|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εγώ έχω εδώ και αρκετούς μήνες RO-DI, έχω και ένα νερό βρύσης που είναι πάντοτε άγνωστος χ, τα tds gh kh είναι κάθε μέρα διαφορετικά ![]() Ετσι λοιπόν αποφάσισα να 'φτιάξω' μόνος μου το νερό του ενυδρείου. Το RO μου είναι kh & gh 0, tds 4ppm. Στην αρχή άρχισα να παλεύω με το equilibrium της seachem. Τα αποτελέσματα ήταν για εμένα αρνητικά, γιατι εκτός απο calcium, magnesium για το gh έχει Fe και Κ για τα φυτά. Αυτό μου γίρισε τα πάνω κάτω με το να βρω την ισσοροπία για τα φυτά μου. ![]() Επιπλέον πρέπει να φροντίσω και για το KH οποίο δεν το πειράζει (baking σόδα). Eτσι, διαβάζοντας και αλλού, προμιθεύτηκα μια σακούλα calcium carbonate (κάπου $2/κιλό), epsom salt (κάπου $1/κουτάκι) και τα κανονίζω όπως θέλω εγώ. Εκανα αρκετά πειράματα σε κουβάδες. 2 αλλαγές νερού χρειάστικαν και η ισοροποία με τα φυτά αλγη/ανάπτηξη επανήλθε. 10ml calcium carbonate σε 50L νερό ανεβάζουν μαζί ΚΗ & GH κατά 4d. 5ml sodium bicarbonate (baking soda) ανεβάζει μόνο το ΚΗ 4d To μόνο αρνητικό είναι ότι το calcium carbonate διαλύεται αρκετά δύσκολα.
|