|
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα είναι η 7η μέρα μετά την πρώτη εφαρμογή του protozin. Το εφάρμοσα σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες τις μέρες 1,2,3 και 6. Τα ψάρια έχουν κάποια βελτίωση άλλα δεν έχουν θεραπευτεί, τουλαχιστον πλήρως. Σήμερα είναι η μέρα για την εβδομαδιαία αλλαγή νερού. Επειδή δεν γράφει κάτι σχετικό στις οδηγίες, θα ήθελα να ρωτήσω όποιον το έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, αν έχει λογική να καθυστερήσω την αλλαγή για λίγες μέρες, αφού μετά την αλλαγή θα έχει αραιώσει το φάρμακο και δεν θα έχει την ίδια δραστικότητα. Πάντως έχοντας αυξήσει τη θερμοκρασία στους 29 βαθμούς και έχοντας ρίξει σταδιακά το Ph από 7.8 στο 7, δεν ξέρω αν το φάρμακο είχε οποιαδήποτε επίδραση ή αν οι αλλαγές στις φυσικές παραμέτρους του νερού έφεραν την μερική βελτίωση. Σκέφτομαι να διατηρήσω τη θερμοκρασία ψηλά για μερικές μέρες ακόμα μήπως και βοηθάει και βλέποντας και κάνοντας.
Οπότε φίλε nikhatzi το protozin δεν είχε σε μένα θεαματικά αποτελέσματα. Ελπίζω να δω πιο σημαντικά αποτελέσματα τις επόμενες μέρες και να έχω κάτι καλύτερο να αναφέρω. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φιλικά, Νίκος |
|
|||
|
|||
![]()
Μα γιατί παιδεύεσαι και δεν το παίρνεις από εκεί που σου είπα;
Να και το λινκ http://www.ydatinos-kosmos.gr/manufa...px?manufact=42 σε 2-3 μέρες θα στο έχουν στείλει. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το είδα το λινκ που μου έχεις δώσει αλλά ενώ δείχνει στο site ότι υποστηρίζει PayPal και κάρτα, όταν πάω να κάνω την παραγγελία έχει μόνο μέθοδο αντικαταβολής και κατάθεση σε τράπεζα. Τέλος πάντων, θα το παραγγείλω έτσι. Ευχαριστώ πολύ! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Φτιάξε ένα λογαριασμό e-banking και θα σωθείς.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν, μετά από 2 μήνες μπορώ να αναφέρω το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας. Τα 2 ψάρια με τα πιο έντονα συμπτώματα τα έχασα. Τα υπόλοιπα παρότι είχαν αρχίσει να έχουν συμπτώματα θεραπεύτηκαν τελείως εκτός απο ένα που ακόμα δείχνει να έχει ακόμα πρόβλημα στην ουρά αλλά με εμφανή βελτίωση. Να σημειώσω ότι αποφάσισα να μην βάλω σε καραντίνα τα άρρωστα ψάρια, άλλα ότι θεραπεία έκανα την έκανα στο μεγάλο ενυδρείο. Πράγμα που κάποια στιγμή οδήγησε στο να παρουσιάζουν συμπτώματα τα περισσότερα από τα νεον του κοπαδιού. Επειδή η βελτίωση στα ψάρια επήλθε πολύ αργά και σταδιακά, έχω την αίσθηση (χωρίς να μπορώ να το πω με βεβαιότητα) ότι και οι 2 θεραπειες με φάρμακα που ακολούθησα δεν είχαν ιδιαίτερη επίδραση στην αντιμετώπιση της ασθένειας. Η συνεχής παρακολούθηση του Ph που απο την αρχή είχα εντοπίσει ως αιτία της εξασθένισης του ανοσοποιητικού και η ρύθμισή του σε τιμές κάτω των 7 με προσθήκη τύρφης νομίζω ότι ήταν τελικά η αιτία της επιτυχούς αντιμετώπισης στα περισσότερα ψάρια. Α, άρχισα επίσης περιστασιακά να προσθέτω και μερικές σταγόνες σκόρδο στην τροφή τους για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Το μονο πράγμα που μου έχει μείνει σαν απορία από όλη αυτή την ιστορία, είναι η τάση αύξησης του Ph του νερού του ενυδρειου παρότι το μεγαλύτερο μέρος του το βάζω από Α/Ο, όταν δεν βάζω τύρφη στο φίλτρο. Έκανα και σκούπισμα βυθού πριν λίγες μέρες μήπως φταίνε τα υπολείματα στον βυθό και βλέπουμε... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
fungus? | angello | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 08-01-12 23:51 |
Neon tetras με black neon...ταιριάζουν ; | makis206 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-06-08 12:23 |
Fungus?? | dessert | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 13-11-07 00:01 |
Fungus; | Steve | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 12-08-07 13:20 |
Body Fungus; | caverman | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 09-03-07 16:08 |