|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Jungle style-nature inspire
Τίτλος ενυδρείου: Jungle whisper
Διαστάσεις:120x50x60 Rio 300 Λίτρα: 350 Χρόνος λειτουργίας: 3 μήνες Τύπος και διάρκεια φωτισμού:2χt5 grolux 6500k+2xt5 daylight-8 ώρες Co2 και τρόπος διάχυσης: 5 κιλη μπουκάλα 3-4 φ/δ Λίπανση: E.I. Υπόστρωμα: mix ecocomplete με μαυρη χαλαζιακή άμμο+μπεζ χαλαζιακή άμμο Φίλτρανση: 2χ jbl crystal pro 1500 Θερμοκρασία: 26 με stc +,- 0,3 pΗ: 7-7,2 GΗ:11 KΗ:7 Λίστα φυτών:cryptocoryne:balancea willisi brown green lucens lutea parva petchii pink usteriana aponogetifolia flamigo mossmass,spiky anubiaettite,nana microsorumteropus,narrow,trident sagitaria subulata nana,ceratopteris,crinum calamistratum,hydrocotile tripartita,stayrogyne repense. Λίστα ψαριών και ασπόνδυλων :5 otociclus afinis,25 neon tetra,10 cory albino long fin,10 lemon tetra,edlers(δεν ταιριάζουν με τα υπόλοιπα το γνωρίζω και ετοιμάζω 150αρι) Το ενυδρείο στήθηκε σαν low maintance(λόγο χρόνου και λόγο αγάπης προς τις cryptocorynes) γι αυτό και τα φυτά που επιλέχτηκαν δεν χρειάζονται ιδιαίτερο κλάδεμα...αλλά καθώς περνάει ο καιρός και φουντώνει και καθώς παρέχεται πλήρη λίπανση και επαρκεί co2 η κατάσταση αρχίζει και δυσκολεύει.... Αλλαγές νερού κάθε 7η ημέρα(Αυστηρά) 80% με προετοιμασία σε 2 βαρελάκια των 150 λίτρων... Φωτοχάλιας:
|
||||
|
||||
Πολυ ομορφο .Πιστευω οτι το αδικουν οι φωτογραφιες!
Καπου ειδα μια πινατιφιδα η κανω λαθος?
|
||||
|
||||
....
Παράθεση:
Το ενυδρείο έχει ακόμα πολύ δρόμο, έχω στο μυαλό μου μια αναδιατάξει...αλλά ως τότε θα το αφήσω να φουντώσει.
|
||||
|
||||
Τι έφτιαξες πάλι βρε καλλιτέχνη?!!
|
|
||||
|
||||
...
Να σε καλα Κλεόβουλε!
Έχει ακόμα πολύ δρόμο....
|
||||
|
||||
Πολυ καλο φιλε ωραιος!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 15-04-17 στις 17:26 |
|
||||
|
||||
Πανέμορφο φιλαρακι το ενυδρείο σου!
Μπράβο μπράβο να το χαίρεσαι! |
|
||||
|
||||
Ωραίοοοοο Στέλιο !!! Να το χαίρεσαι !!
|
||||
|
||||
Παρα πολυ καλο με παρα πολυ καλες προοπτικές με το που φουντώσει...
Διοξείδιο και λιπασμα απο την εναρξη του στησίματος παιζεις?? Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
....
Παράθεση:
Διοξείδιο παίζω απ τη πρώτη μέρα που το γέμισα...λίπασμα μετά απ το πρώτο μήνα και προσεκτικά στην αρχή... Πλέων βάζω περίπου 20μλ trace μέρα παρα μέρα σε διάλυμα 250μλ νερού 20γρ power 4 και μερα παρα μέρα θειικο+νιτρικο κάλιο. ¶λγη δεν έχω ούτε για δήγμα....
|
||||
|
||||
Πιστεύω είσαι Στελιο στον σωστό δρόμο...άσε τα ξερά ενυδρεία...Πολύ όμορφο μπράβο!
|
||||
|
||||
...
Γεια σ Νικόλα!!!!
Να σε καλά φίλε!!!
|
||||
|
||||
Ωραιος!!!!
|
|
|||
|
|||
Θα ήθελα να σχολιάσω αλλά τι να πω...η φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους....!!!!!!!!!!!
Μπράβο φιλαράκι μου!!!! |
|
||||
|
||||
Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου
κι οι κρυπτοκορινες υπεροχες ειδικα αυτη εκει πισω αριστερα,πως λεγεται; και το συμπλεγμα με τις ριζες υπεροχο!!
|
||||
|
||||
...
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!
Η cryptocoryne είναι wendiiti brown σε πλήρη μέγεθος και χρώμα....μοβίζει λίγο
|
||||
|
||||
Μια χαρα το βλεπω το στησιμο.
Δοκιμασε να παρεις απο εξωτερικο ιχνοστοιχεια uk traces, tnc trace , θα δεις μεγαλη διαφορα στο χρωμα των φυτων, και ειναι και ποιο οικονομικα απο το power 4 ... Δεν ξερω γιατι αλλα εχετε κολησει ολοι σε αυτο.... Θα περιμενεις για να δειξει το ενυδρειο jungle nature εξαμηνο με χρόνο.. |
|
||||
|
||||
...
Παράθεση:
Τα χω παραγγείλει ήδη απλά βάζω το power 4 γιατί μ έμεινε ακόμα ένα μπουκαλάκι των 250ml... Εχω σκοπό να το αφήσω να φουντώσει αρκετά αλλά πάντα σε κάθε αλλαγή κάνω κλάδεμα ειδικά στις μοςς που δεν τις προλαβαίνω...
|
||||
|
||||
Εντυπωσιακή η ζούγκλα σου, μπράβο για το αποτέλεσμα, είναι φοβερό
|
|
||||
|
||||
Πολυ ωραιο αισθητικα αλλα και απο αποψη χωρου για τους κατοικους
|
||||
|
||||
....
Ευχαριστώ πολύ παίδες...θα κάνω update σε λίγες μέρες.
Ελπίζω με καλύτερο φωτογραφικό υλικό
|
||||
|
||||
Παράθεση:
κι οντως βγαινει πιο φτηνο απ το power4
|
||||
|
||||
.
Αν θελετε μπορουμε να κανουμε και ομαδική παραγγελια.
Εκτός απο trace εχει και καλιο και σίδηρο και αλλα λιπάσματα.
|
||||
|
||||
Ειχε ανοιχτει θεμα -προσφατα κιολας- με ομαδικη παραγγελια απο tnc αλλα καπου κολλησε η δουλεια οταν αυξανονταν πολυ οι ποσοτητες,κατι οτι δεν εστελνε καθολου ή οτι τα μεταφορικα ηταν απαγορευτικα,κατι τετοιο τσπ και δεν προχωρησε...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και δεν ξερω γιατι κολησε το συγκεκριμενο trace. Θα δειτε τα φυτα σας πρασινα... Τωρα εχω δοκιμασει και tnc και απο αλλα καταστηματα οπως το co2 art. Δεν ειναι τα ιδια , προτιμηστε το tnc.. Τα ενυδρεια μου οπως τα βλεπεται τωρα τρεχουν με ιχνοστοιχεια απο co2art. Αν μπορεσεται βρειτε και dtpa fe για εξτρα σιδηρο.. εγω το βρηκα σε τοπικο καταστημα. Για να παρεται μια ιδεα.. Ακολουθω Ει με δοσολογιες, 0,01ppm fe απο traces, και 0,02ppm απο dtpa fe 11%. Tα παραπανω 3 φορες την εβδομαδα, η χαμηλη δοσολογια οφειλεται απλα στο οτι δεν εχω υποστρομα ενεργο... δεν αποροφαει τπτ. Γενικα απορω , εσεις που ριχνεται μπολικα traces ,δεν εχεται παρατηρησει τοξικοτητες στα φυτα? Θα ηθελα να βρω και σε σκονη fe gluconate αλλα δεν βρισκω , εχει πετυχει πουθενα κανεις? |
|
||||
|
||||
....
Νίκο θα δοκιμάσω τη συνταγή σ γιατί και γω δεν έχω ενεργό υπόστρωμα...
Τωρα για τοξικότητα δεν θα το λεγα αλλά κι από χρώματα νομίζω πως είναι μια χαρά,βέβαια δεν έχω δοκιμάσει tnc για να χω μέτρο σύγκρισης.
|
||||
|
||||
Στα φυτα που κρατας δυσκολα θα δεις τοξικοτητα, λογο της αργης αναπτυξης...
|
|
||||
|
||||
Και μόνο που βλέπω ψάρια που άλλοι συνηθίζουν να βάζουν σε 50-60λίτρα, να τα έχεις σε 350 (όπως τους πρέπει δηλαδή)... μου είναι αρκετό για να πω... ΜΠΡΑΒΟ.-
|
|
||||
|
||||
...
Παράθεση:
Είχα καλούς και αυστηρούς δασκάλους!!!!
|
||||
|
||||
Υπεροχο το ενυδρειο σου!!! Μπραβο!!
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nature Style | nicpapa | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 45 | 12-02-17 10:04 |
DIY 120 λίτρα nature style | ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 46 | 25-12-16 09:20 |
"Ruff Inna Jungle" Paludarium | Aquabug | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 26 | 04-02-14 21:41 |
Iwagumi style | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 21-11-08 03:29 |