Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #7  
Παλιά 16-03-10, 12:58
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kokos125 Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια χαρα και παλι.Εχτες μελετουσαμε τον χωρο και καταληξαμε σε ενα σχεδιο.Η λιμνη δεν θα γινει στρογγυλη αλλα θα ειναι οβαλ πολυ 'ανοιχο' και με μια στοιβα πετρες που θα αναβλυζει νερο.Τ απογευμα ισως ξεκινησει το σκαψιμο.Το εσωτερικο θα τσιμεντωθει με καλουπια.Πρεπει να προσεξω κατι ιδιαιτερο το φιλτραρισμα πως θα γινει στα ψαρια?
-------------------------
Με το μπετον τι γινεται μηπως εχω προβλημα τοξικοτητας?Το φιλτρο πως περιπου θα γινει?Θα με βοηθουσαν ιδιαιτερα πληροφοριες ειδικες αλλα και γενικες απο ολους σας.Καθε γνωμη προταση δεκτη.
Όταν λες στοίβα από πέτρες εννοείς μέσα στη λίμνη?

Φιλτράρισμα: Αν δεν θες να είναι ορατός ο χώρος φίλτρανσης, μπορείς εύκολα να τον κάνεις υπόγεια. Θα προσπαθήσω αργότερα να σου παραθέσω κάποιο σχεδιάγραμμα.

ΟΧΙ! Το μπετόν χρησιμοποιείται για δεκάδες χρόνια τώρα στο χώρο των τεχνητών λίμνών χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν είναι τοξικό, τόσο τουλάχιστον που να μπορεί να επηρεάσει έστω και στο ελάχιστον την υγεία των ψαριών. Είναι βέβαια αλήθεια ότι κάθε κάμποσο καιρό, πολλοί με νέες έρευνες έρχονται να πουν το αντίθετο. Για να υπάρξει πρόβλημα, πρέπει να συντρέξουν πολλοί παράγοντες (ποιότητα του σκυροδέματος, χρήση τοξικών ουσιών στην σύνθεση του, μεταλλική πλέξη, χρήση ακατάλληλης βαφής στεγανωποίησης). Προσωπικά θεωρώ την χρήση βαφής ινών fiberglass σημαντική. Πέστε με αν θέλετε κλασικό!

Υπόψην σου βέβαια ότι από την μέρα που θα γεμίσεις με νερό τη λίμνη σου, θα απαιτήσει κάπου 1 μήνα με καλή κυκλοφορία νερού, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστον κάποια ίσως ύποπτα στοιχεία και ενώσεις των υλικών που θα προκύψουν στη λίμνη σου. Εκείνη την περίοδο, αν είναι δυνατόν, μην χρησιμοποιήσεις UV λάμπα εξ αρχής, αλλά μετά από μια περίοδο 2-3 εβδομάδων. Μέχρι τότε η φύση θα περάσει στο πρώτο στάδιο εποίκησης της λίμνης με μικροοργανισμούς/άλγες, που μπορούν να απορροφήσουν τυχόν κάποιες ουσίες. Την τελευταία εβδομάδα ξεκινάς τη χρήση UV και ακολούθως προσθέτεις λίγα-λίγα τα ψάρια, ώστε να βρει χρόνο και το φίλτρο σου να στρώσει.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
δημιουργια ταπητα thu vu Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά 14 13-04-08 21:20
δημιουργια δημοσκοπισης orck Greek Aquarist's Boards 1 14-02-08 16:49
Δημιουργια Background spookie Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής 3 28-09-07 08:47

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:25.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,07810 seconds with 14 queries