Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 08-01-04, 21:04
Το avatar του χρήστη Efi
Efi Ο χρήστης Efi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ!

Γειά σας παιδιά! Είμαι καινούργια στο φόρουμ καθώς και καινούργια κάτοχος ενυδρείου. Έχω ένα ενυδρείο 125 λίτρων με ένα εσωτερικό φίλτρο και ένα βυθού, θερμοστάτη (που δεν μπορώ να τον ρυθμίσω, τον βάζω στο 25 και το θερμόμετρο υγρών κρυστάλλων δείχνει 28...). Είχα πριν ένα μικρό ενυδρειάκι με ένα φίλτρο απλό με σφουγγάρι και είχα μέσα 2 απλά χρυσόψαρα και ένα shubunkin. Ήρθαν από το μαγαζί που πήραμε το ενυδρείο και μας το στήσανε γιατί τα βρήκαμε μπαστούνια με τα μηχανήματα... Τήν άλλη μέρα κιόλας μου είπαν ότι μπορώ να βάλω τα χρυσόψαρά μου μέσα μιας και είναι ανθεκτικά ψάρια και μετά από μια εβδομάδα τροπικά. Έτσι κι έκανα. Αυτή την στιγμή έχω 20 ψαράκια. Μήπως είναι πολλά; Δεν είμαι σίγουρη.. Έχω 2 χρυσόψαρα, 1 shubunkin, 1 comet (χρυσόψαρο), 1 redcap, 1 kissing gourami, 1 gourami opaline, 1 gourami dwarf, 3 guppy (1 θηλυκό και 2 αρσενικά), 3 red eye, 1 betta splendens, 2 molly, 2 catfish albino (τα μικρά άσπρα που τρώνε την άλγη), 1 τιγράκι και 1 σκατ. Είχα δυστυχώς και 6 απώλειες πιο πρίν αλλά το θεώρησα φυσιολογικό μέσα στα τόσα αν και στεναχωρήθηκα πολύ... 2 αγγελόψαρα, 1 kissing gourami, 1 ξιφοφόρο, 1 bubble eye (μου το σκότωσε το αγγελόψαρο το οποίο αργότερα το τσιμπούσε το ένα το molly και το έχασα κι αυτό) και το 1 από τα 2 gourami dwarf που είχα πάρει. Τα υπόλοιπα που έχασα τα παρατήρησα καλά, αλλά δεν πρόσεξα κάποιο σημάδι αρρώστιας επάνω τους. Ήταν βέβαια λίγο μετά την αλλαγή νερού. Μήπως φταίει κι αυτό; Ο ανδρας μου ανέλαβε να καθαρίσει το φίλτρο και το έπλυνε ίσως πολύ καλά και καταστράφηκαν τα μικρόβια. Είμαι από Θεσσαλονίκη και τα πήρα από το QUIKO και τον ΑΜΑΖΟΝΙΟ. Εκεί μου είπαν ότι όλα αυτά τα ψαράκια ταιριάζουν συνήθως μεταξύ τους. Πείτε μου σας παρακαλώ τι λάθη έχω κάνει γιατί όλο και θα έχω κάνει... Φυτό αληθινό έχω μόνο ένα προς το παρόν λόγω κόστους και για να δω πως θα πάει. Έχω πολλά μεταξωτά και πλαστικά, έναν κορμό, μια ακρυλική σπηλιά και ένα καραβάκι. Ο μονομάχος έχει κάνει φωλιά την σπηλιά. Αυτά που έχουν μείνει τώρα φαίνονται ευτυχισμένα. Ας ελπίζω ότι δεν θα έχω κι άλλες απώλειες, τουλάχιστον όχι σύντομα... Τα ταίζω flakes για τροπικά και flakes για χρυσόψαρα μιας κι έχω κι απο τα δυο είδη και επισης τους δίνω το απόγευμα και tubifex. Tι λέτε λοιπόν;
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές