|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
22 στα χρυσόψαρα και στα συννεφάκια, φυσικά τα ανεμιστηράκια έχουν πάρει φωτιά
![]() 26,4 στο τροπικό, με ανεμιστηράκια φυσικά
|
||||
|
||||
![]()
28 στα 300 λιτρα χρυσόψαρα 😒
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεν έχεις κάποιο σύστημα ψύξης θα πρέπει να βάλεις
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
μα πως θα ρίξεις τη θερμοκρασία με αλλαγές ;
το νερό στο δίκτυο αυτή την εποχή είναι κάτω από 20, με 28 που έχεις στο ενυδρείο τα τσακίζεις τα ψάρια, αλλά και παγωμένο που ρίχνεις από το ψυγείο πάλι θα έχεις απότομες μεταβολές. Οι λύσεις με με κρύο νερό είναι επικίνδυνες, που και πάλι όμως δεν έχουν αποτέλεσμα, σε 1 ώρα το νερό θα ζεσταθεί. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως το ενυδρείο σου τέτοια εποχή έχει 28 βαθμούς, στον Ήλιο το έχεις ; οι 28 βαθμοί είναι πολύ ακόμα και τροπικά ψάρια, σκέψου για τα χρυσόψαρα
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν έχεις από τώρα 30 βαθμούς στο σπίτι,
το καλοκαίρι θα πρέπει να έχεις συνέχεια το κλιματιστικό ανοιχτό, τα χρυσόψαρα δεν είναι για τέτοιες θερμοκρασίες. Θεωρητικά η μέγιστη είναι 24 και άντε τον Αύγουστο να σου ανέβει 26-27, όχι όμως από τώρα στους 28.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι πραγματικά ο καιρός του ότι ναναι! Μου έτυχε πριν 2 εβδομάδες περίπου που από κρύο τη μία μέρα το γύρισε σε καύσωνα την επόμενη, να ανοίξει η θέρμανση το πρωί και αργότερα την ίδια μέρα η ψύξη. Ευτυχώς τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία παίζει στους 26,8 το πρωί με 26 το βράδυ. Η ψύξη (3x92 ανεμιστηράκια) σε λιγότερα από 20 λεπτά χαμηλώνει τη θερμοκρασία κατά 0,5+ βαθμούς. Περιμένω να δω πως θα ανταποκριθεί και σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Για να αποφύγω μεγαλύτερες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία αφαίρεσα το μισό καπάκι οπότε η θερμότητα από τις λάμπες δεν επηρεάζει τόσο πολύ τη θερμοκρασία του νερού. Αυτό που χρειάζεται πλέον είναι αναπλήρωση την οποία λόγω βαρεμάρας δεν έχω τελειώσει.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Στο 60αρι κοινωνικό με τροπικά έχω βγάλει τον θερμοστάτη και η θερμοκρασία είναι 24-25 C με θερμοκρασία δωματίου απο 22-24.
Ένα διήμερο π είχε καύσωνα η θερμοκρασία δωματίου είχε ανέβει το μεσημέρι στους 27 με την θερμοκρασία του ενυδρείου στους 26 maximum. Και δν χρησιμοποιώ τπτ για ψύξη μόνο στο βαρύ καύσωνα υπάρχει air codition ακριβώς πάνω απο το ενυδρείο. Πάντως αν και κάτι μεσημέρια είχε πιάσει 32 βαθμούς ευτυχώς είναι δροσερό το δωμάτιο και δεν επηρεαστηκε σχεδόν καθόλου το ενυδρείο μ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Fishermen εσω στην Αθηνα ΟΥΤΕ εμείς δεν ξέρουμε τι καιρός μας ξημερώνει. Μέσα σε μια μέρα παίρναμε απο όλες τις εποχές! |
|
||||
|
||||
![]()
θερμοστατες , φουρφουρια και κοντρολερ , ολα στην πριζα..
δεν σας νοιαζει τι καιρο θα κανει ![]() εδω απο θερμοκρασιες ειμαστε μπομπα , δεν αναβει τπτ για την ωρα στον controler (ουτε heat, ουτε cool) , παιζει στην ρυθμιση του, με την θερμοκρασια του χωρου. 23 βαθμους χρυσοψαραδικο 23 βαθμους τροπικο |
|
||||
|
||||
![]()
Χθες ήταν τρελός ο καιρός,
οι θερμαντήρες έχουν βγει ή αποσυνδεθεί και από τα 3 ενυδρεία, στο σπίτι στο τροπικό θερμοκρασία 26,3-26,4 και τα ανεμιστηράκια ανάβουν που και που. Στη ταράτσα είχα 21,5 στα συννεφάκια με όριο τους 23, και στα χρυσόψαρα 22,6 με όριο τους 23
|
|||
|
|||
![]()
Δεν έχει αρχίσει καλά το καλοκαίρι ούτε σε μένα από πλευράς θερμοκρασίας.
Στα γαριδάδικα έχω ρυθμίσει τον stc στους 24 και η θερμοκρασία κρατιέται μία χαρά την ημέρα. Από το απόγευμα και μετά που ανάβω τα φώτα η ανεβαίνει σταδιακά μέχρι τους 25,2. Eνα ανεμιστηράκι 92mm σε ~ 40 lit, δουλεύει στα 12 V. Στα χρυσόψαρα πάλι έχω ρυθμίσει τον stc στους 24,5 και έχω δει μέγιστο 25 βαθμούς. Έχω 4 ανεμιστηράκια 92mm στα 180 lit, δουλεύουν στα 7,5 V. Έχω αρκετή (στα γαριδάδικα πολύ) εξάτμιση και στις δύο περιπτώσεις. Που να πιάσουν και οι ζέστες... |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και σήμερα ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία έβαλα πάλι μπρος το jbl cool control. Μια ερώτηση:
Έχασα το μετασχηματιστή του (δεν παρεχότανε μαζί με το jbl cool control, χωρία παίρνεις εναν 12v από κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά) και έβαλα εναν που βρήκα εδω στο σπίτι που είναι παλι 12v και δουλεύει. Το οτι περα απο τα 12v output λέει και 1.2 αμπερ είναι οκ;; Για αμπερ δε λέει απο όσο είδα κατι στο jbl manual. Ο παλιός που ειχα δε θυμαμαι ποσα ampere ήταν. Θα έχω θεμα;; Edit: Απο οσο γραφω σε παλαιοτερο θέμα εδω οταν πηρα τον προηγούμενο μετασχηματιστή ηταν 12v - 2A:: http://www.enydreio.gr/vb/showpost.p...3&postcount=83 "
Urban Mood: https://www.youtube.com/watch?v=pS0ClD5LJ7o Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stratigos24 : 24-06-17 στις 19:33 Αιτία: Ο μαμα μετασχηματιστης του (ανοιξαμε το κουτι με τα ανεμιστηρια τα μαμα και ειδα τα χαρακτηριστικα του) ειναι 12v - 2.0A και |
|
||||
|
||||
![]()
Χαχα, άρα ας επιστρατευσουμε συστήματος ψύξης όλοι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Έφερε λίγο κρύο σήμερα ή είναι ιδέα μου?
Πριν κάνα δίωρο ήταν στους 37 βαθμούς Κέλσιου σίγουρα, απλώς δεν πρόλαβα τότε να το βγάλω μια φωτογραφία ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Εμενα στο 72αρι την νυχτα δουλευαν συνεχεια τα 3 ανεμηστηρακια και με το ζορι το κρατουσαν στο 27,8 και σημερα με το κλιματιστικο να δουλευει απέναντι απο το ενυδρειο και τα 3 ανεμηστηρακια ειναι στο 26,8
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ειναι φυσιολογικά αυτα. Ενδέχεται να θέλει αλλαγή ο αισθητήρας του κοντρολερ
|
||||
|
||||
![]()
Οι ζέστες άρχισαν για τα καλά πλέον. Πάλι καλά να λέμε γιατί άλλες χρονιές έρχονταν νωρίτερα. Βέβαια αυτές τις μέρες θα χειροτερέψει ή ζέστη.
Εγώ με 3 ανεμιστηρακια είμαι μπόμπα στο 350αρι με θερμοκρασία 26. Να είναι καλά οι λάμπες λεντ...
|
|||
|
|||
![]()
το εχω στα υποψιν. Απλα επειδη θα απουσιαζω οταν επιστρεψω αρχες Αυγουστου θα αγορασω και θα μπει ο καινουργιος.
|
|
||||
|
||||
![]()
25.8 επιθυμητη-26,2 η αποκλιση για c.tetra,sterbai πιστευω ειμαι καλα εχω 5. 8αρια σε 150 λιτρα κ τα δουλευω στα 10 volt καλα τα πανε..εξατμιση 10-12 λιτρα/βδομαδα😃
Αλλα απο Πεμπτη παμε για σουπερ καυσωνα.. Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
24,5 στα χρυσόψαρα
25,5 στα συννεφάκια 26,5 στο φυτεμένο
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα 8 το πρωί είχα 25,6 με 27,3 στο δωμάτιο και ανοιχτά παράθυρα.
Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις που έχει το meteo.gr με 36 βαθμούς από νωρίς το πρωί στο τέλος της εβδομάδας δεν με σώζουν τα ανεμιστηράκια πρέπει να δουλέψει aircondition ακόμα κι όταν λείπουμε όλοι από το σπίτι... |
|
||||
|
||||
![]()
Πάντως και εγώ που το στρώνω το ενυδρείο και έχω ρυθμίσει τη θερμοκρασία στους 28,ανά μία ώρα περίπου δουλεύουν οι ανεμιστήρες και με λάμπα κλειστή.Εσωτερική θερμοκρασία χώρου στους 29 τώρα το βράδυ.
Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Με τους καυσωνες εκει θα την κρατησεις ή θα παιξεις και λιγο πιο πανω;;
![]() Σε ρωταω για λογους εμπειριας ![]() Στο φυτεμενο εγω λεω να την αφησω μεχρι 27,οχι πιο πανω..
|
||||
|
||||
![]()
Στα χρυσόψαρα εκεί θα μείνει σίγουρα, αντε να παει 25,
στα συννεφάκια δύσκολα τα πράγματα, τα μεσημέρια φτάνει και 27, και στο φυτεμενο εκει , και αυτό το πολύ πολύ να ανεβει 27
|
||||
|
||||
![]()
θερμοκρασία μέσα στο σπίτι 33,9
θερμοκρασία φυτεμένου 26,8 Εξωτερική θερμοκρασία 39,9 Θερμοκρασία στα χρυσόψαρα 25,7 θερμοκρασία στα συννεφάκια 27,1
|
||||
|
||||
![]()
Εξωτερική θερμοκρασία : 40,8
Θερμοκρασία Δωματίου : 28,7 Θερμοκρασία 60λιτρου: 27-28 χωρίς ανεμιστηράκια τπτ |
|
||||
|
||||
![]()
Εξωτερικη θερμοκρασια :40° C
200 λίτρα κοινωνικό 28 °C ακατεβατα! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απο θερμοκρασιες πως παμε? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 08-06-11 13:39 |
σαν σημερα!!!!!! | mpampi19 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 07-02-11 21:09 |
Τα Νεα (χθες και σημερα) | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 20 | 10-05-10 14:29 |
Frontosa και θερμοκρασιες... | sarevock | Tanganyika | 2 | 02-01-09 20:36 |