|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Βοήθεια με σαμπ γλυκού νερού
Αφού έχω πρήξει τον φίλο Lth1 σε τηλέφωνα και ερωτήσεις, αποφάσισα να αποτανθώ στο φορουμ για να βρω λύση.
Έχω το εξής σαμπ ¶δειο: [Η ίδια φωτογραφια σε link, γιατί τις σβήνει ο Κλεόβουλος] Γεμάτο : [Η ίδια φωτογραφια σε link, γιατί τις σβήνει ο Κλεόβουλος] Πώς δουλεύει: - Το νερό κατεβαινει από το ενυδρείο στο δωμάτιο 1 (μπλέ σφουγγαρια) - Από εκεί περνάει από κάτω στο δωμάτιο 2 (βαμβάκι) - Απο το 2ο δωμάτιο περνάει απο πάνω στο δωματιο 3 (βιολογικό υλικό) - Τέλος περνάει στο 4ο δωμάτιο που είναι η αντλία επιστροφής στο ενυδρείο (δεν φαινεται στη φωταγραφία με το σαμπ γεμισμενο) Το πρόβλημα: Μετά την 1η ωρα λειτουργιας του σαμπ, το νερο στο 1ο διαμερισμα (μπλε βαμβακι) ξεχειλίζει και περναει απο πάνω στο 2ο διαμέρισμα που βρισκεται το ενυδρειακο βαμβακι. Η ροή καθόδου του νερου ειναι περίπου στα 3/4 και το νερό ανεβαινει στο ενυδρειο με ~ 1500λ/ωρα (Jebao 6000, δουλευει στο 50%, 1.5μ υψος). Έχω παρατηρήσει (φαινεται και στη δευτερη φωτογραφια) οτι το ενυδρειακό βαμβάκι ανεβαινει προς τα πανω λογω ανωσης - το διορθωσα αυτο βαζοντας μια μεγάλη πετρα στο 2ο διαμερισμα, πανω στο βαμβακι και πλεον δεν υπαρχει ανωση - αλλά το 1ο διαμερισμα εξακολουθει και υπερχειλιζει. Τι στα κομματια κανω λαθος;;;; (Νομίζω, χωρίς να είμαι σίγουρος, ότι το βασικό ερώτημα είναι γιατί πλημμυρίζει το 1ο διαμέρισμα και αναγκάζεται το νερό να βγεί από πάνω αντί να περάσει από κατω) |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέλω βοήθεια για ποικιλία γλυκού νερού | spirosmeg | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 17-06-11 23:28 |
Βοήθεια σε κυκλοφορητή νερού – φίλτρο νερού | POURITANOS | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 155 | 11-05-09 22:20 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Πεταλήθρες γλυκού νερού.... | noe | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-10-07 00:09 |