Όταν λες απογοητέυτηκες/κουράστηκες...... από τι πράγμα?
και γω δυσκολέυτηκα λίγο μέχρι να βγάλω άκρη με τα φυτά, η αλήθεια είναι ότι θέλουν τακτική περιποίηση αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει και θα σε ανταμήψει με το παραπάνω.Να ξέρεις ότι αν βάζεις φυτά ταχείας ανάπτυξης θα πρέπει να τα περιποιήσαι αρκετά τακτικά. Ένα πρόβλημα που αντιμετοπίζω εγώ είναι ότι έχω πάρα πολλά φυτά ταχείας ανάπτυξης μεταξύ αυτών και καποια ευαίσθητα όπως ροτάλες, ανταγωνίζοντε μεταξύ τους και ......όποιο επικρατήσει.
Οι φυσαλίδες που βλέπεις όταν αλλάζεις το νερό είναι από την υπεροξυγόνοση, το νερό του δικτύου μέσα στις σωλήνες βρήσκεται σε πίεση και γιαυτό ειναι υπεροξυγονομένο, δεν είναι κακό αυτό, το οξυγόνο σκοτώνει και πολλούς μικροοργανισμούς.
εγώ για φυτό έχω να σου προτείνω το egeria densa, είναι τόσο ανθεκτικό που πρέπει να "προσπαθήσεις" για να χαλάσει, επίσης είναι πολλή γρήγορης ανάπτυξης άρα καλός ανταγωνιστής της άλγης.
¶ν έχες πρόβλημα με άλγες(και γω είχα), ακολούθησε την συμβουλή του Κλαζ(και γω έτσι σώθηκα) κατέβασε την φωτοπερίοδο στις 5 ώρες και κάθε εβδομάδα ανέβαζε μισή ώρα. όταν φτάσεις στισ 10-11 ώρες, σταμάτα.Και να κρατάς αυστηρά την φωτοπερίοδο σταθερή, μην ανάβεις και σβήνεις τα φώτα όποτε σου "καπνήσει", δεν γίνεται δουλειά έτσι.
¶φού έχεις τεστ νιτρικών/φωσφορικών φρόντισε να κρατάς αυτές τις παραμέτρους σταθερές, και ο σίδηρος πρέπει να είναι σταθερός, εγώ για τεστ σιδήρου έχω την ροτάλα, με την παραμικρή έλειψη σιδήρου μου το δείχνει αμέσως.
|