Επιτέλους Νέο Reef!
Γεια σε όλους,
αποφάσισα μετά από πολύ σκέψη να ξεκινήσω σιγά σιγά με τα reef και όχι όπως φανταζόμουν στην αρχή με πολύ μεγάλο ενυδρείο.
Έχω λοιπόν ένα ενυδρείο διαστάσεων 100Χ30Χ45 (ΜΗΚΟΣ,ΠΛΑΤΟΣ,ΥΨΟΣ). Ξέρω ότι το πλάτος είναι μάλλον μικρό για reef αλλά είπαμε να ξεκινήσω χαλαρά και είναι και το μόνο διαθέσιμο αυτή τη στιγμή.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάπου κάποιος οδηγός για να ξεκινήσει κανείς. Κυρίως με ενδιαφέρει μια λίστα από όλε αυτά που χρειάζεται ένα τέτοιο reef. Από το διάβασμα έχω δει αρκετά αλλά έχω κάποιες συγκεκριμένες απορίες:
1. Στο συγκεκριμένο ενυδρείο πόσο ζωντανό βράχο και πόσο αραγωνίτη πρέπει να παραγγείλω. Υπάρχει κάποια σταθερή αναλογία ανά λίτρο;
2. Λέω να ξεκινήσω με 60Χ κυκλοφορία νερού. Επίσης διάβασα ότι καλύτερα πολλοί μικροί παρά ένας μεγάλος. Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόπιστο;
3. Για τον φωτισμό λέω να πάρω ένα έτοιμο 1m με λάμπες Τ5. Ξέρω ότι ανάλογα με τον τύπο των κορραλιών χρειάζεται και ο αντίστοιχος φωτισμός. Υπάρχει κάποια μέση λύση σε watt/θερμοκρασίες;
4. Επίσης για το θερμαντικό το 1watt/ανά λίτρο είναι αποδεκτό ή στο reef ισχύει κάτι άλλο;
Σας ευχαριστώ εκ΄των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
|