί τότε πως θα μετρούσε? Ρώτησε τον χημικό φίλο σου πως μετράει ενα pHμετρο. |
#5
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
__________________
Νεκτάριος ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Αν το ηλεκτρόδιο έχει στεγνώσει, πιθανόν να το σώσεις αφήνοντάς το για τουλάχιστον 8 ώρες σε ένα τεσσάρι μπάφερ, στο οποίο θα προσθέσεις 10% KCl (δηλαδή πχ. στα 10 ml μπάφερ, 1 ml KCl)
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Να κάνω μία σημείωση, πως το phμετρο που έχω δεν είναι sub! Είναι χειρός σε στυλ Hanna οπότε ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να μένει υγρό;
![]()
__________________
Νεκτάριος ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συντήρηση Forum | halvas69 | Greek Aquarist's Boards | 0 | 10-09-05 00:01 |
Συντήρηση φιλτρων ΕΗΕΙΜ | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 25 | 30-08-05 23:34 |