Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Επιστήμη θαλασσινού νερού > Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #16  
Παλιά 26-02-12, 18:19
Το avatar του χρήστη stap
stap Ο χρήστης stap δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-10-2011
Περιοχή: thessaloniki
Μηνύματα: 129
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman Εμφάνιση μηνυμάτων
Για ποιες τιμές ρωτάς; Για φωσφορικά (ΡΟ4) θα βάζεις αντιφώσφορο και θα προσέχεις το τάισμα με τα κατεψυγμένα. Δηλαδή αν όλα τα ψάρια που έχεις τρώνε ξηρή τροφή (φυλλαράκια κλπ) θα ταΐζεις ελάχιστα ως καθόλου κατεψυγμένη τροφή. Αν έχεις όμως ψάρια που δεν τρώνε άλλη τροφή από καταψυγμένη θα τους δίνεις αναγκαστικά δε θα τα αφήσεις να πεθάνουν της πίνας εννοείται.
Το μαγνήσιο, το ασβέστιο, και το kh θα σε απασχολήσουν αν βάλεις και κοράλλια στο ενυδρείο. Αυτά τα κρατάς στα επιθυμητά επίπεδα με ζουμάκια, ριάκτορες, και συχνές αλλαγές νερού.
Αμμωνίες και ΝΟ2 αν τα βλέπεις μηδέν ενώ ταίζεις κανονικά και κάθε μέρα για καμία δεκαριά μέρες είσαι εντάξει με τον κύκλο του αζώτου που για διαταραχτεί θα πρέπει να γίνει καμιά πολύ στραβή (πεθάνει μεγάλο ψάρι, ρίξεις υπερβολική τροφή κλπ). Αλλά κι σε αυτή την περίπτωση αν το πάρεις χαμπάρι έγκαιρα με μερικές απανωτές αλλαγές πιστεύω ότι θα το σώσεις.
Τώρα τα ΝΟ3 είναι πονεμένη ιστορία. Καλό είναι κρατούνται χαμηλά. Τώρα πόσο θα πρέπει να είναι αυτό εξαρτάται από το πόσο ευαίσθητους οργανισμούς έχεις στο ενυδρείο σου πχ κοράλλια sps. Με διάφορα βακτήρια που υπάρχουν στο εμπόριο είναι η τελευταία μέθοδος που εφαρμόζεται από πολλούς χομπίστες για να ρίξουν και να κρατήσουν χαμηλά τα ΝΟ3. Το κόστος μιας τέτοιας μεθόδου δεν είναι αμελητέο και φυσικά δεν είναι για την περίπτωση σου. Παλιότερα χρησιμοποιούσαν και βότκα και υπάρχουν και πίνακες με δοσολογίες αλλά αυτή η μέθοδος τείνει να μη χρησιμοποιείται συχνά. Φυσικά αν έχεις sump μπορείς να βάλεις κάποια είδη θαλασσινής άλγης συνήθως chaeto που θα καταναλώσει αρκετά NO3 για να αναπτυχθεί.
καλησπερα και παλι . μετα απο πολλες εβδομαδες απουσιας και αφου εκανα αυτα που με συμβουλεψατε : μειωσα τα αρτεμια σε 1 φορα την εβδομαδα ,
με συννεχεις αλλαγες και μετριαζοντας την τροφη , εβαλα και αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα και με μετρησεις συχνες καταφερα να εξωντωσω τι κυανοβακτηριο , και η αλγη υποχωρησε ( οπως ειπατε εκανε τον κυκλο της )

μετα απο 2-3 εβδομαδες οι μετρησεις μου ειναι σταθερες .

n03 =0
mg = 1400
po4= 0,1m/l
ca= 300mg
nh4-nh3 =0m/l
ph =0.8

. τωρα αφου οι τιμες μου σταθεροποιηθηκαν δειτε πως εστεισα τις πετρες κ αν μπορειτε πειτε μου εαν οι σπιλιες ειναι καλες
κ εαν μπορω να βαλω κανενα πολλοιποδα η κανενα κοραλι . οι φωτογραφιες ειναι απο κινητο και δεν φαινονται πολυ καθαρες
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_1086.jpg
Εμφανίσεις:  504
Μέγεθος:  89,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_1087.jpg
Εμφανίσεις:  507
Μέγεθος:  64,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_1088.jpg
Εμφανίσεις:  481
Μέγεθος:  59,9 KB  
__________________
Οκτάνα θα πει αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων.
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Diy νιτρικα?? Μίμης Γλυκό νερό - Γενικά 8 10-10-10 09:23
νιτρικα!!!!! m3expert Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 17 06-06-09 18:05
ΝΙΤΡΙΚΑ !!! m3expert Γλυκό νερό - Γενικά 8 05-05-09 18:22
ΝΙΤΡΙΚΑ boutasch Αρχάριοι γλυκού νερού 15 15-07-08 19:29
Νιτρικα niar71 Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού 19 03-03-07 01:55

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:04.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,09741 seconds with 14 queries