|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
http://successfulreefkeeping.com/learn/refugium/ "Low flow, somewhere between 1 to 2 times the volume of refugium, per hour. For example, a 20 gallon refugium would have a flow of 20 to 40 gallons per hour through it. Too much flow can cause too much water movement and adversely affect fragile and small inhabitants." http://www.livingreefs.com/refugium-basics-t451.html The flow rate that will optimize your refugium will greatly depend on how you have your refuge set up. If you're using it for nutrient export then shoot for a turnover rate of five times your tank volume per hour. If you're using your refuge as a pod farm then you can increase this flow rate to ten times your tank capacity if you want. If you're using the refuge as a plankton farm then you will probably want a flow rate much lower than even five times the turnover rate. (flow rates are a matter of who you talk to. will be a subject of a future article). Επισης ρε παιδια μη μου προτεινεται ενναλακτικες λυσεις του sump. Εγραψα οτι ο κυριως λογος που θα βαλω sump ειναι αισθητικος...δεν μου αρεσει να φαινεται τιποτα μεσα στο κυριως χωρο...ειδικα σε τοσο μικρο ενυδρειο που ακομη και ο θεμαντηρας γαι το γουστο μου ειναι αντιαισθητικα πολυ μεγαλος, ποσο μαλλον ο κυκλοφορητης ή το φιλτρο! Επισης σκεφτηκα πριν το sump για κρεμαστο εξωτερικο...αλλα επισης η εικονα ενως τεραστιου εξωτερικου σε ενα μικρο ενυδρειο ![]() επισης δεν μου αερσει. Αυτο που θελω να κανω ειναι κατι σαν αυτο ![]() οποτε θα ηθελα απαντησεις σε οτι αφορα τις δυα διαταξεις sump που ανεφερα, την κλασικη με χωρισματα που κυκλοφορει νερο διαδοχικα, ή αυτη που περιεγραψα και σχεδιασα? Πια θεωρητε πιο πρακτικη και καλυτερη? Εγω εγραψα τα πλεονεκτηματα που βλεπω στην δικια μου, υπαρχουν μειονεκτηματα που μου εχουν ξεφυγει?????? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη Φωτιστικου Για Reef Ενυδρειο (και Οχι Μονο) | accnt | Φωτισμός | 21 | 01-08-12 10:11 |
Reef υπο κατασκευη | stavros1979 | Reef | 9 | 04-04-12 11:16 |
Θαλασσινο Reef 250Λ Reef | ραφαηλ10 | Reef | 20 | 29-05-10 09:22 |
Light reef = reef delight ;) | phaerimm | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 10 | 20-12-08 20:54 |
Βοηθεια για κατασκευη REEF 225 λιτρ. | VRILO | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 24-01-08 12:49 |